Robią swoje: nabudowali hipermarketów, stacji benzynowych, kortów tenisowych, zawarli mega kontrakty, dokonali mega przejęć, weszli na główny, skupili miliony akcji 3 lata temu i teraz też skupią milion jak nic
Jeszcze należałoby dodać intensywny rozwój sieci sprzedaży charakteryzujący się tym, że przez jakiś czas na stronie wyskakiwała się informacja, że szukają partnerów. Teraz info się nie pojawia, co z pewnością oznacza, że budowa sieci sprzedaży została zakończona sukcesem.
No i ta nowoczesna strona www, na której ostatni wpis na blogu jest z listopada 2017 …
Mam pytanie. Czy Wy wiecie z jakich materiałów są czy też mają być jakieś meble. Na stronie każdej cywilizowanej firmy w opisie można znaleźć informacje, czy meble są z drewna. A jeśli tak, to jakiego drewna. Jeżeli meble są ze sklejki, to jaka imitacja okleiny(kolor,barwa itp.). Jako potencjalny klient napisałem, że jestem zainteresowany poważną współptacą i dwukrotnie aplikowałem zapytanie w grudniu ubiegłego roku na temat rodzaju materiałów użytych do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi.
Rok do roku spadek przychodów o ponad 15%. Starają się z "rozwojem", nie powiem. A i tak nie ma i nie będzie chętnych do oddania za darmo. A co jak kurs będzie wyżej niż 1.2 zł? Mądre "głowy" ustaliły przecież skup na poziomie nie wyższym od 1.2 zł.
No i są groszówki, na to się przecież zanosiło, ale miałem nadzieję... W tyn momencie nie ma osób, które by nie były tratne na inwestycji w Merę, pomijając wałek z fundem, kiedy zakup był po 60 gr. Wtedy wycyckali ludzi. Tylko, że zyskała osoba prywatna, a firma i akcjonariusze nic.
Poziom przychodów jest katastrofalny. Widać, że firma nie ma pomysłu na biznes. No gdzie ta produkcja mebli, czemu od 9 miesięcy firma milczy na stronie internetowej, no gdzie ten skup...Ach, szkoda słów, ale jest trochę optymizmu, bo łącznie z klonem zredukowali zatrudnienie o prawie 1/3 i widać to w mniejszych kosztach. Automatyzacja zastąpiła fizycznych pracowników.
Najlepiej jakby ktoś chciał naprawdę kupić i pokazać nieudacznikom, że nic nie skupią. Wystarczy ustawić zaporę na 1.21 ale oni i tak mają to w d..., jak plany odnośnie produkcji mebli.