Jestem z kolastyną/Miraculum od 2008 roku od tego czasu straciłem 25tys zł. Pierwsze akcje kupowałem po 3,50 sprzed podziału czyli jakieś 175zł. W zeszłym roku zapisałem się na PP, był chwilowy wzrost pod pp, później można było kupić je dużo taniej. NIGDY WIECEJ NIE BĘDE SPONSOROWAŁ TEJ FIREMKI. Mam jeszcze troche akcji za które zapłaciłem 12tys złotych dziś są warte niecałe 2 tys.
Dokładnie , i pomyśleć ,że kiedyś akcje Kolastyny?Miraculum chodziły powyżej 300,00 zł (2007 rok,sprzed podziału) ...dzisiaj mamy 1,50 ...szok. Co prawda wtedy było 7 mln akcji ,a dzisiaj mamy 25 mln...,a po tej emisji będzie 32.... Jakkolwiek , jeśli staną na nogi , to mamy duże pole do wzrostu kursu akcji idące w 100%. Czas pokaże.
Dnia 2018-06-29 o godz. 06:04 ~prawda napisał(a): > Spokojnie...coraz więcej akcji ,a coraz gorzej w firmie . Już niebawem papier będzie poniżej 1,00 zł . Zobaczycie.
Poniżej 1,00 zł ?? Chyba poniżej 0,10 groszy...Spójrzcie na konkurencje ,ile tego kosmetycznego asortymentu jest na rynku , już nie mówiąc o markach własnych (lidl,biedronka itp). Kroplówki finansowe w postaci kolejnych drukowanych akcji , to tylko na chwilowe przeżycie...Przejedzą kasę i będzie płacz i upadłość likwidacyjna. Taka to będzie historia.
Ps. To tylko moje przypuszczenia. Zawsze mogę się mylić :))
Skoro nawet zarząd nie mógł znaleźć chętnych na akcje w zapisach dodatkowych (nie mówiąc już o tym ,że sam ich nie objął), to znaczy ,że ze spółką jest bbbaaaarrrrrrdddzzzoooooo marnie.
Kto wejdzie w tę spółkę po tej cenie ? Powinna być emisja po 0,50 zł to może chętnych by znaleźli ,a tak ?? Jak zarząd nie siorbie sam akcji, to znaczy ,że nie wierzy,a jak oni nie wierzą to jaki jest sygnał dla rynku ??? Naiwnych już tutaj nie ma i nie będzie.
To co się dzieje jest tak absurdalne, że wygląda na dziwną grę chłopców w krótkich spodenkach. Kogo oni jeszcze próbują nabrać? Jakiegoś wierzyciela? Najwyższy czas podjąć decyzję, czy gra warta jest świeczki.
Coś mi się wydaje ,że ta emisja może nie dojść do skutku. Chyba ,że zamiast 5 mln akcji wpuszczą te , które są objęte, czyli około 2,5 mln...Zobaczymy, czekamy do sierpnia.
Przecież t było do przewidzenia ,że nikt nie weźmie udziału w emisji. Emisja po 1,50 ,a na giełdzie można załadować pod korek po 1,40 zł. Gdzie logika ?
Dnia 2018-07-25 o godz. 06:49 ~czekający napisał(a): > Coś mi się wydaje ,że ta emisja może nie dojść do skutku. Chyba ,że zamiast 5 mln akcji wpuszczą te , które są objęte, czyli około 2,5 mln...Zobaczymy, czekamy do sierpnia.
a takie informacje to rozumiem kolega ma ze spółki lub DM ?
Pieniądze to nie wszystko...!!! te 250 mln, które ma Pan Marek K. to jest żart jeśli zamarzyło się Panom budowanie globalnej marki. Tyle to trzeba wydać na jedną kampanie reklamową, aby ktokolwiek usłyszał o marce... na konferencji Pan Prezes zapytany o budżet reklamowy... poinformował, że dystrybutorzy sfinansują promocje marki... hahahaha.. z pewnością Sephora i inne perfumerie czekają w kolejce na sponsorowanie reklam firmie Miraculum i Panu Markowi Kamoli. Kilkadziesiąt milionów ten kurs wiedzy o branży kosmetycznej będzie kosztował... Ekipa z zarządu niech się nie dziwi, że na ich edukacje niewielu już chce się złożyć...
Otrząśnij się gościu ze snu zimowego bo ten śmieć kosztuje mniej niż 3gr i dobrze piszę trzeżwy jestem ,a ja był bankrutem latał po kosztował 36gr x 50 to na dzisiejsze 18zł bomba tylko zasilać kłamców .
Masz rację ,tak, w tym sensie ,to dzisiaj mamy 0,03 zł . Również pamiętam , jal spółka była juz prawie w grobie , to śmigała po 0,36 (dzisiejsze 18 zł) Teraz jest niby super i mamy 1,45 zł (czyli 0,03 ). Z drugiej strony, mamy kilka baniek akcji więcej ,ale to i tak nie tłumaczy aż takiego zjazdu. Tłumaczyć moze tylko to ,iż to bankrut. Gdyby to wyszło na prostą ....to jest pole do wzrostu w setkach % :)))) Zobaczymy