• Nordic Development Autor: ~Gallileo [79.191.88.*]
    Obserwując sytuację na Wikanie staram sie rozgryźć w czym rzecz i szczerze mówiąc cały czas chodzi mi po głowie coś, o czym już kiedyś pisałem czyli temat Nordic Development i ich związku z Wikaną. Poniżej kilka faktów:

1. W połowie roku 2017 Nordic Development informuje o zamiarach wejścia do końca roku na NC a do końca roku 2018 na GPW
    2. Snują plany o budowaniu około 1000 mieszkań rocznie, większość inwestycji mają realizować w nowych regionach kraju z lokalnymi partnerami, a w ciagu kilku lat chcą wejsc do pierwszej ligi polskich deweloperów. Ambitnie.
    2. W listopadzie 2017 pojawia się komunikat Wikany o możliwych opcjach strategicznych (alians/współpraca//emisja/połączenie/inne)
    3. W styczniu 2018 w Radzie Nadzorczej Wikany ląduje Piotr Rybojad - Dyrektor Generalny Nordic Development
    4. O debiucie Nordic na New Connect już cisza
    5. W kwietniu 2018 Nordic Development sprzedaje swoje udziały w deweloperze notowanym na GPW Black Pearl Capital spółce DEKPOL S.A. i wycofuje się z roli ich strategicznego partnera.
    6. W czerwcu Piotr Rybojad przesunięty z Rady Nadzorczej Wikany do Zarządu Wikany
    7. O planach wejścia na NC i GPW Nordic Development nadal cisza. Czyżby temat upadł?
    8. Kilka dni temu napiałem maila do Wikany, w ktorym wrocilem do tematu opcji strategicznych odpisano mi, że dyskusje ciągle trwają i jak zostanie podjęta jakaś decyzja to poinformują stosownym komunikatem. (niczego innego się nie spodziewałem)
    9. A to coś co odkryłem dzisiaj... Menadzerem Marketingu w Wikana SA. jest aktualnie Pan Marcin Przybylski, i tu uwaga.... jest on jdnocześnie Członkiem Rady Nadzorczej wspierającym Public Relations w Nordic Development
    Przypadek?

ps. jak tam wrażenia po meczu Niemców? Okazuje się, że ten mundial już nie jest taki nieudany dla nas jakby sie wydawało jeszcze wczoraj :)
  • Re: Nordic Development Autor: ~Kkk [188.146.41.*]
    Można domniemac że przebolał byś stratę na wikanie jeśli by tylko pan B też na niej stracił..... No coz taka analogia się nasowa do wpisu mundialowego
  • Re: Nordic Development Autor: ~Gallileo [79.191.88.*]
    Błędny wniosek. To tylko refleksja nasuwajaca sie po analizie komentarzy i memow w sieci.
  • Re: Nordic Development Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    ps. jak tam wrażenia po meczu Niemców? Okazuje się, że ten mundial już nie jest taki nieudany dla nas jakby sie wydawało jeszcze wczoraj :)

Okazuje się, że ten mundial jest nieudany dla nas
  • Re: Nordic Development Autor: ~Gallileo [83.6.73.*]
    Chyba nie wyraziłem się do końca jasno i nie do końca poprawnie zostałem zrozumiany to będę bardziej precyzyjny:

"Jak tam wrażenia po meczu Niemców? Obserwujac komentarze i memy w sieci i panującą euforię mozna by odniesc wrazenie, że ten mundial juz nie jest tak bardzo nieudany dla Polski i Polaków, jak był jeszcze wczoraj"
    gra polaków nieudolna a gra szwabów nas nie interesuje
  • Re: Nordic Development Autor: ~Gallileo [83.6.73.*]
    Myślę, że biorac pod uwagę nasze aktualne mozliwosci oczekiwania były zbyt wysokie, zafixowalismy się na tym co pokazalismy na Euro, a prawda jest taka ze w tym sezonie ani Lewandowski, ani Krychowiak, ani Grosicki, ani Blaszczykowski, ani Milik, ani legionisci Pazdan, Jedrzejczak Mączyński który w końcu wcale nie pojechał nie byli nawet z zblizonej dyspozycji w tym sezonie, do tego wypadł Glik, a Piszczek obnizyl loty juz na Mundialu. Poza tym pierwszy mecz, który był kluczowy chyba przerósł nas mentalnie, a Kolumbia nas po prostu zjadła ale bylo wiadomo ze sa lepsi. Niestety wynik pierwszych meczów zdeterminował taktyki i nastawienie obu druzyn, nie moglismy juz po prostu grac z kontry. Dzisiejsze zwyciestwo to jedynie małe pocieszenie, ale cieszy. Mimo wszystko nie przylaczam się do fali krytyki, choc uwazam ze zostaly poelnione duze bledy z taktyką przez trenera Nawałkę, ale wydaje mi się, że wynikało to juz raczej z desperackich ruchów, po tym jak zrozumiał, że starym ustawieniem i skladem niewiele moze ugrac.
    zgadzam się

nazwiska nie graja , a następców brak, słaba gra to przegrana, więcej czasu zajmowały im reklamy, nawet pan prezes Bo.... dorabia w reklamach
  • Re: Nordic Development Autor: ~ehhh [37.248.160.*]
    To jest bardziej zagmatwane. Warto przyjrzeć się też innym powiązaniom i takim nazwiskom jak Dral i Leszczyński (to ten od IDMSA). Spółki, spółeczki...
[x]
WIKANA 0,00% 8,10 2025-10-07 15:52:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.