coś mi się wydaje, że ABC się sprzedaje i niestety zarówno akcjonariusz wiodący jak i kupujący chcą tanio odkupić ile się da (myślę, że dogadali się do ceny na około 2,50-2,70 na duży pakiet i skupują zniżając co się da pozostałego . Nie ma co się kopać z koniem- środki drobnych są ograniczone. Mogą zejść jeszcze niżej przed dywidendą. Na razie nie ma co dokupować :) dołek będzie po 1 lipca po dywidendzie. 1,55 -1,60 :) Chyba, że ogłoszą coś dokładnie po odcięciu - też opcja :)
Swoją drogą to zagranie poniżej pasa od MCI - ale niestety częste u nich.
bardzo ciekawe będzie dzisiejsze i jutrzejsze zamknięcie - ciąglę oczekuję spadków biorąc pod uwagę co się dzieje- niżej nawet niż teraz. W środę jeśli nie będzie newsów powinno się zamknąć nawet poniżej 1,60. Jeśli to nie przejęcie to cała ta sytuacja jest bardziej niż absurdalna. Najgorsze jest to że nie potrzebuję zysku - więc chętnie bym sprzedał przed dywidendą i odkupił później ale teraz nie ma żadnego sensu.
Dnia 2018-06-25 o godz. 15:58 ~Realista7201 napisał(a): > bardzo ciekawe będzie dzisiejsze i jutrzejsze zamknięcie - ciąglę oczekuję spadków biorąc pod uwagę co się dzieje- niżej nawet niż teraz. W środę jeśli nie będzie newsów powinno się zamknąć nawet poniżej 1,60. Jeśli to nie przejęcie to cała ta sytuacja jest bardziej niż absurdalna. Najgorsze jest to że nie potrzebuję zysku - więc chętnie bym sprzedał przed dywidendą i odkupił później ale teraz nie ma żadnego sensu.
"Najgorsze jest to że nie potrzebuję zysku" - Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
:) wyjaśnię: 1.1.2018 jak najbardziej, ale dzisiaj nie. Nie mogę jednak sprzedać i odkupić bo bym dorzucił się do spadku, a ktoś inny by to kupił. Więc płaczę i trzymam i niestety zapłacę od tej dywidendy podatek.