• MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Mam pytanie;
    Wjedzie mi za 2 tygodnie troszeczkę pieniążków i zastanawiam się czy nie zdywersyfikować się lekko.....
    Wiem, że to głupie ale nie chcę kupować CDred czy PLW innych gamingów.

OAT - to największa zagadka, nic jeszcze nie zarobili, drogo weszli w IPO ale tez mogą dać zarobić
    SLV - spółka o solidnych fundamentach, resztę faktów znamy, w dość atrakcyjnej cenie
    MAB - no właśnie - przed chwilą przeczytałem, że dopuszczenie MabionCD20 przez EMA na rynek EU jest coraz bliższe, plus wycena z jakiegoś banku na coś około 170PLN....

Co byście kupili i dlaczego, dzięki za uwagi
    z chęcią przeczytam przed decyzją zakupu

pozdrawiam
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~Frank [89.73.253.*]
    Najbardziej niedowartościowany to jest Celon, ale to jest giełda i życie pisze różne scenariusze. Mabion jak podpisze umowę licencyjną na CD20 to wystrzeli, i daleji jak dostanie rejestr na Europę. Tak samo Selvita, jak ukończy fazę II dla Sel24... Celon może mieć jeszcze większy potencjał, czekają kolejne rejestracje Salmexu na kraje europejskie i Eskatamina dla której umowa partneringowa po II fazie może być rekordowa
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~50152848 [37.47.17.*]
    Tyle dobrych informacji a ta szmata nic. Prośba do leszczy po co oddajecie nie będzie podaży to będzie północ, czy to tak trudno zrozumieć. Do wykonania marsz.
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: pkc [83.23.77.*]
    tak jak jest jest dobrze niech oddaja, ja akumuluje
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~kg [87.116.196.*]
    Ja celuje w Mabion jak bede miał gotówkę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.17.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: pkc [83.23.77.*]
    stawiam na CLN za rok zakończenie badań klinicznych sketaminy i budowy ośrodka
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: tobik69 [94.254.163.*]
    Fajnie by było kupić MAB i SLV jak się nie ma.
    Na wszystko drobnemu nie starczy.
    Ja ciułam co miesiąc w CLN...

Ale na prawdę nie wiadomo czy warto kupić teraz bardziej MAB czy SLV.
    Mam wrażenie, że będzie grubo na obu tych spółkach za rok czy dwa .
    Tak samo jak Celinie.

Jedynie co to Celon wydaje się najbardziej niedoszacowany za chwilę, więc....
    Chyba będę pakował all the time w CLN:)

pzdr

• Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: tobik69 [94.254.163.*]
    PKC!

Masz coś innego w portfelu niż CLN?
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: pkc [79.186.41.*]
    100% CLN i spokojny sen
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~panda [31.11.214.*]
    Przecież pisałeś, ze kupujesz selvitę?
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: purple_haze [185.180.49.*]
    Selvita wygląda jakby się od wsparcia odbijała, myślę że teraz jest dobry moment na zakup, jeśli o tym myślisz. Selvitę Edison wycenia na 83 PLN, przeglądałem tę rekomendację i te 83 zł wydają mi się ona uzasadnione.
    Mabion też mam, ale tam jest dużo ryzyk i niewiadomych. Selvita wydaje się spokojniejszym wyborem na dłuższy termin. Co nie znaczy, że na Mabionie potencjalnie nie zarobisz kilka razy więcej niż na Selvicie :)
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Mam prawie 2800 akcji CLN i zbliżam się do równej cyfry i myślę......
    To prawda, miałem troche akcji SLV i OAT ale sprzedałem tracąc grosze żeby zrobić coś na szybko na PLW. I udało się. Kupiłem po 165, sprzedałem po 175 dzień przed Agony i zjazdem i całość wsadziłem w CLN.

Teraz mam odbioru na dniach 12K z Axy ze szkody OC i aż mnie ręka świerzbi, żeby kupić Mabion.
    A potem dokupować przez 2 lata non stop i uzbierać druga pulę akcji tak jak mam na Celinie.

Robi wrażenie prognoza zarobków i przychodów Mabionu na 2021. 330 mln zysku. Niezła jazda.

Ja trochę myśląc po amatorsku kupowałem CLN bo jeszcze taki tani, a Mabion omijałem bo jak tak urosło od 2011 ....
    A tu wychodzi na to, że spółka rzeczywiście może w ciągu najbliższych lat zostać wyceniona na parę stów.

pzdr

• Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    tobik na twoim miejscu bym sie wstrzynał z deczka.

Dkaczego?

Dlatego.

WIG.

link 

Swig

link 

SLV

link 

ONC

link  

MAB

link
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~panda [159.205.187.*]
    nie kompromituj się alina. Co, kolejna wtopa terqz na farmie i powrót na stare smieci czyli celon? :D
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~ciekawe [130.185.237.*]
    Dnia 2018-06-30 o godz. 10:36 ~ciekawe napisał(a):
    > tobik na twoim miejscu bym sie wstrzynał z deczka.
    >
    > Dkaczego?
    >
    > Dlatego.
    >
    > WIG.
    >
    >link
    >
    > Swig
    >
    >link
    >
    > SLV
    >
    >link
    >
    > ONC
    >
    >link
    >
    > MAB
    >
    >link

Zeby było jasne SŁABOŚĆ rynku jest widoczna i to nie jest zadna TAJEMNICA. dlatego z podejmowaniem decyzji o kupnie wyzej wymieniunych kwitów bym sie wstrzymał.

Obecnie jest niewiele kwitów które rosna i gdzie trend jest klarowny i rosnacy i widać wzmożone zaangazowanie kapitalu.

Reszta rynku to padaka tak na dobrą sprawę , wieć jesli na zachodzie posypia sie indexy to u nas padaka jeszcze bardziej przyspieszy.

W wyzej wymienionych kwitach jakoś nie zapowiada się na PESPEKTYWĘ SKOKOWYCH wzrostów zysków i wyników , w najblizszym czasie dlatego bym z kupnem zaczekał na bardziej klarowną sytuacje RYNKOWO- kursową tych spółek.
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~panda [159.205.187.*]
    alina, nawet naganiać juz nie potrafisz :D
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: ~Ryszard1 [83.16.116.*]
    Witaj Tobik. Cieszy mnie że wyszedłeś z PLW przed Agony i zarobiłeś. to dobrze. ogólnie teraz jest trudny okres na GPW. Spada większość akcji i byłoby warto je teraz kupować gdyby nie to, że inne giełdy jeszcze nie poddały sie gorszym nastrojom. w którymś momencie w Stanach zaczną sie prawdziwe spadki i wtedy i u nas jeszcze wszystko spadnie. wtedy należałoby kupować. a do tego czasu część środków trzymać w gotówce na rachunku.
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: purple_haze [185.180.49.*]
    Pytanie tylko, na ile spadki dotkną biotech na GPW. Ostatnie osuwanie się wigu o kilkanaście procent chyba jedynie selvitę mocniej dotknęło. Celina będzie miałą coraz lepsze wyniki za 2 i 3 kw. dzięki wycofaniu konkurencyjnych leków z Walsartanem (tylko 3 kwartał) + rozkręcający się eksport Salmexu + poprawę efektywności wytwarzania Salmexu. Mabion wystawił już fakturę Mylanowi za milestone za złożenie kwitów do EMA na CD20 i opiewa ona prawdopodobnie na dziesiątki mln USD a Selvita i Onco mają zdaje się do końca roku rozpocząć badania kliniczne nad swoimi najbardziej obiecującymi lekami - SEL120 i OATD-02. To daje wysyp mega newsów dla całej branży i może się okazać, że biotech dołączy do gamedevu jako zielona przystań na czerwonym oceanie bessy.
  • Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Nie wiem czy Artur Chabowski nie mówił, że w totalu milestony to ma być 35 mln Euro czy dolarów, ale mogę się mylić.

Ja zamknąłem inwestycję na CLN okrągłą sumą i worek będę trzymał długo.
    Postanowiłem, że drugim workiem to którego będę akumulował ile się da będzie Mabion i rozpocząłem delikatną akumulację.
    Jak dojdę z wielkością inwestycji w MAB do CLN to będę myślał co dalej.

• Re: MABION, SELVITA CZY ONCO? Autor: purple_haze [31.178.22.*]
    Jeśli chodzi o milestone'y
    https://www.mabion.eu/pl/blog/mabion-s-podpisal-z-mylan-umowe-na-komercjalizacje-i-dystrybucje-leku-mabioncd20-na-rynkach-unii-europejskiej/
    ylan zapłaci spółce Mabion S.A. 10 milionów dolarów z góry z tytułu tzw. upfront payment oraz dodatkowe milestony o łącznej wartości 35 milionów dolarów po zatwierdzeniu i wprowadzaniu leku MabionCD20 na kluczowych rynkach, jak również opłaty licencyjne (ang. royalties) zależne od zysków netto ze sprzedaży w ujęciu rocznym.

Czyli 35 mln USD, z tego co mam zapisane w notatkach to Chabowski mówił, że milestone'y są za
    1) złożenie wniosku w EMA 2) rejestracja w Europie 3) wejście na rynek w kluczowych krajach

Czyli zakładając pesymistycznie proporcje 1:2:3 mamy ok. 7 mln USD za złożenie wniosku do EMA
[x]
CLNPHARMA 0,24% 21,30 2026-05-05 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.