.............. :" bawcie się chłopcy własnym siusiakiem, a nie inwestowaniem w coś czego nie rozumiecie" Zrobili was cwaniacy rządzącymi spółkami ABC i MCI w przysłowiowe .....bambuko. To co się dzieje na w/w spółkach od dawna, to jedynie preludium do tego co was dopiero czeka. Zobaczycie co się będzie działo po ogłoszeniu a podejrzewam, że już od piątku zacznie się wielka ucieczka przed dywidendą z której korzyści po odcięciu jej wysokości będzie tyle, że do niej dopłacicie. Tak! Dopłacicie! Wyjaśnię: po ogłoszeniu dywidendy ( chyba 21 gr) od razu tracicie na obniżeniu kursu o jej wartośc i na podatku, otrzymując ( przy dzisiejszym kursie akcji) ok. 4 gr mniej ale to nie koniec strat, bo zapewne są tacy, którzy po wypłacie dalej będą trzymac akcje do - powiedzmy - usranej śmierci Daty. I wtedy z Biura Maklerskiego przyjdzie wam PIT, który wykaże" ZYSK" ha,ha,ha!( dywidendowy) od którego Urzędowi Skarbowemu należy zapłacic, bowiem akcje NIEsprzedane, mimo "gównianej" wartości, nie wykazują strat. I co, dalej się znakomicie bawicie w zarabianie na......... DACIE?! GRATULUJĘ !!!
pi0Tr - zyga po prostu napisał to dobitnie i prostymi słowami aby wszyscy go zrozumieli, bardziej powinieneś obwiniać janka, że namówił co niektórych na tego gniota swoimi idiotycznymi postami a wiesz dobrze, że to własnie On zrobił to celowo aby inni też tak umoczyli jak On, jemu nie wychodzi giełda więc wciąga w swe nietrafione inwestycje innych...
było wiele postów rzeczowych, mówiących prawdę o tej inwetycji, postów nie zaklinających rzeczywistości, wystarczyło tylko się posłuchać i trochę policzyć ale magia słowa Dywidenda oślepia co niektórych. Nigdy ale to nigdy, nikt z akcjonariatu na dywidendzie na tej spółce nie zarobił (oprócz MCI które ma akcje po 1zł), mozliwe że od tej dywidenty to się zmieni ale tego nie wie nikt ;-)
Dnia 2018-06-21 o godz. 14:03 ~qwerty napisał(a): > pi0Tr - zyga po prostu napisał to dobitnie i prostymi słowami aby wszyscy go zrozumieli, bardziej powinieneś obwiniać janka, że namówił co niektórych na tego gniota swoimi idiotycznymi postami a wiesz dobrze, że to własnie On zrobił to celowo aby inni też tak umoczyli jak On, jemu nie wychodzi giełda więc wciąga w swe nietrafione inwestycje innych... > > było wiele postów rzeczowych, mówiących prawdę o tej inwetycji, postów nie zaklinających rzeczywistości, wystarczyło tylko się posłuchać i trochę policzyć ale magia słowa Dywidenda oślepia co niektórych. Nigdy ale to nigdy, nikt z akcjonariatu na dywidendzie na tej spółce nie zarobił (oprócz MCI które ma akcje po 1zł), mozliwe że od tej dywidenty to się zmieni ale tego nie wie nikt ;-)
Dnia 2018-06-21 o godz. 13:55 ~pi0Tr napisał(a): > jakie to polskie .... Ty się cieszysz (masz satysfakcje) z cudzego nieszczęścia, ktoś zainwestował jest w plecy a Ty masz radoche
polskie jest też coś innego - wszelka odmienność, nawet sensowna i racjonalna, jest tu zwalczana na zasadzie: kto nie z nami I nie chwali daty), to wróg...
Nie przejmuj się kolego zwłaszcza wykresem i zdawaniem relacji z codziennych sesji,nigdy nie napisał,że ma akcje,tak jest najwygodniej bo nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialność,nie musi się przyznawać do tego czy ma zysk czy stratę,po prostu pisze ,tylko się nie zastanawia komu to potrzebne,siedzi czyta wszystko o spółce i myśli że jest znawcą tematu,zaptaj go czy ma akcje,albo usunie post albo odpowie coś nie na temat i dalej będzie opisywał dzinną sytuacje na sesji,poprostu facet bez ja.j
mareczku, wykresopłaczku, to ty bądź mężczyzną i przestań w końcu wypłakiwać się... bo marudzisz i marudzisz... i żebyś chociaż o spółce pisał...
czy ja ciebie pytam, czy masz jakieś zajęcia poza giełdą i czym się zajmujesz? prawdziwy facet nie jęczy na forum na innych i nie jest wścibski... Dyskutuj o spółce, a nie wypłakuj się na innych... Nikogo nie interesują twoje uzależnienia, a widać, że jesteś uzależniony od moich wpisów, skoro tak jękliwie marudzisz...
Dnia 2018-06-21 o godz. 14:37 ~qwerty napisał(a): > marku - ja mam w du... wykresa i innych,
qwerty, nie przesadzaj, nie mnie masz w d..., ale najwyżej moje zdanie... ;) a tak serio - rozumiem twą niezależność i niesugerowanie czyimiś opiniami, bo też tak robię...
też nie wierzę nikomu, a szczególnie zarządom spółek, które bardzo często kłamią, ściemniają, nie podają całej prawdy (afera getbacku nie wzięła się z powietrza) - jest jak napisałeś: po prostu muszą to robić do ostatniej chwili, do ostatniego raportu, kontroli i czegoś tam jeszcze - po prostu jest super! i dlatego rynek od dawna nie ufa dacie i samozachwytom prezeski o pięknym uśmiechu...
zgadzam się i w tym: > Buffet nie raz powtarzał, nie inwestuję w coś na czym się nie znam, nie wiem jak teraz ale długo nie inwestował w nowe technologie bo nie miał o tym pojęcia! > Jak można brać się za giełdę nie mając żadnych podstaw, zyga napisał/zacytował super " bawcie się chłopcy własnym siusiakiem, a nie inwestowaniem w coś czego nie rozumiecie" - i to jest prawda!
DOKŁADNIE! dlatego teraz tak wielu przestraszonych mareczków wypłakuje się na ciebie, na mnie, na zygę i innych...
> nie ma łatwych pieniędzy, nie ma łatwego zarobku a na giełdzie tak się tylko wydaje, że tak jest, wykres pisze o podawaniu tlenu i wychodzeniu z inwestycji - jest to bardzo trudne, to trzeba umieć robić i czasem tak też tutaj robią ale zawsze jest ktoś większy, kto może Cię (znów zacytuję zygę) wykopulować, to raczej robią zawodowcy a tylko czasem jakiś jenek podbija za 5zł żeby mu się lepiej spało.
DOKŁADNIE!
> zawsze dziwiły mnie piramidy finansowe, że są jeszcze ludzie którzy dają się na to nabrać ale wiem, że jest jeszcze wiele ludzi do nabrania i jeszcze niejedna piramida przed nami
NIESTETY, tak bywa, ktoś musi być dawcą kapitału...
........, że od piątku zacznie się wielka ucieczka - zaczęła się już dzisiaj, tzn. trwa od dawna, ale dopiero teraz rozpoczną się prawdziwe wyścigi wyjścia z tego ................. łajna. A tak na marginesie: nie wstyd niektórym rozsądnym, wchodzenie na wątki ograniczonych i jeszcze z nimi polemizowanie. Panowie nie zniżajcie się do poziomu ludzi umysłowo sprawnych......... inaczej, piszących o Dacie tak , jakby chcieli żeby było , jak piszą.
Dnia 2018-06-21 o godz. 16:55 zyga_1 napisał(a): > ........, że od piątku zacznie się wielka ucieczka - zaczęła się już dzisiaj, tzn. trwa od dawna, ale dopiero teraz rozpoczną się prawdziwe wyścigi wyjścia z tego ................. łajna. A tak na marginesie: nie wstyd niektórym rozsądnym, wchodzenie na wątki ograniczonych i jeszcze z nimi polemizowanie. Panowie nie zniżajcie się do poziomu ludzi umysłowo sprawnych......... inaczej, piszących o Dacie tak , jakby chcieli żeby było , jak piszą.
zyga, tu nie wszyscy są jankami, antywykresami, jakimiś re i im podobnymi...
nie czuję, że się zniżam - tu są też ludzie mądrze piszący oraz madrze czytający, tj. nie wchodzą w pyskówki, lecz analizują różne spostrzeżenia, decydują po swojemu i nie muszą się z tym na forum ogłaszać