• kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~jan [37.248.154.*]
    akcjonariat czeka na odwieszenie a oni mają to gdzieś, może sprawa przekrętów jest tak poważna, że spisali spółkę na straty skoro niepoważnie podchodzą do tematu.
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~wojtek [93.175.118.*]
    przełożyli raport a 15 .06 wiec czego się rzucasz
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~rosor [193.0.242.*]
    To kiedy będzie ten raport ? ile czasu po walnym?
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~oannes [83.31.147.*]
    Dnia 2018-06-15 o godz. 16:33 ~jan napisał(a):
    > akcjonariat czeka na odwieszenie a oni mają to gdzieś, może sprawa przekrętów jest tak poważna, że spisali spółkę na straty skoro niepoważnie podchodzą do tematu.

Załóżmy na chwilę, że Prezes jest winny zarzutów. Co zyskałby na przekrętach podatkowych ? Firma prężnie rozwijająca się, przynosząca zyski. Prezes ma największy pakiet akcji. Ma więc interes w tym żeby firma się rozwijała. Nie dość że dostaje pensję, to jeszcze może liczyć na udział w zyskach ewentualnie na sprzedaż akcji. A co prezes ma teraz? Majątek skurczył się znacznie, pensji nie ma, na karku prokurator i ewentualny wyrok skazujący. Akurat firma nie zarabiała na wyłudzeniach podatku, dochody płynęły z innej działalności. Jest to więc przykład na to, że ewentualnie można w przekręty angażować firmę bez przyszłości, bez majątku i bez dochodu. Brak jest uzasadnienia dla przestępczej działalności w tym przypadku. Tylko nieroby angażują się w wyłudzenia.
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~Baca [83.27.43.*]
    Prezes czy winny , zadecyduje o tym sąd , a tymczasem wiecie czy siedzi czy nie ? bo......
    Art. 93a. Rodzaje środków zabezpieczających 
    § 1. Środkami zabezpieczającymi są:
    1) elektroniczna kontrola miejsca pobytu;
    2) terapia;
    3) terapia uzależnień;
    4) pobyt w zakładzie psychiatrycznym.
    daje coś do myślenia. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~Nnn [94.254.228.*]
    Andrzej?
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~player [87.206.12.*]
    A skąd wiemy, że to przekręty podatkowe?
    Nie ma oficjalnej informacji o przedmiocie zarzutów.
    Wiec nie ma co gdybać...Co mógłby gdyby zrobił to być może zrobił a może nie...
    Ale brak komunikacji ze strony Zarządu jest słaby na maksa. Brak przedstawienia planu kryzysowego. Pokazania, że Prezes ma kłopoty (może chwilowe), ale działamy dalej.
    To jest słabe.

• Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~Kato [157.25.192.*]
    Dnia 2018-07-05 o godz. 16:11 ~player napisał(a):
    > A skąd wiemy, że to przekręty podatkowe?
    > Nie ma oficjalnej informacji o przedmiocie zarzutów.
    > Wiec nie ma co gdybać...Co mógłby gdyby zrobił to być może zrobił a może nie...
    > Ale brak komunikacji ze strony Zarządu jest słaby na maksa. Brak przedstawienia planu kryzysowego. Pokazania, że Prezes ma kłopoty (może chwilowe), ale działamy dalej.
    > To jest słabe.
    >
    >

Nie? To czytaj:

UNIFIED FACTORY SA (13/2018) Informacja o przedmiocie postępowania karnego prowadzonego przeciwko Panu Maciejowi Oknińskiemu, Prezesowi Zarządu Emitenta.
    Raport bieżący 13/2018

Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Przewodniczący Rady Nadzorczej wykonujący czasowo czynności Zarządu spółki Unified Factory S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent") powziął w dniu.25 kwietnia 2018 roku informację o wydaniu w dniu 26 marca 2018 roku przez prokuratora Prokuratury Regionalnej w Szczecinie dwóch postanowień o żądaniu wydania wybranej dokumentacji Emitenta.

W uzasadnieniu Prokuratura wskazała, że postępowanie karne, w ramach którego zostały przedstawione zarzuty prezesowi Zarządu Emitenta Maciejowi Oknińskiemu, o czym Emitent informował w Raporcie Bieżącym nr 10/2018 z dnia 17 kwietnia 2018 roku, dotyczy "funkcjonowania zorganizowanej grupy przestępczej zajmującej się popełnianiem przestępstw skarbowych i legalizacją korzyści uzyskanych w wyniku popełnianych przestępstw, a w popełnieniu tych przestępstw uczestniczyła Unified Factory S.A. i osoby związane z tym podmiotem".

Emitent czynnie współpracuje z organami ścigania w celu rzetelnego i kompleksowego wykonania postanowień Prokuratury oraz zabezpieczenia interesu Emitenta i uczestników obrotu instrumentami finansowymi Emitenta.
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~player [87.206.12.*]
    OK, dzięki, to mi umknęło.
    Niemniej nie ma dobrej komunikacji ze strony aktualnego Zarządu.
    A to źle wpływa na biznes i akcjonariuszy.
    Nie ma problemu. Znajdź na stronie rządowej interpretację i przesłanki do zastosowania środków zabezpieczających, zwłaszcza w odniesieniu do KKS, a może dojdziesz do ciekawych wniosków. Wkrótce zapewne zobaczymy, jak życie zweryfikuje to, co ja myślę od tej całej sytuacji....
    Mam akcje, chciałbym jeszcze dokupić po aktualnym kursie, ale brak wolnych środków, niestety. Póki co będę systematycznie podbierał za pół pensji jeśli kurs będzie utrzymywał się poniżej 1,80 PLN. No chyba, że inne fundamenty spółki się posypią jak domino, to będę łykał stratę jak pelikan.
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~elo [83.30.121.*]
    Chcecie to moje dopiero po 5 zł
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~Marcus [37.47.45.*]
    Firma informowała w przeszłości, ze na rozwój uzyskała środki z Unii. Czy w związku z istniejącymi zarzutami trzeba będzie zwracać te pieniądze?
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~re [31.0.121.*]
    Dnia 2018-07-05 o godz. 17:52 ~Kato napisał(a):
    > Nie ma problemu. Znajdź na stronie rządowej interpretację i przesłanki do zastosowania środków zabezpieczających, zwłaszcza w odniesieniu do KKS, a może dojdziesz do ciekawych wniosków. Wkrótce zapewne zobaczymy, jak życie zweryfikuje to, co ja myślę od tej całej sytuacji....
    > Mam akcje, chciałbym jeszcze dokupić po aktualnym kursie, ale brak wolnych środków, niestety. Póki co będę systematycznie podbierał za pół pensji jeśli kurs będzie utrzymywał się poniżej 1,80 PLN. No chyba, że inne fundamenty spółki się posypią jak domino, to będę łykał stratę jak pelikan.

możesz wpaść po uszy.
    Mogę. Za swoje wpadnę. Nic ci do tego.
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~re [5.172.239.*]
    pewnie, że nic, tylko cię ostrzegam, ja na razie wpakowałem się (straciłem) 2-3% oszczędności na briju i bardzo boli, (mniej niż 10 000) i zastanawiam się co powiem żonie jak przyjdzie pit a z twojego wpisu może wynikać, że postawiłeś całą gotówkę. też byłem pewny, że będzie ok bo spółka miała wielkie zyski od kilku lat, nie wierzyłem, że to z oszustwa ale na to wygląda bo jak wprowadzili zmiany w vat na handel złotem to zyski się skończyły cena akcji spadła z 36 na 2,5 (ja miałem po 11-12)i jest klapa, najlepsze, że chyba nikt nie siedzi za to,
  • Re: kierownictwo spółki robi sobie jaja Autor: ~Grzyb [37.47.44.*]
    Ile to jest pol pensji? To coś zauważalnego?
[x]
UNIFIED -15,18% 0,19 2025-09-24 15:03:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.