Połowę zobowiązań Libet zapłacił. Dzisiaj dostali sądowny nakaz zapłaty zaległych zobowiązań w ciągu 14dni. Oczywiście może się odwołać,zapłacić,albo komornik ściągnie bo mam informację,że taką kwotę powinni bez problemu zabezpieczyć na rachunku bankowym,oczywiście poinformuję jak sprawa się zakończy mam nadzieję,że pozytywnie dla mojej firmy.
A co najśmieszniejsze dalej chcą współpracować ze mną ,oczywiście z mojej strony jestem otwarty ale termin 7dni. Pozdrawiam
Odwazny, wydaje mi się że niedługo ty i kilka innych osób będziecie mieli mały problem. Nie wiem czy wiesz co to jest nr IP? (159.205.119.*) Nie wiem czy wiesz czym jest działanie na szkodę spółki akcyjnej? Nie wiem czy wiesz co za to grozi?
Przenosząc się nieszczęśliwie z Lib do konkurencji (co wnioskuję po twoich wypocinach) i pisząc to co piszesz, łapiesz się na art. 26 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
A tu kilka informacji, bo widzę że bystrzacha nie jesteś :)
Zgodnie z art. 26 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy, podlega karze aresztu albo grzywny. Na podstawie ustępu 2 ww. artykułu tej samej karze podlega, kto, w celu przysporzenia korzyści majątkowej lub osobistej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim, rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o swoim przedsiębiorstwie lub przedsiębiorcy, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorcy lub przedsiębiorstwa. Karanie wskazanego wyżej czynu ma na celu ochronę pozycji rynkowej przedsiębiorcy, która może zostać zachwiana przez rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd informacji, pochodzących od innego przedsiębiorcy lub od osób trzecich. W takim przypadku zagrożony może również zostać interes klienta, który jest zainteresowany otrzymaniem prawdziwej i rzetelnej informacji. Kto podlega karze? Omawiane wykroczenia popełnia ten, kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości w celu szkodzenia przedsiębiorcy lub przysporzenia korzyści osobistej lub majątkowej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim.