Odwazny, wydaje mi się że niedługo ty i kilka innych osób będziecie mieli mały problem.
Nie wiem czy wiesz co to jest nr IP? (159.205.119.*)
Nie wiem czy wiesz czym jest działanie na szkodę spółki akcyjnej?
Nie wiem czy wiesz co za to grozi?
Przenosząc się nieszczęśliwie z Lib do konkurencji (co wnioskuję po twoich wypocinach) i pisząc to co piszesz, łapiesz się na art. 26 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
A tu kilka informacji, bo widzę że bystrzacha nie jesteś :)
Zgodnie z art. 26 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o przedsiębiorstwie, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorstwa, w celu szkodzenia przedsiębiorcy, podlega karze aresztu albo grzywny.
Na podstawie ustępu 2 ww. artykułu tej samej karze podlega, kto, w celu przysporzenia korzyści majątkowej lub osobistej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim, rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości o swoim przedsiębiorstwie lub przedsiębiorcy, w szczególności o osobach kierujących przedsiębiorstwem, wytwarzanych towarach, świadczonych usługach lub stosowanych cenach albo o sytuacji gospodarczej lub prawnej przedsiębiorcy lub przedsiębiorstwa.
Karanie wskazanego wyżej czynu ma na celu ochronę pozycji rynkowej przedsiębiorcy, która może zostać zachwiana przez rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd informacji, pochodzących od innego przedsiębiorcy lub od osób trzecich. W takim przypadku zagrożony może również zostać interes klienta, który jest zainteresowany otrzymaniem prawdziwej i rzetelnej informacji.
Kto podlega karze?
Omawiane wykroczenia popełnia ten, kto rozpowszechnia nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd wiadomości w celu szkodzenia przedsiębiorcy lub przysporzenia korzyści osobistej lub majątkowej sobie, swojemu przedsiębiorstwu lub osobom trzecim.
Także brawo TY