przypuszcza, iż jesli do końca tygodnia nie zostanie przebite na close 2,35 i ta cena nie stanie się wsparciem, to obawiam się, iż jednak wykształci się podwójny szczyt, a 2,35 może stać oporem...
Przepraszam, że się wczoraj nie odzywałem ale nawał pracy i wyjazdów. Co do Taurona ja pokład opuściłem już jakiś tydzień temu. Ładnie odbiło od dolnego ograniczenia kanału spadkowego poszły 3 białe świece i pytanie pod co ma dalej rosnąć ? C/WK 0,22 to śmiesznie nisko jednak kiedyś czytałem artykuł, że fundusze nie lubią obecnie energetyki . Konieczne są spore inwestycje a nie ma kto ich zasponsorować. Zadłużenie spore, w przypadku Taurona jeszcze kopalnie ( niby powoli dochodzą do rentowności). Tak, że ja pas chyba, że faktycznie wyjdzie z długoterminowego trendu spadkowego pod jakieś rewelacje.
Ogólnie to jak zwykle nasza GPW słabo wygląda i chyba do momentu PPK niewiele się w tym temacie zmieni. Ludzie wolą kupować mieszkania niż inwestować w tym kasynie ( że względu na duży popyt ceny w ostatnim kwartale poszły prawie o 10 % w górę).
Zresztą zapewne zauważył kolega, że ostatnio dziwnie się kursy zachowują i coraz częściej są zakłamania
nie zamierzam być wścibski, więc nie pytam o akcje, które masz lub nawet obserwujesz, ale spytam inaczej: w jakim sektorze widzisz obecnie najatrakcyjniejszy potencjał inwestycyjny 6-12 m-cy?
Obstawiam ostatnią godzinę handlu. Przez tydzień trzymali przed wyłamaniem się z trendu spadkowego więc się trochę wystrzelali. Ale obserwować proponuję , sam jestem ciekaw zagrywki.
Data faktycznie wyjątkowo słabo się zachowuje jak na tak sowitą dywidendę.
Tak się przypominam nieśmiało, bo jak na razie wszystko się spełniło zostaje tylko Data.
Tauron w dół, Bdx w dół, Polimek -była szansa na zakupy w ostatniej godzinie handlu - obecnie góra, no i jeszcze Rafako powinno ruszyć w górę od poniedziałku
Pozdrawiam