Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co będzie jeśli nie sprzedam swoich akcji, a wąsaty ściągnię spółkę z giełdy? Bo ja nie chce ich sprzedawać, jestem święcie przekonany, że wąsacina ma świadomość potencjału i zysków jakie Colian w końcu zacznie generować i chce mieć to wszystko dla siebie. Jak będzie moja sytuacja w momencie gdy spółka zniknie z giełdy, a ja cały czas będę w posiadaniu moich 3000 akcji?
z tresci wezwania : (...)Intencją Wzywających jest to, aby po przeprowadzeniu Wezwania przeprowadzić przymusowy wykup akcji Spółki będących w posiadaniu akcjonariuszy mniejszościowych na zasadach określonych w szczególności w art. 82 Ustawy, z zachowaniem wszelkich uprawnień, jakie w związku z tym procesem przysługują akcjonariuszom mniejszościowym. "
jak osiągna 90% to przymusowy wykup po cenie z ostatniego wezwania i tyle Ciebie tam blyo ;)
Głupoty piszesz. Na walnym zarejestrowano 158 mln akcji. 150 mln głosowało za cena 4.10. Reszta była przeciwna. Was z podmiotami kontrolowanymi ma właśnie ok 150 mln akcji. Fundy zarejestrowały na walnym chyba ok 7 mln akcji i były przeciwko tej cenie
Głupoty piszesz. Na walnym zarejestrowano ok 158 mln akcji. Za cena 4.1 zł było okol 150 mln. Reszta przeciwko. Was i podmioty powiązane ma właśnie ok 15omln akcji. Fundusze zatejestrowaly na walnym ok 7 mln akcji i były przeciwne cenie 4.10 zł.
Otóż nie! Wzywający mają łącznie około 150 tyś głosów ale 10 tyś to akce własne z których nie można głosować, czyli Wąs miał na walnym 140 tyś głosów... Za uchwałą było 151 tyś, co oznacza że 11 tyś głosów nienależących do Wąsa też głosowało za.
Dnia 2018-06-12 o godz. 17:45 ~Lolo napisał(a): > Głupoty piszesz. Na walnym zarejestrowano ok 158 mln akcji. Za cena 4.1 zł było okol 150 mln. Reszta przeciwko. Was i podmioty powiązane ma właśnie ok 15omln akcji. Fundusze zatejestrowaly na walnym ok 7 mln akcji i były przeciwne cenie 4.10 zł.
Więc to Ty piszesz głupoty. A prawda jest taka że fundy opowiedziały na wezwanie...
polska to dziwna kraina. Cena 4,1 to kabaret ale niestety fundy oddały Coliana. Nie rozumiem czemu z tarczynskim była taka walka a tu oddano spólkę za gorsze
4.1 przy przymusowym czy moze bedzie zatrudniona jakas osoba ktora bedzie musiala najpierw wycenic spolke i moze podniesc cene? W ogole nie wiadomo czy zrobia przymusowy. Moga nie robic przeciez. Na pewno nie bede kupowal prkdukyow coliana.
:) nie bedziesz kupował produktów coliana?? napewno sie zmartwią. Ale jestem mocno zdziwiony, że tak tanio dało się sciągnąć spółkę z GPW. II spólka z portfela którą mi zdjęli z giełdy. Wcześniej zdjęli ROBYGa też wg mnie b.tanio.