To bardzo dobre info, na które czekałem, teraz decyzyjność wraca do zarządu Hyperiona. Syndyk zawsze dba tylko o swoje interesy, pracuję w branży windykacyjnej kilkanaście lat i różne sytuacje już widziałem (sprzedaże przez syndyka nieruchomości np. za 1/3 ceny rynkowej).
Jesli na walnym chcą omawiac wyniki finansowe za 2017 to wszystko wskazuje na to że byc może notowania przywrócą. Ale no własnie tradycyjnie zobaczymy.
Ze wzgledu na niski ff jest to sp.spekulacyjna. Wcale sie nie zdziwie jak tu bedzie drugi graviton.Za takie długie wakacje nalezy sie chyba sowita nagroda.
Tu nikt nikogo nie przejął, MSS Telekom to spółka odpowiedzialna za utrzymanie, eksploatację i serwis sieci telekomunikacyjnej i infrastruktury należącej do MSS (Hyperion)
będzie jak kiedyś ze spółką Krosno....Bankructwo, likwidacji i mimo likwidacji cały czas sobie działała ale nie należała już do wcześniejszych akcjonariuszy,a hutą kierował się zdaje się syndyk czy ktoś w tym rodzaju starając się sprzedać :)
Spółka już nie bedzie działac! Czeka ją wyjscie z gpw, to trwa ok roku. Porobili zastawy rejestrowe by syndyk grosza nie sciągnął. Na mss nawet 200%. Doskonale opracowali ten plan. Hyp do likwidacji. Wierzycielom mimo umorzenia upadłosci cały czas się należy.
Tu sytuacja jest analogiczna do mediatela . Tam było umorzenie upadłosci tak jak na hyp. 99,7% mediatela ma hawe. Tu pewnie też będą chcieli mieć pełen pakiet i ewakuacja z gpw pewna. Pytanie czy wznowią notowania? Czy bardziej im się bedzie opłacało wykupić od drobnych po taniosci?
Własnie syndyk nie ma już nic do powiedzenia. Postępowanie upadłościowe umorzone. Nie demontują infrastruktury i nie będą wyciągać kabli z ziemi. To jest bardzo dobra wiadomość, warta pewnie ze 100% od kursu zamknięcia; tylko czy kogoś to satysfakcjonuje? AP na pewno nie. I teraz co dalej? Robią WZA, czyli opublikują przed WZA wyniki, no bo jak nie opublikują to absolutorium dla zarządu będzie niemożliwe, a gdyby tak się stało to każdy z nas natychmiast taką uchwałę zaskarży. Może być ogłoszony słaby wynik w raporcie, potem WZA, i zaraz potem wezwanie w jakiejś śmiesznej cenie, wtedy Ci co będą na WZA mają uwaga 2 dni, a pozostali 7 dni na sprzeciw, zaskarżenie ceny w wezwaniu. Mogą zrobić wezwanie latem, licząc że wszyscy będą na wakacjach. Dobrze jest mieć taki sprzeciw gotowy. Pamiętajcie że przepis o średniej cenie z 3 miesięcy nie działa w przypadku spółki będącej w procesie upadłości, czy restrukturyzacji. Poza tym umorzenie postępowania upadłościowego wg mnie oznacza automatycznie powrót do postępowania restrukturyzacyjnego, czyli oznacza to - układ. Być może ten czas został wykorzystany na dogadanie warunków układowych z wierzycielami i obligatariuszami. A jednocześnie jakiś wstępny deal został zawarty pomiędzy większościowym a inwestorem. Moim zdaniem jednak AP będzie chciał najpierw skupić po taniości resztę akcji w wezwaniu za jakieś śmieszne dajmy na to 1 złoty za akcję, a potem opyli całość za cenę od 2 do 4 złotych za akcję. (w zależności co kto ma i komu jest winien)
Wyjsc z giełdy można przez delisting lub wykluczenie.Jeżeli tu ma być wykluczenie to duzi będą w takiej samej sytuacji jak drobni- czyli zostaną z pustym papierem na rachunku. Zobaczcie na mediatela(gdzie hawe ma prawie 100% udziałów) tam spółka już od długiego czasu jest w zawieszeniu i jakoś nikt jej nie wykluczył z giełdy.
Witam wszystkich, postanowiłem wybrać się na WZA, czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek się wybiera?
kilka uwag na temat zgłoszenia pełnomocnictwa na WZA:
1) w komunikacie jest błąd w adresie na jaki należy wysłać pełnomocnictwo zamiast "sekretariat" jest "sekratariat", na wszelki wypadek wysłałem na oba adresy, z tego co podają : "sekratariat" przyszła zwrotka nie ma takiego adresu 2) z adresu "sekretariat" przyszło info od asystentki syndyka, że oni o walnym nic nie wiedzą i żeby pisać bezpośrednio do zarządu firmy (kopię maili znajdziecie w poście (WZA ale jaja) 3) po kolejnym mailu odpowiedziała sama Pani syndyk podając adresy mailowe członków zarządu i adres spółki na ul.Polnej, (zamieściłem kopię) żeby było ciekawie nie jest to ten sam adres co w KRS, a członkowie zarządu w KRS też są inni niż zgodnie z komunikatami ESPI i z tym co napisała pani Syndyk 4) wysłałem na wszystkie podane adresy mailowe, + listem poleconym na wszystkie adresy spółki, są trzy. 5) Jutro pisze pismo do KNF i do GPW na temat nieprawidłowości dotyczących zwołania WZA , a w przypadku gdy mnie nie wpuszczą na WZA - zaskarżę prawomocność podjętych na nim uchwał. Jakieś sugestie szanownych kolegów/ koleżanek?
Tu chyba naprawdę tylko piach.... Umorzenie upadłosci hyp to zła wiadomośc. Nawet notowan nie wznowią . http://www.capitalmarkets.pl/komentarze/upadlosc-spolki-a-wykluczenie-akcji-z-obrotu-na-gpw