• FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~xyz [94.254.188.*]
    Nagłośnić sprawę w mediach-FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy, którzy nie odpowiedzieli na wezwanie po 4,20. Gdy inne spółki w takiej sytuacji robią wykup przymusowy lub drugie wezwanie- Fam wyemitował nowe akcje po 0,39 gr itd .....opisać po kolei ......i ile nam chce FAM zaoferować. Czy im się opłaca robić tyle zamętu wokół spółki? Nie mają jakichś specjalistów od PR?
  • Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~Akcjonariusz [213.169.49.*]
    To nagłośnij jak masz dojścia. Wykup przymusowy właśnie robią i nie zebrali tyle żeby robić przymusowy jak Spółka była notowana. Poza tym emisja była po 0,29.
  • Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~lll [178.37.6.*]
    emisja była zaplanowana po to by osiągnąć 95% a potem za grosze odkupić reszte akcji(przymusowy wykup gdy spółka jest niepubliczna)
    emisję tak przeglosowali że drobni mieli tylko chyba 1 -2 dni by zarejestrować się i to nie wszyscy bo biura maklerskie nie przesłały na czas list akcjonariuszy by fam według procedury mógł je zweryfikaować -
    wszystko wskazuje na to że to zaplanowana akcja by oskubać setki ludzi

• Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~ja [83.4.26.*]
    Czekamy jaką cenę nam zaoferują i kierujemy pozew zbiorowy do sądu. To łatwo udowodnić datami, że akcje zostały dopiero niedawno "dodrukowane" na ich potrzeby.....Czy coś się zmieniło w majątku spółki od czasu, kiedy nam oferowali 4,20 za akcję?
    Ilu nas jest drobnych-100-200 osób?
  • Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~Biker [188.146.110.*]
    takich osob jest ponad 1300! Pozew spowoduje, ze sad wyznaczy bieglego do oceny wartosci spolki, o ile sie nie dogadamy z zarzadem. Szansa na konsensus < 0....
  • Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~As [89.64.33.*]
    Drobnych jest prawie 1600 osób, a nie 200.
    Planowany wykup poniżej 1 zł.
  • Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~ja [83.4.26.*]
    Czyli jest tak- nie odpowiedzieliśmy na wezwanie po 4,20 bo uważaliśmy że nie odzwierciedla to wartości godziwej, a spółka wyemitowała sobie 103 mln nowych akcji po 0,29 (starych było 30 mln) i teraz chce nas zmusić do przymusowego wykupu poniżej 1zł ....
    Biegły powinien ocenić wartość 1 akcji przed emisją tych 103 mln a nie po emisji....

• Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~dix [178.37.6.*]
    od gadania nic sie samo nie zrobi
  • Re: FAM chce oszukać drobnych akcjonariuszy Autor: ~weer [46.186.11.*]
    Wszystko co zrobili z FAM było z aprobatą i osłoną KNF!! Wydając zgodę na zdjęcie spółki z giełdy dobrze wiedzieli, że ok. 18% akcjonariuszy zostanie wyrolowanych. Ludzie pisali skargi do KNF, premiera - wszystko bez żadnej rozsądnej reakcji ( z KNF ble, ble.... od premiera głucha cisza)
  • Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej - najważniejszej ustawy Autor: ~Gan [46.76.68.*]
    Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej - najważniejszej ustawy ¶¶¶¶¶
    2. Własność, inne prawa majątkowe oraz prawo dziedziczenia podlegają równej dla wszystkich ochronie prawnej. ¶¶¶¶¶¶¶
    3. Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jakim nie narusza ona istoty prawa własności ¶¶¶¶¶¶¶
    Prokuratura ma stać na straży przestrzegania prawa. Ma to w swoich obowiązkach.
    W związku ze skalą przekrętu może warto zbiorowo udać się do Prokuratora Generalnego i przedstawić całą sprawę, a najpierw wystosować pismo do Prokuratora Generalnego podpisane przez jak największą liczbę osób (akcjonariuszy)
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~ja [83.4.27.*]
    Tylko jak to zrobić organizacyjnie, skoro jest nas 1600 osób porozsiewanych po całej Polsce plus okres wakacyjny
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~viki [95.160.158.*]
    Ciekawe spostrzeżenie jednego z akcjonariuszy cytat:

Poza sprawami sądowymi najważniejsze wydaje mi się zgłoszenie sprawy do prokuratury i na pewno takie zgłoszenie będę wysyłać jak tylko kancelaria dostarcza wzór. Ciekawy wydaje mi się także wątek odpowiedzialności KNF w okresie od momentu zniesienia dematerializacji przez KDPW do momentu wydania dokumentów akcji. Ja podzielam pogląd, że taka odpowiedzialność KNFu istnieje. W decyzji KNF o zezwoleniu przywrócenia akcjom formy dokumentu KNF powinna zobowiązywać FAM do rzetelnego prowadzenia procesu wydania dokumentów akcji, najlepiej uzależniać wydanie decyzji od przedłożeniu stosownego regulaminu. KNF powinna także zobowiązywać FAM do niezwołania walnych zgromadzeń do momentu w którym przy należytej współpracy akcjonariuszy wydanie dokumentów akcji powinien się skończyć (np miesiąc od daty zniesienia dematerializacji przez KDPW). Warto domagać się odpowiedzi od KNF co w tym zakresie zostało zrobione. Wyślę odpowiednie pismo do KNF. 
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~xyz [94.254.191.*]
    Akcje powinny zostać wycenione przez biegłego w momencie przeprowadzenia ich dematerializacji, a nie po emisji 100 mln nowych akcji po 0,29. Równie dobrze mogli sobie wyemitować 300 mln akcji po 10 groszy
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~Gan [37.7.238.*]
    ORGANIZACYJNIE MOŻLIWE !!!!!!!!!
    Treść pisma do Prokuratora Generalnego można umieścić tutaj na forum, a w piśmie zawrzeć prośbę o podanie przez Prokuraturę Krajową terminu spotkania z wszystkimi poszkodowanymi, którzy prześlą to pismo oraz telefoniczny kontakt w tej sprawie z PK.
    Artykuł 21. Konstytucja RP ¶¶¶¶§¶ 1. RP chroni własność i prawo dziedziczenia.
    2. Wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem.
    Art. 8 Konstytucja RP ¶¶¶¶§¶ 1. Konstytucja jest najwyższym prawem RP
    2. Przepisy Konstytucji stosuje się bezpośrednio, chyba że Konstytucja stanowi inaczej.
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~viki [95.160.158.*]
    Pisma można pobrać ktoś oferuje daje link do poczty i można się zgłaszać i dostaje się takie jak inni już dawno wystosowali
     Wątek gdzie można pisma dostać tylko poczta wysłać i jest się w sprawie bardzo pomocne na późniejszym etapie odszkodowawczym :
    wątek :Pisma do instytucji kontrolnych KNF MS ZBW Prok itd
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~Avox [94.254.130.*]
    Tak to czas na działanie bo zostaniemy okradzeni w majestacie prawa PL
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~Szymon [78.10.69.*]
    gdzie mozna sie do was dołączyc? gdzie pobrać pisma?

• Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~banko [95.160.158.*]
    napisz e-maila to Ci podeślę jakie ja wysłałem
    ale najważniejsze jest do prokuratury bo mogą Ci przyznać z urzędu odszkodowanie nie odrazy ale jest duża szansa
    poczta :
    piotrwita1980@wp.pl

Pozdrawiam
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~Ten [94.254.241.*]
    Witam,proszę o pomoc gdzie do Was dołączyc gdzie pobrać pisma .Dziękuję.Pozdrawiam.
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~Leon [94.254.241.*]
    Ja też chcę do Was dołączyc proszę o wskazówki.
  • Re: Artykuł 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej Autor: ~banko [95.160.158.*]
    napisz e-maila to Ci podeślę jakie ja wysłałem
    ale najważniejsze jest do prokuratury bo mogą Ci przyznać z urzędu odszkodowanie nie odrazy ale jest duża szansa 
    poczta :
    piotrwita1980@wp.pl

Pozdrawiam
[x]
FAM 11,11% 1,80 2018-02-19 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.