• Wawel jakość kiepska Autor: ~somalia [188.146.166.*]
    tłuszcz palmowy , syrop glukozowy .......to co jemy
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: ~pancho [79.188.17.*]
    Może rozwiniesz swój błyskotliwy wpis?
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: somalia [188.146.43.*]
    Mój wpis to fakt , nie trzeba być błyskotliwy aby podczas spożywania kilu cukierków Wawela mdliło , są za słodkie , ładują dużo syropu glukozowego , tłuszcz palmowy jest bez smaku , tylko zapycha twoje żyłki , za kilka lat niebędziesz taki błyskotliwy i po schodach będzie ciężko......ja pamiętam wawel lata 70 i 80 , to były słodycze , wiśnia w czekoladzie to był smak , wchodziło się do sklepu i kupowalo się np. jarzębine w czekoladzie to nie był luksus jak dzisiaj........
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: ~Taco [46.134.186.*]
    Kiedyś to były czasy. Teraz to nie ma czasów.
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: somalia [188.146.162.*]
    Kiedyś to jakość teraz jest tandeta.....
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: ~Taco [83.24.108.*]
    Dokładnie - za komuny to było. Nie to co teraz.
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: ~Rafał [77.79.214.*]
    Za komuny to były wyroby czekoladopodobne, czekolada była w Pewexie. Może autor pierwszego wpisu w latach 70 był dygnitarzem, albo piastował inne stanowisko, ale ja czekoladę (prawdziwą a nie to ogólnodostępne badziewie) jadłem raz na rok jak ojciec z roboty z Berlina Zachodniego przywiózł. W Polsce normalna czekolada dopiero w latach 90 zaczęła się pojawiać na rynku.
  • Re: Wawel jakość kiepska Autor: somalia [188.146.237.*]
    Rozumiem że jesteś młody , urodziłeś sie w 1980, przed 90 rokiem firmy cukiernicze produkowały wyroby czekoladowe o wartości kuwertury czekoladowej minimum 53% -czekoladki deserowe Wedel , jarzębina w czekoladzie , orzechy w czekoladzie , w latach 1981 -1989 wyroby czekoladowe były towarem deficytowym ale nie złej jakości , brak towarów wynikał z exportu tych produktów , w końcu lat 80 sprowadzono wyroby cukiernicze z Nemiec , głównie czekolady Alpine z Aldyka , były to wyroby czekoladopodobne , pisanie że w Polsce nie było czekolady prawdziwej to kłamstwo lub naiwność zmieszane z brakiem wiedzy....
[x]
WAWEL 1,00% 806,00 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.