• pmpg technicznie Autor: ~Slawek [185.56.210.*]
    Na razie to wszystko to tylko podrygi na kursie. Pierwszym znakiem na zmiany jest przebice 3,1 zł na zwiększonym volumenie, a prawdziwy test to 4 zł.
    5 zł czy 6 zł będzie potem miało już tylko symbol psychologiczny.

Zobaczymy , jak to się rozwinie, na razie są symptomy.

link
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    proszę Cię , oszczędź ludzi , bo jak patrzę na te twoje kreski to mi się zbiera na wymioty ........... rysując te kreski w pewien sposób dajesz ludzim nadzieję jak kiedyś żę się nie wyłamie a poleciało jak w g u w n o
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Slawek [185.56.210.*]
    Albo ty jesteś głupi albo głupiego udajesz. Jaką nadzieję ? To zwykłe opory . Jak widzisz inne to narysuj, tylko innych nie ma. Nie sil się na znawcę, bo nim nie jesteś.
    To są opory , które od 2 lat bardzo skutecznie trzymają kurs spychając go w dół, jak się z tym nie zgadzasz to twój problem. Tu nie ma nadziei w kreskach tylko pokazanie z czym boryka się kurs. Nie przebije na wolumenie 3,1 zł, a następnie 4 zł to nie ma co mówić o wzrostach i tyle. Na razie kurs jest w kanale ..... spadkowymi każdy ruch od 1,8 zł do 4 zł ma niewielkie znaczenie.

P.S.
    Na przyszłość nie czytaj moich wpisów.

link
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~makler [83.2.189.*]
    dla akcji takich jak pmpg gdzie jest typowa manipulacja analiza techniczna nie ma zastosowania
    a to dolne ograniczenie kanału spadkowego to skąd wziąłeś ?
    no nie mów, że masz jakieś pojęcie o AT
    Narysuj ty opory i wsparcia a porównamy.
    Tylko się nie ociągaj.
    nie chce mi się z tobą gadać
    napisałem wyraźnie, że tu nie ma zastosowania AT
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    j. w.
    dzięki makler
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~MiB [89.78.98.*]
    Innych nie ma??? A co jeśli rozrysować klin zniżkujący z przełamanym wsparciem w okolicach 2,6. Obecnie mielibyśmy powrót do dolnego ograniczenia klina, czyli pierwszy opór. Gdyby udało się wejść go złamać to faktycznie górne ograniczenie 4 PLN - 4,1 PLN, a przełamanie wsparcia trzeba by traktować jako fałszywe wybicie z klina.

Techniką zajmuję się hobbystycznie, więc popraw mnie jeśli się mylę...
    przejdź na zawodowstwo to nie będziesz głupich pytań zadawał
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    https://imgur.com/a/z93tHRc
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~student [89.64.60.*]
    no i co ?
    taki wykres ma każdy
    co z tego wynika ???
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~zaza [91.224.224.*]
    nic - zasięg w przypadku wybicia...

ważne jest tylko to, w co lisu gra
    tzn. jaki to zasięg ? w przypadku wybicia, bo to, ze wybicie będzie to jest pewne jak śmierć
    Dnia 2018-06-06 o godz. 21:00 ~student napisał(a):
    > tzn. jaki to zasięg ? w przypadku wybicia, bo to, ze wybicie będzie to jest pewne jak śmierć

Dnia 2018-06-06 o godz. 21:00 ~student napisał(a):
    > tzn. jaki to zasięg ? w przypadku wybicia, bo to, ze wybicie będzie to jest pewne jak śmierć

Ja tam nigdy niczego pewien na 100 % nie jestem. To raz.
    Dwa. Wybicie będzie , gdy spełnią się dwa warunki. Techniczny i ...... zależny od prezesa (czyt. zacznie być przejrzysty on/spółka).
    czyli .... przebicie w górę 4 zł na vol. i ...... brak dziwnych ruchów typu coś dla Parisch, typu kupno czegoś za grube mln , typu coś dla kogoś za coś itp..
    Będzie skup zgodnie z tym co powiedział prezes lub dywidenda, będą zyski (nie jakieś one off) tylko realne to wtedy będzie odpowiednia wycena.
    Na chwilę obecną Lisiecki robi dokładnie wszystko, aby kurs był w czarnej .......
    Sam mam tych akcji od groma i ..... przyjdzie mi chyba trochę poczekać na dobrą wycenę.

od groma / tzn. ile ?
    bo ja mam 50k, tak dla równego rachunku i jak pisał Ferdek, że jak spadnie do 1 zetka to uśredni do bulu (cytat z wieśniaka)
    mi już wystarczy
    widać po ruchach i krętactwach, że ten papier będzie wysoko , oj oj bardzo wysoko a ja mam czas. poczekam
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Mamastudenta [37.47.158.*]
    50 k to masz długu a akcji masz 500 sztuk.
    Dnia 2018-06-06 o godz. 21:24 ~student napisał(a):
    > od groma / tzn. ile ?
    > bo ja mam 50k, tak dla równego rachunku i jak pisał Ferdek, że jak spadnie do 1 zetka to uśredni do bulu (cytat z wieśniaka)
    > mi już wystarczy
    > widać po ruchach i krętactwach, że ten papier będzie wysoko , oj oj bardzo wysoko a ja mam czas. poczekam

Nie będę się licytował. Mam więcej.
    Do zeta nie spadnie, bo Lisiecki pokazał dziś w infie, że poniżej 2 zł wymiótł wszystkie, zebrał coś ok. 50 tys. szt.
    A czy papier będzie wysoko ? Nie wiem, mam nadzieję.
    Jak Lisiecki przestanie robić one off'y itp. cudawianki, tylko pokaże prawdziwy wynik i rozwój spółki oraz rozpocznie skup lub da dywidendę (sądzę, że prędzej to pierwsze - lepszy byłby nawet efekt przełożenia np. 3 mln zł na skup niż 29 gr dywidendy).

Niedługo WZA , może coś się wyjaśni.
    złe wnioski...
    ostatnio wymiatał ze średnia 3,32 i spadło do 1,8
    to, ze wymiótł teraz nie znaczy, że niżej nie spadnie
    chodzi o to aby się zapakować jak jest nisko
    tyle, ze w obecnej sytuacji przy cenie 1,8 to nawet krowa się będzie pakować
    che che che
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Slawek [94.254.179.*]
    Technicznie to i kurs gotowy do podjęcia rękawicy i powolny ruch na pierwszy opór ale ....... jest kompletny brak popytu.
    Tu potrzeba wielu miesięcy. Aby ludzie uwierzyli Lisieckiemu. Dotrzyma slowa z dywidenda albo skupem. Pokaże prawdziwy wynik bez żadnych one off. ...... to się ludzie powoli przekonają. Ale ...... jak zrobi znowu jakiś krzywy ruch to pozostanie mu ........ zwiększyć zaangażowanie do ...... masa i wycofać z gpw
    link

Ładne podejście pod opór, gdyby coś z tego miało być to w przyszłym tygodniu powinno skończyć zdrowo nad kreską, jak odbije w dół to powrót do kanału i d...... blada.
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Ferdek [37.47.157.*]
    Sławek litości jaki powrót żeby co spóźnialski dobrał na dołku akcje , okazji już nie będzie. Do 4 zł masz jakieś tylko 10 tys akcji, arkusz pusty. Miałeś dzidę do góry a teraz zacznie się normalna jazda. A Grzesiek co teraz przewidział?
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Ferdek [37.47.157.*]
    Oczywiście 10 tys akcji do 4 zł bez akcji animatora
    Ja tam pewny nie jestem. Technika nie każdemu się podoba , ale często działa. Ty jesteś pewien wzrostów, a ja nie. Nie przebije 4 zł ( po drodze 3,1 zł) to można zapomnieć. Nie musi ci się to podobać , ale tak jest.
    Dużo zależy od działań prezesa.
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Ja [94.154.25.*]
    Gdzie to widać ile jest akcji do 4 zl
    Dnia 2018-06-08 o godz. 16:55 ~Ja napisał(a):
    > Gdzie to widać ile jest akcji do 4 zl

Np. tu:

http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=84&zl=V
  • Re: pmpg technicznie Autor: ~Car [94.254.145.*]
    Na tygodniowym pierwsza od dwóch latach formacja wzrostowa ( młot) potwierdzona świecą z tego tygodnia. Może będzie powtórka z 2016 gdzie w cztery miesiące było 270%...
[x]
PMPG -2,82% 2,07 2025-09-25 15:13:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.