na dniach pojawią się raporty skoro zwołują walne. Sytuacja zaczyna się klarować choć nie wiadomo jeszcze w którą stronę to pójdzie. Gra idzie o duże pieniądze więc jadą po bandzie i tak jeśli pod stołem nie wzięli za całe światłowody milionów to najwięcej stracą duzi inwestorzy.
jest jeszcze jedno wyjście mianowicie sprzedadzą całość za przysłowiową złotówkę firmie powiązanej z nimi. Drobni hyperiona zostaną z niczym też bardzo prawdopodobne tak sprzedawali przedsiębiorstwa za PO a jak wiadomo to za ich rządów powstał plan MSS
Za złotówke to raczej nie. Ale za ułamek ceny ktos przejmie całe,powtarzam całe przedsiebiorstwo gotowe bez długów. Jesze raz napiszę wedlug mnie 90% akcji pozwoli wykupic drobnyc bez ich zgody. Mysle że ten kto kupi wyjdzie z gpw. O wznowienu notowan to bym polemizował.
ciekawe info hyperion jak wróci z pewnością będzie jeszcze nie raz błyszczał oczywiście musi uporać się z długami okres ochronny w sanacjii się kończy sąd jak wyda wyrok odwoławczy z pewnością wyznaczy syndyka nie zależnego głównym inwestorom ich rola się skończy. A to dla nich dobrze się nie skończy więc taki obrót sprawy bym nie zakładał
Sanacji już niema! I nie o nią chodziło. Sąd wydał werdykt-nie widzi możliwosci wznowienia działalnosci mss. Hyp własnie zakonczył działalnosc(na stronie syndyka wpis hyp w likwidacji)Teraz tylko sprzedaż przez syndyka. Po sprzedazy długi mss+hyp zniknną. Wszystkie te odwołania pod publike że niby zarząd robi co w jego mocy. Możesz miec inne zdanie-zobaczymy kto miał racje. Choc to niewielkie pocieszenie.
puki jest odwołanie sanacja cały czas wchodzi w grę, co jeśli sąd przychyli się do wniosku? No nie wiem jaki plan mają może nie bedzie tak źle cos mi mówi że raporty pojawią się bardzo szybko
Ktos mając ponad 90% akcji nie musi pytac drobnych czy chcą sprzedac czy nie. Jesli ogłosi wezwanie to nie potrzebuje twojej zgody ,robi to jakby z automatu. A kiedy i czy wogóle tak bedzie- zobaczymy. Ja własnie tak uważam. Sanacja i odwołania to tylko podkładka. Wszyscy myslelismy że chodzi o ratowanie hyp a oni juz od 2 lat sie zwijali.
Dobrze rozumiem, że nie musi pytać, tylko jaka cena wchodzi w grę z akcje? Przypuśćmy, że np. Netia to kupi za jakąś x kwotę więc ile są warta nasze akcje w tym wypadku, lub za jaką kwotę może być przymusowy wykup. Ja to tkm rozumiem, że syndyk sprzeda hyperiona, a my stracimy z powodu zadłużenia, więc nasze akcje są nic nie warte, bo wcześniej muszą zaspokoić obligatariuszy. Z tą złotówką to bym zaczekał bo tak zarzuty szły dla byłych po-wców. Dlaczego brak raportów i notowań, dlaczego im na tym tak zależy? Pozdrawiam przy niedzieli.
Obligatariusze z hyperiona i mssa bo hyperion ma 100 procent udziału w MSS to około 60 mln plus pracownicy plus dotacje i baj baj Nie licz na nic ja straciłem 50 tys zł
Strasznie długo sąd rozpatruje to zażalenie na ogłoszenie upadłosci. Na innych spółkach trwało to krótko. Powinien to rozpatrzyc w ciągu miesiąca,a tu taki zator.
Problem w tym, że nikt tego nie chce Mogli dwa lata temu to zrobic za 140 mln to niestety twierdzili, ze za mało i ap straci kontrole a i dotacja była i tutaj wszystko sie rozgrywalo . Brali a nie inwestowali Mało tego zlapali takich którzy połaszczyli się na 13% i oddali swoją kase na MSSa
Już ktos pisał że to słupy. Ty też bys wywalił kasę w totalnego bankruta? Jak by tu z 400-500 mil przewalili to bym uwieżył. A tu raptem 60 mil dofinansowania-ile z tego uczkniesz?
wza to bedzie szopka. ciekawe czy glownego akcjonariusza przywioza w kaftanie... a nie zapomnialem, za niego zona wszystko robi. Moze on juz umarl? trzymaja go w lodowce tylko na fb ktos posty wrzuca?
nemo tu gra idzie o mss a nie o część telekom która od jakiegoś czasu tak była w likwidacji
wszyscy akcjonarusze grupy na to czekamy....
porównujesz larka a dziwnym trafem już pokazali część nowej kolekcji jesiennej ....
myśle że współpraca z amadeo przynosi rezultaty
dlatego wszyscy czekamy na inf o sprzed mss
a nie o telecom
wydaje się że jesteś pracownikiem być może masz wiedze że rozmowy już trwają tylko udajesz jednego z nas
Niestety mylisz się nie jestem pracownikiem ani nie byłem ale śledząc naszą kasę jak od 3 lat się marnuje twierdzę, że nikt tego nie kupi za duże długi i wywalone niestety.Banki dawały Unia też a odzyskać ciężko