• Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~expol1 [94.254.231.*]
    Na alejce byłem już dość dawno. Pamietam jak negatywnie niektórzy opisywali na forum że trup i takie tam. Ja wtedy skupowałem po 0,20,0,19. Trzymałem dłuuugooo by pogonić po 1. W miedzy czasie był pomysł zarządu na emisje pierw po 0,60 a potem 0,40.
    Kurs walił w dół zanim w ogóle info poszło. potem okazało się ze p. prezes wali w rynek akcje. Ostatecznie emisji nie było.
    Dziś zaobserwowałem to samo - wczoraj i dziś wolumen duży i taka sama taktyka kurs rysowany. Czy ktoś z zarządu wali w rynek? moze mają znów pomysł na emisje lub inny śmieć z szafy? Czytam tu forum i widzę ze wiele osób nastawia sie na raport - przecież to wszystko jest już w cenie, każdy wie jakie są przychody i z czego.
    Nie chcę wam wpływać na decyzje ale przedstawić podobne działania, kiedy alejka wystrzeliła z 0,19 na 1,25.
    Moim zdaniem są dwa scenariusze: albo ktoś z zarządu wali w rynek bo coś wie albo straszą by zebrać po to by mieć większy udział.
    Niech każdy sam określi. Ja w alejkę wejde przy 0,4x albo w ogóle.
  • Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: lakiluuk [109.207.108.*]
    ^Drogo, zbyt wiele złych opinii, dziwne ukraińskie biznesy, które potęgują współczynnik ryzyka na tej spółce. Ta spółka nie ma przyszłości w obecnej formie, albo to ktoś wciągnie i przekształci albo czeka Was powolny opad na dno. Proszę nie przytaczać raportów, ponieważ dobry inwestor wie do czego jest zdolna kreatywna księgowość...
  • Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~Lolo [79.124.107.*]
    Ale głupoty tu będzie tylko gora
  • Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~expol1 [94.254.231.*]
    Wszystko jest możliwe. Czemu tak sądzisz kolego że będzie tylko góra? Na alejce siedziałem dwa lata i dość dobrze poznałem ich zagrania. Pytanie jest kto sypie? obroty po 400k na tej spółce to dość spore. Swego czasu pamiętam aby zebrać 200k musiałem skupować ponad trzy tygodnie a tu w jeden dzień taki obrót.
    Ktoś niżej pisał że ukraińskie tematy - fakt, spółka nastawiła się na wschód i jak dotąd realizuje swoje plany i pokazuje ładne dochody. Poczytałem trochę w informacjach i podobno w między czasie jakiś fund cypryjski wszedł tu. To by wyjaśniało gwałtowny spadek akcji, klasyka cypryjczyków. Ale czy to to ma wpływ na spadki? ja obstawiam plany emisji bez PP.
    Pamietajcie to moje przemyslenia i nie podejmować decyzji na podstawine ich!!!!!
    Mozliwe że masz rację. Patrząc długoterminowo i rozwojowo może wydarzyć się wszystko, ktoś lub ktosie nie zapłacą, pojawią się spółki córki,przerzucanie aktywów, dodruki akcji itp. Moze też być tak że zarząd spółki ma wizję długoterminową i zależy mu na rzetelnym i uczciwym prowadzeniu biznesu aby pozyskiwać kapitał na rozwój i awansować na szeroki rynek. Na NC cieżko jest zdobyć kapitał ze wzgledu na płynność indexu.
    Zatem nikt z nas nie wie co będzie w alei za dwa-pięć lat, chyba że ktoś spotyka się z p prezes na grilla :)
  • Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~Rodryg [5.184.213.*]
    Czy ty wiesz co to jest okres zamknięty,?więc nie pisz takich bzdur.
  • Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~mart [5.172.233.*]
    wg mnie to jest albo kółko pod raport stąd zjazd żeby zebrać a potem wywalić po 1.1-1.2 i następnie cd trendu spadkowego
    albo rysowane domknięcie luki i wzrost pod kilka najbliższych inf zaczynając od raportu do 2zł zgodnie z AT
    albo ostatecznie zwałka pod jakieś bardzo złe info
    Jakby patrzeć technicznie to luka domknięta od 0,77. Jeśli się przyjrzeć to mamy głowę z ramionami wyrysowaną z sesji (30-08-17 - 15-11-17 i 14-02-18) świadczącą o zapowiedzi spadków. Kluczowa bariera 0,6x po przełamaniu nowe minima.
    Z autopsji wiem że tu AT nie działa. Na zachowanie kursu mają inne czynniki wpływ.
    Uważam ze tu cypruchy manipulują lub zarząd szykuje znów plany emisji.
  • Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~ralf [78.133.162.*]
    No chociaż raz na kwartał ktoś tu mądrze się wypowie.....bo tych radziów i dani z jednej a lakiluuków z drugiej strony to czytać już nie można.....ja obstawiam góre ale to na takich szemranych spółkach naprawdę nic nie wiadomo....raporty dawno w cenie i tu masz racje,coś innego się kroi a co to obaczym
    Przedwczorajsze info o opóźnieniu raportu można odebrać dwojako zależy od punktu widzenia. Inni napiszą że opóźniają by wywalić a jeszcze inni że to techniczne problemy i raport jest tak wspaniały że kurs pójdzie na 2-3zł. Roczny raport można samemu zliczyć po tak okazałych i wyczerpujących informacjach ze strony zarządu, podejrzewam że zły nie będzie. Większy wpływ na duże wybicie mają informacje o podpisanych umowach niż tych zrealizowanych. Myślę że opóźnienie ma coś wspólnego z problemami techniczno-audytowymi niż dochodowymi. A duży ruch na wycenie to sprawka bardziej cypruchów niż p prezes.Pytanie co oni mają w zanadrzu.
    Co do naganiaczy na wzrosty czy spadki - uwielbiam czytać takie bazgroły, fajnie humor poprawiają :) ciekawe czy są jakieś inwestory co na podstawie tych naganiaczy kupują lub sprzedają akcje hehe jeśli tak to szybko na koncie pojawi się 0.
    No nic poobserwujemy jakie tu będą zagrania i jakie ruchy przy wolumenach, może załapie się na kółeczko ponownie..

• Re: Przemyslenia z kursem ALS Autor: ~ralf [78.133.162.*]
    Opóźnienie zbiegło się jakby nie patrzeć z dużymi jak na tę spółkę obrotami to i domysłów i teorii będzie mnogo....A co potrafią nasze Wiktory to pokazali rok temu jak ni z gruszki ni pietruszki była emisja potem nie była....mama akcje sprzedaje bo....itd.Trzeba być czujnym i tyle bo to NC i tyle.
[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.