Info nie ma ale ewidentnie ktoś wykorzystuje poufne info i wywala , właściwie kipruje z ciężarówki jak mafia śmieciowa śmiecie na nielegalne wysypisko. Myślę, że nie jest dobrze.
Jutro wyniki, więc może ktoś coś wie, ale ogólnie patrząc - wygląda na promocję. Stopa dywidendy podskoczyła powyżej 10%, a po obcięciu, kurs byłby poniżej 18 zł, co jeszcze bardziej polepsza wskaźniki.
Albo ktoś wychodził po wynikach za 2017 i dzisiaj sypnął ostatnim pakietem. Jeśli nie będzie dalszej paniki, to czeka nas pewnie konsola w okolicy 20 zł a potem powolne wzrosty, coś jak na stalexporcie.
Dnia 2018-05-29 o godz. 10:40 ~Arthurius napisał(a): > Jutro wyniki, więc może ktoś coś wie, ale ogólnie patrząc - wygląda na promocję. Stopa dywidendy podskoczyła powyżej 10%, a po obcięciu, kurs byłby poniżej 18 zł, co jeszcze bardziej polepsza wskaźniki.
Powiedz mi ile na tej dywidendzie zarobisz skoro kurs jest korygowany i jeszcze płacisz podatek od dyw.? Po odcięciu poleci w dół jeszcze 20% jak BAH. Wskaźnikami się nie najesz.
Dnia 2018-05-29 o godz. 10:50 ~aleks napisał(a): > Dnia 2018-05-29 o godz. 10:40 ~Arthurius napisał(a): > > Jutro wyniki, więc może ktoś coś wie, ale ogólnie patrząc - wygląda na promocję. Stopa dywidendy podskoczyła powyżej 10%, a po obcięciu, kurs byłby poniżej 18 zł, co jeszcze bardziej polepsza wskaźniki. > > Powiedz mi ile na tej dywidendzie zarobisz skoro kurs jest korygowany i jeszcze płacisz podatek od dyw.? Po odcięciu poleci w dół jeszcze 20% jak BAH. Wskaźnikami się nie najesz.
Też racja. Jednak z drugiej strony w arkuszu było widać, że ktoś ,,na siłę' wystawiał zlecenia sprzedaży o 5 gr. poniżej maksymalnej oferty kupna, a to jest zastanawiające.
Uważam ,że teraz łatwiej wyjść większemu graczowi ze wzgledu na dywidende kurs nie zejdzie nisko. Po jej wypłacie odcięciu z kursu zaniżyłby wycenę spokojnie na 16PLN ,a jeszcze zajełoby to sporo czasu
Albo jutrzejsze wyniki będą bardzo złe i ktoś uprzedza info. Jeśli będą złe, to te kilkanaście % spadku powinno wystarczyć, a jeśli nie będą takie tragiczne, to powinno odbić.
Nie widzę powodów, żeby sprawozdanie miało byc tragiczne. Nawet gdyby wyniki były gorsze niż rok temu, to (chyba) nie ma powodów do takiego spadku, Eurotel to nie bankrut, a całkiem solidna firma. Zwałę mamy na całym rynku, szybki kapitał wychodzi, pewnie przy okazji uruchamiając stop lossy. I tak się to kręci. Drożejący dolar i bankrutująca Italia na pewno pomóc nam nie mogą. Ale 400 tys obrotu, to cena niedużego mieszkania w Warszawie, więc moim zdaniem trudno mówić o panice, co wcale nie znaczy, że taniej nie będzie. Jeśli jutrzejsze sprawozdanie nie będzie złe, to moim zdaniem jest rewelacyjna okazja do zakupów.
Też uważam, że to raczej tymczasowy spadek i okazja do zakupów. Wczoraj dokupiłem mały pakiecik a po publikacji pozytywnych wyników zapewne jeszcze dokupię kolejny. Nie widzę powodów by miało być tragicznie, spółka przecież funkcjonuje prawidłowo.
Teraz to nie ma co wykręcać tylko sp.. gdzie pieprz rośnie. Szykuje się to co juz pare razy na tej spółce. Np. w 2013r. z 20zł zjechało szybko do 10zł... Teraz pewnie z 25 do 13-15zł. Taka spółka. Lubują sie w takich zagraniach.