• Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~-Vic [195.47.201.*]
    Brak komunikatów, na 7 czerwiec dzień prawa do 10 % dywidendy, a tu z rana taki zjazd.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~trzz [83.144.78.*]
    Wygląda nieźle, dolne widły.

Ktoś wyrzucił ~75k PLN PKC i zwalił kurs. 0.1% wszystkich akcji w jednym rzucie.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~-Vic [195.47.201.*]
    Przejrzałem transakcje i nie było tak jak ty mówisz. Zwała się zaczęła po otwarciu i były to małe transakcje, który uruchomiły stop lossy.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~trzz [83.144.78.*]
    Bankier pokazuje 2500 szt ok. 9:52 i 1100 szt ok. 9:54. Mniej-więcej to miałem na myśli. Nie mam dostępu do dokladnej historii, może się mylę.

Tak czy inaczej, wolumen nie wygląda na taki straszny dramat, a jednak kurs zwalił.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Bzdura - jakie stop losy.

Stopy się wysypują i kurs sprężynuje w górę.
    Tutaj ktoś sypie na chama od rana i pewnie ma jakiś poważny powód.
    Info nie ma ale ewidentnie ktoś wykorzystuje poufne info i wywala , właściwie kipruje z ciężarówki jak mafia śmieciowa śmiecie na nielegalne wysypisko. Myślę, że nie jest dobrze.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    Jutro wyniki, więc może ktoś coś wie, ale ogólnie patrząc - wygląda na promocję. Stopa dywidendy podskoczyła powyżej 10%, a po obcięciu, kurs byłby poniżej 18 zł, co jeszcze bardziej polepsza wskaźniki.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~don-pedro [185.180.49.*]
    Albo ktoś wychodził po wynikach za 2017 i dzisiaj sypnął ostatnim pakietem. Jeśli nie będzie dalszej paniki, to czeka nas pewnie konsola w okolicy 20 zł a potem powolne wzrosty, coś jak na stalexporcie.
    Dnia 2018-05-29 o godz. 10:40 ~Arthurius napisał(a):
    > Jutro wyniki, więc może ktoś coś wie, ale ogólnie patrząc - wygląda na promocję. Stopa dywidendy podskoczyła powyżej 10%, a po obcięciu, kurs byłby poniżej 18 zł, co jeszcze bardziej polepsza wskaźniki.

Powiedz mi ile na tej dywidendzie zarobisz skoro kurs jest korygowany i jeszcze płacisz podatek od dyw.? Po odcięciu poleci w dół jeszcze 20%  jak BAH. Wskaźnikami się nie najesz.
    Dnia 2018-05-29 o godz. 10:50 ~aleks napisał(a):
    > Dnia 2018-05-29 o godz. 10:40 ~Arthurius napisał(a):
    > > Jutro wyniki, więc może ktoś coś wie, ale ogólnie patrząc - wygląda na promocję. Stopa dywidendy podskoczyła powyżej 10%, a po obcięciu, kurs byłby poniżej 18 zł, co jeszcze bardziej polepsza wskaźniki.
    >
    > Powiedz mi ile na tej dywidendzie zarobisz skoro kurs jest korygowany i jeszcze płacisz podatek od dyw.? Po odcięciu poleci w dół jeszcze 20%  jak BAH. Wskaźnikami się nie najesz.

Też racja. Jednak z drugiej strony w arkuszu było widać, że ktoś ,,na siłę' wystawiał zlecenia sprzedaży o 5 gr. poniżej maksymalnej oferty kupna, a to jest zastanawiające.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~Jur [94.254.227.*]
    Uważam ,że teraz łatwiej wyjść większemu graczowi ze wzgledu na dywidende kurs nie zejdzie nisko. Po jej wypłacie odcięciu z kursu zaniżyłby wycenę spokojnie na 16PLN ,a jeszcze zajełoby to sporo czasu
    Albo jutrzejsze wyniki będą bardzo złe i ktoś uprzedza info.
    Jeśli będą złe, to te kilkanaście % spadku powinno wystarczyć, a jeśli nie będą takie tragiczne, to powinno odbić.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~ubrany [89.229.209.*]
    tak uciekali dobrze wiedzący a teraz katastrofa, po odcięciu dywidendy bedzie 15 zł
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~Wiking [86.47.212.*]
    Nie widzę powodów, żeby sprawozdanie miało byc tragiczne. Nawet gdyby wyniki były gorsze niż rok temu, to (chyba) nie ma powodów do takiego spadku, Eurotel to nie bankrut, a całkiem solidna firma. Zwałę mamy na całym rynku, szybki kapitał wychodzi, pewnie przy okazji uruchamiając stop lossy. I tak się to kręci. Drożejący dolar i bankrutująca Italia na pewno pomóc nam nie mogą. Ale 400 tys obrotu, to cena niedużego mieszkania w Warszawie, więc moim zdaniem trudno mówić o panice, co wcale nie znaczy, że taniej nie będzie. Jeśli jutrzejsze sprawozdanie nie będzie złe, to moim zdaniem jest rewelacyjna okazja do zakupów.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~ubrany [89.229.209.*]
    a co powiedza ci co brali wczoraj tak jak ja
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~prox [212.182.73.*]
    Też uważam, że to raczej tymczasowy spadek i okazja do zakupów. Wczoraj dokupiłem mały pakiecik a po publikacji pozytywnych wyników zapewne jeszcze dokupię kolejny. Nie widzę powodów by miało być tragicznie, spółka przecież funkcjonuje prawidłowo.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~Wiking [86.47.212.*]
    Ja co prawda większośc brałem w okolicach 15, ale niedawno dokupiłem trochę po 25. Mimo to nie pękam i wszystkim polecam to samo.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~Pytek [85.128.101.*]
    Pewnie jakiś fundusz wychodzi.
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~trzz [87.239.222.*]
    Ech, było wskoczyć i wykręcić 7% w jeden dzień... :-)
  • Re: Skąd ta nagła zwałka ? Autor: ~zwalkaKlasyk [89.66.88.*]
    Teraz to nie ma co wykręcać tylko sp.. gdzie pieprz rośnie. Szykuje się to co juz pare razy na tej spółce. Np. w 2013r. z 20zł zjechało szybko do 10zł... Teraz pewnie z 25 do 13-15zł. Taka spółka. Lubują sie w takich zagraniach.

Trzeba w odpowiednim momencie uciec.
[x]
EUROTEL 1,85% 33,00 2025-09-23 16:30:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.