Dnia 2018-05-28 o godz. 21:10 ~olo napisał(a): > 100 zł czy może jednak niżej ? >
Patrząc technicznie realizuje się formacja głowy z ramionami; jej pełne wypełnienie to 120-130 w ciągu 1-2 lat. To oczywiście tylko kreski i może być różnie.
Giełda zawsze pokazuje przyszłość a ta jest zła dla Budimexu. Mniejsze o ponad 20 procent dotacje z UE na kolejne lata z których Budimex żyje plus zwiększona presja placowa i na surowce budowlane zrobią swoje. Obecne spadki jeszcze tego nie uwzględniają. Kolejny rok minus 20 procent? Czemu nie.
tu był na forum taki specjalista prognostyk falenta, jego musimy zapytać do ilu spadnie :) hahaha zawsze mowil odwrotnie do biegu zdarzeń ! i teraz kto ma racje ? teraz go już nie ma,juz skonczyly się prognozy, a taki madry był, taki amerykański :)
Wygląda słabo ale przy tych obrotach... na logikę niezrozumiałe. Technicznie mocne wsparcie 130-140zl. Ale jak to powiedział przedmowca "to tylko kreski."
Grubasy robią wielki interes ...Dywidenda plus nakupią tanich akcji i za 2 mce będzie znowu drogo... Wyniki finansowe spółki są dobre , kontrakty też mocne, tu nie ma ekonomicznego uzasadnienia do spadków , natomiast do ruchów spekulacyjnych jest , według mnie
Dnia 2018-05-29 o godz. 11:02 ~Tom napisał(a): > Grubasy robią wielki interes ...Dywidenda plus nakupią tanich akcji i za 2 mce będzie znowu drogo... Wyniki finansowe spółki są dobre , kontrakty też mocne, tu nie ma ekonomicznego uzasadnienia do spadków , natomiast do ruchów spekulacyjnych jest , według mnie
Te 10 mld w portfelu to są same złe kontrakty i nie ma z czego się cieszyć. Chcieli być najwięksi i są, ale nie można kierować taką firmą ludźmi o mentalności handlarza. Potrzebna jest zmiana przynajmniej jednego członka zarządu, będzie rozsądniej. Chyba wszystkie oddziały Generalnej i PLk mają dosyć tej współpracy. Zysk cały czas będzie, ale może najwyższa pora sprzedać firmę. Górka infrastrukturalna była, a z inwestorami prywatnymi budimex sobie nie radzi.
Jak ktos sprzedaje 3 akcje po 153,00zł to czego się spodziewać:), jakiś mały ciułacz (bez obrazy) próbuje tanim kosztem zaniżyć kurs ,aby reszta spanikowała, bo to nie może byc duzy gracz, bo duzi tak się nie bawią:) . Ja trzymam akcje pod przyszłe dywidendy i się zobaczy. Najwyzej wyjdę z pusta kasą, ale się nie poddam. Tez nie jestem jakimś wielkim graczem, wiec mogę czekać:).
Dnia 2018-05-30 o godz. 13:13 ~budimex napisał(a): > Czemu nie 50 albo 20 , a może za darmo ?
a tak strzeliłem, bo po tyle mniej więcej chodził jak był ostatni kryzys czyli tak ok 2007 r.:), a jak pierdykną Włochy, to ostatni kryzys to będzie przy tym kryzysik - oczywiście zgodnie z nikiem jestem optymistą i myślę, że tak zwany establishment na to nie pozwoli - prędzej im wydrukują i spłacą ten dług.
a na poważnie, to ktoś mądrzejszy możę mi powiedzieć, czy jest możliwa, czysto teoretycznie, sutuacja w której hiszpański właściciel budimexu postanawia zwinąć go z giełdy? jak to się wtedy odbywa i po jakiej cenie odkupują akcje? wezwanie po aktualnej cenie? cenie po której się zakupiło akcje? jak to działa? t
Dodając Włochy, musimy pamiętać, że wszystko spadnie. Wszystko. Biorąc pod uwagę, że Budimex jest u nas liderem, a problemy Włoch mogą odbić się nie tylko na Budimex ale również konkurencji. W tym przypadku Budimex jest w lepszym położeniu mimo wszystko.
Dnia 2018-06-04 o godz. 13:04 ~ja napisał(a): > Czy może niżej ?
durniejszego wpisu na forum nie widziałem, a konkurencja jest duża. "Spadnie poniżej 100 zł" "Czy może niżej?". Jak naganiasz na spadki to ubierz to w jakieś mające znamiona logiki argumenty.
Radzę spojrzeć co się dzieje z Trakcja i rentownoscia ich kontraktów. Myślicie że Budimex jest samotną wyspą i ich wzrost kosztów płacowych i surowcowych nie dotyczy? Przekonacie się w następnych kwartałach. Ja bym sprzedawał ten papier póki jest drogi czyli powyżej 100 zł biorąc pod uwagę nadchodzące schłodzenie wyników w kolejnych latach.
Dnia 2018-06-04 o godz. 16:25 momotaro napisał(a): > Radzę spojrzeć co się dzieje z Trakcja i rentownoscia ich kontraktów. Myślicie że Budimex jest samotną wyspą i ich wzrost kosztów płacowych i surowcowych nie dotyczy? Przekonacie się w następnych kwartałach. Ja bym sprzedawał ten papier póki jest drogi czyli powyżej 100 zł biorąc pod uwagę nadchodzące schłodzenie wyników w kolejnych latach.
Dnia 2018-06-05 o godz. 17:21 wrak_czlowieka napisał(a): > 120 zł o których pisałem już kilka tygodni temu. > > Minusów i problemów jest sporo, ale trzeba pamiętać, że Budimex to najstabilniejsza i najbardziej bezpiecznie zarządzana spółka budowlana z GPW.
Opublikowano przy kursie: 153,00 zł , zmiana od tamtej pory: -3,66%