• Szykujemy się na sądowe Autor: ~Hetman_Polny [46.134.124.*]
    POWOŁANIE BIEGŁEGO SĄDOWEGO W PRZYPADKU WEZWANIA PRZYMUSOWEGO DO WYKUPU AKCJI PO CENIE Z OSTATNICH KILKU MIESIĘCY. Czekamy na skup akcji w celu umorzenia i wypłatę dywidendy
  • Re: Szykujemy się na sądowe Autor: ~galahad [176.221.121.*]
    cytując klasyka - panowie, policzmy szable
    poskładajmy gremialnie co tam kto ma na S po - dajmy na to - 111zł - będzie w karnecie widać co jest w grze po naszej stronie, bo raczej nikomu pojedynczo trzymającemu kilkaset akcji  nie będzie się chciało szarpać
  • Re: Szykujemy się na sądowe Autor: ~Xxx [87.205.111.*]
    Okey. Ale proponuję po 135 wartość księgową . Ja już tam stoje
  • Re: Szykujemy się na sądowe Autor: ~Hetman_Polny [5.184.247.*]
    Wszyscy cena 250 zl i wezwanie po 150 średnia cena
  • Re: Szykujemy się na sądowe Autor: ~xxx [31.11.217.*]
    rozmarzyles sie
  • Re: Szykujemy się na sądowe Autor: ~Invest [37.47.9.*]
    I co z tym sądem ?
  • Re: Szykujemy się na sądowe Autor: ~abc [83.26.234.*]
    Dnia 2018-07-31 o godz. 11:21 ~Invest napisał(a):
    > I co z tym sądem ?

Koszty w sądzie ponosi ten kto wszczyna sprawę.

Wpis sądowy, wynagrodzenie prawnika, koszty biegłego, poświęcony czas. + 2-4 lata na rozpatrzenie sprawy. Bez pewności, że się wygra, bo przymusowy wykup ogłosili zgodnie z obowiązującym prawem.

Z moim małym pakietem (sprzedanym przed wykupem) nie było sensu w to się pakować.

Jeśli ktoś zainwestował 100 tys lub więcej... to mógłby to rozważyć. Tylko kto trzyma 2 tysiące (lub więcej) akcji na tak mało płynnej spółce jak Wistil?

Mam nadzieje, że nasz ustawodawca, zmieni prawo odnośnie przymusowego wykupu.

Ps. Teraz w lato, w południe ... dostałem mandat za brak świateł mijania. Bezsens, ale takie mamy prawo.

[x]
WISTIL 0,00% 56,50 2018-06-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.