Ponadto spółka, w związku z otrzymaną wyceną znaku towarowego Rage Age, postanowiła dokonać odpisu aktualizacyjnego w skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym GK Próchnik w kwocie 10 233 000 zł, co jest związane z wyceną wartości aktywów emitenta w postaci znaku towarowego Rage Age z kwoty 11 211 000 zł do kwoty 977 850 zł.
Czyli wykazali niską wycenę wartości znaku RA uzyskując "dobrą" cenę do ewentualnej odsprzedaży RA Rafałowi B i jednocześnie wygenerowali dodatkowe 10 mln strat które może się przydać w celu rozliczenia zysku SOHO po sprzedaży nieruchomości.
Wiesz, BIEGŁY rewident kiedyś w pewnej Spółdzielni (Mieszkaniowej) opiniował i zatwierdzał różne rzeczy, a Spółdzielnia i tak robiłe swoje. Mamy kapitalizm - to ustrój, w którym wszystko jest kwestią ceny. A ilu BIEGŁYCH sądowych stwierdzało różne brednie, to głowa mała. Można poczytać w mediach. A sędzia, który zwinął z lady 50 zł i schował do kieszeni rozglądając się - JAK ZŁODZIEJ - na boki, czy nikt tego nie widzi. Chował do kieszeni, choć w drugiej dłoni trzymał swój portfel - też biegły klepnął, że to przez roztargnienie. A na zapytanie: taki roztargniony i jest sędzią?!?! co usłyszeliśmy w majestacie prawa?? Że jak nakłada togę, to się spina/prostuje i już zawodowo nie jest roztargniony.
Wracając do meritum: obecnie taki rachmistrz jest w cenie, który potrafi lawirować w przepisach w celach tzw. 'optymalizacji', a nie tylko rozliczać podatki zgodnie z literą prawa. Wiesz, że najwięksi operatorzy telekomunikacyjni w Polsce oficjalnie wykazują ogromne straty i do niedawna nikogo to nie dziwiło? ;)
I co to zmienia? Odpowiedzialnosc ciazy i tak na zarzadzie. Sprawdz najpierw kto badal ich sprawozdania, czy byly zastrzezenia itd. Herezje ala janusz zapisz w swoim pamietniku
Blagier czy jak ci tam przestań tak w końcu tu ujadac. Wtopiles to przestań zachowywać się jak mały chłopczyk pisząc w kółko o tym jak to zarząd czy też były prezes pójdą siedzieć bo to jest po prostu śmieszne. Zapewniam cię że nikt w przypadku Próchnika nie poniesie odpowiedzialności karnej. To po prostu GPS.
Wyciagneli hajs ze spółki i ja polozyli. Nie martw sie takie zarzuty jak na prochnie pisze od ręki asystent w sensownej kancelarii. Czy kto odpowie karnie zadecyduje sąd i prokurator, napewno nie Ty.
Laduje dalej wazeline dla zarządu. Szybko to sprostuje.
Zakup spółki Prochnik był potrzebny tylko po to,żeby jej wepchnąć za 20 mln nic nie wartej Rage Age.Byłem kilka razy w Arkadii w tym sklepie i nigdy nie widziałem tam klienta.Marynarki po 3 tys. to nie na nasz rynek.Szybko to zrozumiałem i sprzedałem z niechęcią bo miałem do tej spółki sentyment.