• Nawet Emeryt Giełdowy się myli... Autor: floryda_floryda [212.191.72.*]
    ...a wydawało się, ze to rekin inwestycyjny. Dobrze, że nie wziąłem pod uwagę jego prognoz na temat kształtowania się kursu usd. Pamiętam też artykuły bankiera.pl na temat waluty amerykańskiej. Masakra.
    Pozdrawiam emeryta.
  • Re: Nawet Emeryt Giełdowy się myli... Autor: ~reFloryda [80.108.118.*]
    Emeryt to pezetperowiec . a ktory to pezetperowiec jest wiarygodny
    a ponadto czesto slucha kurantow kremlowskich
  • Re: Nawet Emeryt Giełdowy się myli... Autor: floryda_floryda [212.191.72.*]
    Dnia 2018-05-26 o godz. 12:36 ~reFloryda napisał(a):
    > Emeryt to pezetperowiec . a ktory to pezetperowiec jest wiarygodny
    > a ponadto czesto slucha kurantow kremlowskich

Nie opowiadaj głupot, bo emeryt twierdzi, że jest na liście ofiar komunizmu.
    Powiadają też, że Ty i Tobie podobni obchodzą urodziny Hitlera.
  • Re: Nawet Emeryt Giełdowy się myli... Autor: ~reFloryda [80.108.118.*]
    adolf wyniosl Niemcy do potegi swiatowej tak pod wzgledem militarnym jak i gospodarczym
    polecam edukacje na ten temat z zrodel nie kremlowskich
    unia europejska to spelnienbie planow adolfa juz na ten temat napisano ksiazke w WBrytani
    polecam edukacje...FEDERALIZACJA UNI EUROPEJSKIEJ
  • Re: Nawet Emeryt Giełdowy się myli... Autor: emeryt_giełdowy [83.11.187.*]
    Dnia 2018-05-26 o godz. 12:23 floryda_floryda napisał(a):
    > ...a wydawało się, ze to rekin inwestycyjny. Dobrze, że nie wziąłem pod uwagę jego prognoz na temat kształtowania się kursu usd. Pamiętam też artykuły bankiera.pl na temat waluty amerykańskiej. Masakra.
    > Pozdrawiam emeryta.

Zapewne miałeś na myśli te zdania.
    "Co do kursu usd - nie jestem ekonomistom, ale słucham ich i wiem, że wg. różnych ocen jego wartość powinna spadać (moja prognoza na ten rok 3 - 3,5 zł.). Złoty powinien się umacniać. 
    To doskonale widać po moim PKE, który w relacji do USD przekroczył już moje marzenie i cel z lat 90-ych." 
    Moja prognoza na koniec tego roku podana w konkursie organizowanym przez Bankier. pl została ustalona na poziomie 3,5 zł. Podkreślam na koniec roku. Tak było w ciągu tego roku link 
    A jak się zakończy - zobaczymy.

Rekinem giełdowym nigdy nie byłem, ale nie narzekam.
    Rekinami są ci, którzy w ciągu 2 lat potrafią uzyskać 1 - 5 mln Prywatnego Kapitału Emerytalnego (PKE), na który niektórzy z mojego pokolenia musiało pracować 30 lat, a obecne okolenie 20-40+ nie uzyska w ciągu 30 lat "dobrowolnego" odkładania w PPK. 

• Re: Nawet Emeryt Giełdowy się myli... Autor: floryda_floryda [83.29.160.*]
    Dnia 2018-05-27 o godz. 19:09 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > Dnia 2018-05-26 o godz. 12:23 floryda_floryda napisał(a):
    > > ...a wydawało się, ze to rekin inwestycyjny. Dobrze, że nie wziąłem pod uwagę jego prognoz na temat kształtowania się kursu usd. Pamiętam też artykuły bankiera.pl na temat waluty amerykańskiej. Masakra.
    > > Pozdrawiam emeryta.
    >
    > Zapewne miałeś na myśli te zdania.
    > "Co do kursu usd - nie jestem ekonomistom, ale słucham ich i wiem, że wg. różnych ocen jego wartość powinna spadać (moja prognoza na ten rok 3 - 3,5 zł.). Złoty powinien się umacniać. 
    > To doskonale widać po moim PKE, który w relacji do USD przekroczył już moje marzenie i cel z lat 90-ych." 
    > Moja prognoza na koniec tego roku podana w konkursie organizowanym przez Bankier. pl została ustalona na poziomie 3,5 zł. Podkreślam na koniec roku. Tak było w ciągu tego roku link
    > A jak się zakończy - zobaczymy.
    >
    > Rekinem giełdowym nigdy nie byłem, ale nie narzekam.
    > Rekinami są ci, którzy w ciągu 2 lat potrafią uzyskać 1 - 5 mln Prywatnego Kapitału Emerytalnego (PKE), na który niektórzy z mojego pokolenia musiało pracować 30 lat, a obecne okolenie 20-40+ nie uzyska w ciągu 30 lat "dobrowolnego" odkładania w PPK. 
    >

A co to jest PKE? Cy jest to konto bezpieczne, czy w cały świat, zależy od kursów posiadanych akcji przedsiębiorstw? Tych rekinów to musi być garstka , ze dwóch może.
  • Emeryt Giełdowy ma wyższą emeryturę niż politycy !!!!! ...... Autor: ~Stańczyk [83.11.73.*]
    Dnia 2018-05-26 o godz. 12:23 floryda_floryda napisał(a):
    > ...a wydawało się, ze to rekin inwestycyjny. Dobrze, że nie wziąłem pod uwagę jego prognoz na temat kształtowania się kursu usd. Pamiętam też artykuły bankiera.pl na temat waluty amerykańskiej. Masakra.
    > Pozdrawiam emeryta.

wydaje się, że "rekin inwestycyjny" powinien mieć zdywersyfikowany system emerytalny - ZUS i PKE.
    link 

• Re: Emeryt Giełdowy ma wyższą emeryturę niż politycy !!!!! ...... Autor: floryda_floryda [83.29.217.*]
    Dnia 2018-05-28 o godz. 12:46 ~Stańczyk napisał(a):
    > Dnia 2018-05-26 o godz. 12:23 floryda_floryda napisał(a):
    > > ...a wydawało się, ze to rekin inwestycyjny. Dobrze, że nie wziąłem pod uwagę jego prognoz na temat kształtowania się kursu usd. Pamiętam też artykuły bankiera.pl na temat waluty amerykańskiej. Masakra.
    > > Pozdrawiam emeryta.
    >
    > wydaje się, że "rekin inwestycyjny" powinien mieć zdywersyfikowany system emerytalny - ZUS i PKE.
    >link
    >

Ale jak działa PKE?
  • Ale jak działa PKE? - tak!!!!!! Autor: ~Merit [83.11.73.*]