2. 1. Listę akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy za 2017 rok ustala się na dzień 28 maja 2018 roku (dzień dywidendy). 2. Termin wypłaty dywidendy ustala się na dzień 7 czerwca 2018 roku.
Dnia 2018-05-24 o godz. 14:40 ~v6 napisał(a): > 2. 1. Listę akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy za 2017 rok ustala się na dzień 28 maja 2018 roku (dzień dywidendy). > 2. Termin wypłaty dywidendy ustala się na dzień 7 czerwca 2018 roku. . Zgodnie z raportem: Dniem dywidendy jest 28 maja 2018 r., a dniem jej wypłaty 7 czerwca 2018 r. Dzisiaj, więc są 2 dni sesyjne przed 28 maja i następuje księgowanie akcji na rachunkach. Jutro pierwszy dzień notowań akcji bez praw do dywidendy, zresztą tak jak nawet bankier podaje.
jako że jestem nowy mam pytanie....czyli muszę mieć akcje na dzień 28 maja czy jutro juź mogę sprzedać skoro jest pierwszym dniem notowań akcji bez praw do dywidendy?
Dnia 2018-05-28 o godz. 13:00 ~dik napisał(a): > Ja dziś kupilem tj.28.05 i co nie będę mieć prawa do dywidendy? Chyba trzeba mieć na rachunku akcje na koniec sesji? >
Dnia 2018-05-28 o godz. 13:49 ~dik napisał(a): > To czemu piszą, że 28 jest dniem do dywidendy? nie kapuję, czytalem trochę w internecie, że wystarczy, że będę mięć akcję 28. Dzięki za odp.
Jak zawsze bedziesz czytal ze dniem dywidendy bedzie np.28 to musisz odliczyc trzy dni sesyjnee do tylu czyli wychodzi 24 .05 ale i tak tanio kupiles podskoczy troche i masz pewny zysk
Dzięki za odp. Czyli to tak samo jak za transakcję ma się kasę do wyplaty dopiero po 3 sesji. A jeszcze jedno , jutro cena będzie obniżona o wys. dywidendy?
Dnia 2018-05-28 o godz. 16:26 ~konrado24 napisał(a): > juz jest obnizona. teraz tylko up
Będziesz walczył z trendem :)? Popatrz co się dzieje ze spółką od ponad roku i odpowiedz sobie na pytanie - co miałoby się stać w ciągu najbliższych dni, żeby nagle ten trend się odwrócił? A może wiesz coś, czego inni nie wiedzą?
Może jednak odrobina optymizmu nie zaszkodzi: 1. Wsparcie w okolicy 160 2. https://www.bankier.pl/wiadomosc/BUDIMEX-Wykonanie-robot-budowlanych-polegajacych-na-przebudowie-rozbudowie-i-zmianie-sposobu-uzytkowania-obiektow-kompleksu-Mlyna-Rothera-wraz-z-infrastruktura-towarzyszaca-na-Wyspie-Mlynskiej-w-Bydgoszczy-oferta-Budimex-SA-oceniona-najwyzej-7592741.html 3. http://budownictwo.wnp.pl/czy-unikniemy-upadlosci-na-budowach-drog-i-kolei-ministerstwo-zapowiada-zdecydowane-dzialania,323622_1_0_0.html
Dnia 2018-05-28 o godz. 19:58 ~roberr napisał(a): > Może jednak odrobina optymizmu nie zaszkodzi: > 1. Wsparcie w okolicy 160
To akurat nie jest żaden powód do optymizmu - a raczej wskazanie, że jeśli rzeczywiście tu ma nastąpić jakieś wsparcie, to będzie ono trwało mniej więcej przez następne 2 lata, na poziomach 160-180, niezależnie od kondycji spółki. Jeśli to mityczne "wsparcie" odnajdzie się w okolicy 130 - to kiszenie będzie takie samo, tylko w okolicy 130-150. Oczywiście - obym się mylił... Ale i tak współczuję tym wszystkim umoczonym na 200+