Uśrednić ok, ale spadek tej skali wygląda już bardzo niepokojąco. Spółka ma w nosie akcjonariuszy skoro, nie robi to na niej żadnego wrażenia. Wyobraźcie sobie każdą inną poważną spółkę z takim zachowaniem kursu. Dla mnie niestety nie świadczy to dobrze o władzach.
chyba przewidział i może to rzeczywiście było dno. :) RSI pokazywało ogromnie niski poziom, idealny do wzrostów. Kwestia czy to zmiana trendu, czy zwyczajne odbicie. A zarząd powinien kupować, ale cwaniaki wolą sprzedawać, skoro brali po 10 groszy. Musiałbym użyć mocnego słowa, ale tak w skrócie, te ludziki myślą, że ulica i fundy będą łykać akcje, a to tak nie działa. Najpierw trzeba coś dać.
80% spadek wygląda źle. Czy spółka nie chowa trupa w szafie? Prawda jest taka że dowiemy się jako ostatni. W raportach można napisać wszystko, a sprawa Getback pokazała że system kontroli zarówno prywatny jak i państwowy w ogóle nie działa. Czy kurs i w tym przypadku ma rację dyskontując najgorsze? W sprawie Gb też zapewniano że wszystko jest ok, a tak duże spadki to okazja inwestycyjna, bo przecież 100 mln zysku, itd. Fatalna spółka z fatalnymi relacjami inwestorskimi. Żałuję że zaufałem i kupiłem akcje, a teraz strata ogromna :(