• Nie scalenie tylko obniżenie nominału Autor: ~xyz [31.178.149.*]
    Ludzie ogarnijcie się trochę a jak nie rozumiecie albo nie macie wiedzy to po prostu poczekajcie jak ktoś bardziej kumaty napisze albo poproście o wyjaśnienie.
  • Re: Nie scalenie tylko obniżenie nominału Autor: ~oannes [83.31.147.*]
    Ja jestem kumaty, więc dopiszę coś o czym Ty nie napisałeś a sądzę, że to raczej jest istotne. Dlaczego piszą o zmniejszeniu kapitału podstawowego by następnie napisać o jego zwiększeniu tylko w inny sposób? Otóż zwiększenie kapitału w drodze wejścia nowego inwestora może odbyć się bezgotówkowo. Tak jest napisane. W dodatku bez prawa poboru A zatem można będzie wnieść bezwartościowy majątek coś co nikt inny nie kupi. A akcje united mogą być lepiej zbywalne. Dopóki ta opcja nie zostanie wyeliminowana pisemnie, dopóty niebezpieczeństwo strat inwestorów nie zostanie zażegnane. A rozgrywki Karaszewskich przy innych spółkach dowodzą prawdopodobieństwa takiej opcji. Zmiany akcjonariatu (zwiększenie głosów prezesa) przed WZA obrazują to, że przegłosowanie pomysłów Karaszewskiego będzie trudno obalić. Mam nadzieję, że to docelowe zwiększenie kapitału nie odbędzie się szybko.
  • Re: Nie scalenie tylko obniżenie nominału Autor: ~Damian [37.47.44.*]
    Sadze, że zanim dojdzie do podwyższenia kapitału to cena akcji będzie wyższa niż teraz... Gdzieś nowy kwit będą musieli opchnac z zyskiem. Mają świadomość, że informacje, które nadejdą mogą być klejem dla nowych akcjonariuszy.
  • Re: Nie scalenie tylko obniżenie nominału Autor: ~xyz [31.178.149.*]
    To masz złą nadzieję. Po to robią obniżenie i zapowiadają dodruk. Po to też były ledwo co ruchy w akcjonariacie. Skoro PAIF dał akcje Karaszewski to przegłosują co zaplanowali. Tutaj nikt z drobnych im nie podskoczy ani nie pojedzie na walne, zresztą i tak nic nie wskóra. Więc się pogódźcie z tym i obserwujcie a smęćcie na forach. Czy ja kogoś obrażam? Nie po prostu walę z mostu, historia i % akcjonariatu pokazują jak jest. Obserwować United, Devoran, Bioerg.
[x]
NTVSA 2,78% 0,18 2025-11-13 16:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.