Wczoraj wszedł duży kapitał na Milestone Scientific, żeby obniżyć cenę /ostatnia szansa przed marszem na północ/, a już dzisiaj >23% w górę. Czekamy na przełożenie tego na MMD.
Pozdrawiam Akcjonariuszy MMD.
A dzisiaj >12% do góry. Mimo, że trzęsie jak na GPW / wczoraj -6%/, marsz do góry jest oczywisty.
Wkrótce musi przełożyć się to na MMD. Jasnowidzem nie jestem, po prostu jasno to widzę.
Dnia 2018-05-24 o godz. 15:39 ~Ricky775 napisał(a): > A dzisiaj >12% do góry. Mimo, że trzęsie jak na GPW / wczoraj -6%/, marsz do góry jest oczywisty. > > Wkrótce musi przełożyć się to na MMD. Jasnowidzem nie jestem, po prostu jasno to widzę. > > > > > >
No ładnie się dzis przełożyło, nie ma co... Minus 15 procent.. Ale garść kupiłem. Pytanie: czy nie ma niebezpieczeństwa, że Amerykanie zamkną spółkę w Polsce? W Stanach i Kanadzie zaczynają sprzedawać to swoje cudo, które ma być przełomem w anestezjologii, więc oczekiwania, że wreszcie pójdzie mocno w górę do pewnego stopnia uzasadnione są. Pytanie, czy spółka w Polsce będzie żyć i doczeka tych świetlanych czasów (o ile nadejdą )?
Trzymam małą ilość akcji od dwóch lat, wiem że to niepoważne, ale jakoś tak wyszło, ff to tylko kilkaset tysięcy akcji i myślę, że nie zrobią takiego świństwa wiernym akcjonariuszom, wycofując spółkę z GPW. Kupowałem po 6 zł i jeżeli firma jest poważna powinni uwzględnić sytuację tych co trzymają nadal akcje, może to naiwne ale na to liczę.
Jakiś czas temu ktoś na tym forum rozważał taką możliwość. Wyszło, że wycofanie Spółki z giełdy byłoby zbyt kosztowne przy tak niskim ff. Mam nadzieję, że wyliczenie te są nadal ważne.
Jeśli okaże się po 30 maja, że nasz polski Milestone przetrwa i dalej będzie notowany na NewConnect to przyszłość może być rewelacyjna. Amerykański Milestone jako właściciel ok. 99 proc. akcji polskiego Milestone wchodzi w decydujący fragment gry - jesli jego CompuFlo zacznie się sprzedawać w Stanach i Kanadzie - będzie się sprzedawac na całym świecie. Polski Milestone zajmie sie pewnie sprzedażą przynajmniej w całej Europie. Jesli ktos nie wie co to jest CompuFlo- tak w skrócie - urządzenie zapewniające, że anestezjolog nawet przy minimalnym doświadczeniu podając znieczulenie nie wkłuje się zbyt głęboko, a chodzi o rząd 2-3 milmetrów bodaj- biorąc pod uwagę kary i odszkodowania za błędy lekarskie- wynalazek z którym trudno coś porównać. Ale to jest super dla szpitali. A dla anestezjologów? Zwłaszcza doświadczonych? Wazniejsze jednak jest to: amerykański Milestone dążył ostatnio do wymiany akcji własnych na akcje polskiego Milestone, a raczej odwrotnie- za dwie akcje polskiego Milestone dawał jedną swoją. W tym roku tez przeprowadzano akcje wymiany. Dlatego FF polskiego Milestone to już tylko 360 tys. akcji.... Nawet przy obecnym kursie w Stanach - 0,93 USD daje to teoretyczną wartość naszego polskiego Milestone powiedzmy 0,46 USD za akcję, czyli powiedzmy 1,7 zł za akcję Milestone Medical... Mamy teraz na NewConnect 0,3 zł.... No i jeszcze nie można zapomnieć , że w ostatnich dniach Milestone w USA wzrósł na fali wiesci o CompuFlo z 68 do 93 centów.... I ma szanse rosnąc dalej.....
Jest zagrożenie utraty płynności finansowej, stąd takie wahania ceny MLSS.
Ci co wierzą, że Zarząd znajdzie sposób na sfinansowanie bieżącej działalności i Spółka dotrwa do momentu aż sprzedaż zacznie pokrywać bieżące wydatki - kupują. Ci, którzy w to nie wierzą - sprzedają. Podobna sytuacja jest na naszej giełdzie na Brasterze i Nestmedicu. Ja osobiście jestem za tą pierwszą opcją. Jest już blisko do rozkręcenie sprzedaży i o finansowanie jest łatwiej niż gdy nie było gotowego produktu, FDA i kanałów dystrybucji. Zaciskam zęby i czekam dalej.
Pozdrawiam Akcjonariuszy MMD.
Wszystko jasne, poza jednym: walne było 30 maja, mamy 4 czerwca i dalej nie wiemy, czy mamy akcje spółki, która będzie nadal istnieć, czy nie? Komunikat jakiś nie łaska? Były targi w Kopenhadze, na których MMD miał być. Dziś się skończy. Był tam MMD? Jakiś komunikacik o spotkaniach, zainteresowaniu? Nic?
Jednak podali komunikat po walnym. Wybrana rada dyrektorów i tyle:-) Nic nie wskazuje na razie, żeby tu jakaś tragedia miała się wydarzyć. Ba, biorąc pod uwagę ofensywę spółki matki i fakt, że mamy tego samego prezesa w Milestone Scientific i naszym Milestone Medical powinno być w sumie spokojnie i do przodu. W dodatku Milestone Scientific Inc.ma 98.33% akcji naszego MMD i skoro ostatnio chętnie wymieniał dwie akcje naszego MMD na jedną swoją to po prostu powinniśmy kosztować połowę tego co Milestone Scientific w Stanach. No to zajrzyjmy za ocean: https://finance.yahoo.com/quote/mlss?ltr=1
0,82 USD po 6,5 proc. wzrostu...A u nas 20 groszy zamiast jakieś powiedzmy 1,4 zł... Szczerze? Ja nic nie rozumiem.
W ostatni czwartek złamałem swoją zasadę nie usredniania ceny akcji, pisałem ,że miałem nieduży pakiet od dwóch lat z ceną 6 zł. z groszami, dokupiłem dwa razy większy pakiet po 0,33 gr. i mam obecnie średnią 2, 25 zł. Intuicja mi podpowiada, że to był dobry ruch, czas pokaże.