• Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.232.*]
    Jest już 3 nowych dystrybutorów produktu Spółki w USA. Rok temu w czerwcu uzyskali FDA.

• Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.97.*]
    Wczoraj wszedł duży kapitał na Milestone Scientific, żeby obniżyć cenę /ostatnia szansa przed marszem na północ/, a już dzisiaj >23% w górę. Czekamy na przełożenie tego na MMD.
    Pozdrawiam Akcjonariuszy MMD.

• Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.67.*]
    A dzisiaj >12% do góry. Mimo, że trzęsie jak na GPW / wczoraj -6%/, marsz do góry jest oczywisty.
    Wkrótce musi przełożyć się to na MMD. Jasnowidzem nie jestem, po prostu jasno to widzę.

• Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~dr_wezol [94.229.218.*]
    Dnia 2018-05-24 o godz. 15:39 ~Ricky775 napisał(a):
    > A dzisiaj >12% do góry. Mimo, że trzęsie jak na GPW / wczoraj -6%/, marsz do góry jest oczywisty.
    > > Wkrótce musi przełożyć się to na MMD. Jasnowidzem nie jestem, po prostu jasno to widzę.
    > >
    > >
    > >

No ładnie się dzis przełożyło, nie ma co... Minus 15 procent..
    Ale garść kupiłem.
    Pytanie: czy nie ma niebezpieczeństwa, że Amerykanie zamkną spółkę w Polsce? W Stanach i Kanadzie zaczynają sprzedawać to swoje cudo, które ma być przełomem w anestezjologii, więc oczekiwania, że wreszcie pójdzie mocno w górę do pewnego stopnia uzasadnione są. Pytanie, czy spółka w Polsce będzie żyć i doczeka tych świetlanych czasów (o ile nadejdą )?
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~mnich [79.185.75.*]
    Trzymam małą ilość akcji od dwóch lat, wiem że to niepoważne, ale jakoś tak wyszło, ff to tylko kilkaset tysięcy akcji i myślę, że nie zrobią takiego świństwa wiernym akcjonariuszom, wycofując spółkę z GPW. Kupowałem po 6 zł i jeżeli firma jest poważna powinni uwzględnić sytuację tych co trzymają nadal akcje, może to naiwne ale na to liczę.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~dr_wezol [37.47.187.*]
    Wziąłem jeszcze 1700. Zobaczymy co dziś w Stanach.
    30 maja walne, będziemy mądrzejsi.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.101.*]
    Jakiś czas temu ktoś na tym forum rozważał taką możliwość. Wyszło, że wycofanie Spółki z giełdy byłoby zbyt kosztowne przy tak niskim ff. Mam nadzieję, że wyliczenie te są nadal ważne.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~dr_wezol [94.229.218.*]
    Jeśli okaże się po 30 maja, że nasz polski Milestone przetrwa i dalej będzie notowany na NewConnect to przyszłość może być rewelacyjna.
    Amerykański Milestone jako właściciel ok. 99 proc. akcji polskiego Milestone wchodzi w decydujący fragment gry - jesli jego CompuFlo zacznie się sprzedawać w Stanach i Kanadzie - będzie się sprzedawac na całym świecie. Polski Milestone zajmie sie pewnie sprzedażą przynajmniej w całej Europie. Jesli ktos nie wie co to jest CompuFlo- tak w skrócie - urządzenie zapewniające, że anestezjolog nawet przy minimalnym doświadczeniu podając znieczulenie nie wkłuje się zbyt głęboko, a chodzi o rząd 2-3 milmetrów bodaj- biorąc pod uwagę kary i odszkodowania za błędy lekarskie- wynalazek z którym trudno coś porównać. Ale to jest super dla szpitali. A dla anestezjologów? Zwłaszcza doświadczonych?
    Wazniejsze jednak jest to: amerykański Milestone dążył ostatnio do wymiany akcji własnych na akcje polskiego Milestone, a raczej odwrotnie- za dwie akcje polskiego Milestone dawał jedną swoją. W tym roku tez przeprowadzano akcje wymiany. Dlatego FF polskiego Milestone to już tylko 360 tys. akcji....
    Nawet przy obecnym kursie w Stanach - 0,93 USD daje to teoretyczną wartość naszego polskiego Milestone powiedzmy 0,46 USD za akcję, czyli powiedzmy 1,7 zł za akcję Milestone Medical... Mamy teraz na NewConnect 0,3 zł....
    No i jeszcze nie można zapomnieć , że w ostatnich dniach Milestone w USA wzrósł na fali wiesci o CompuFlo z 68 do 93 centów.... I ma szanse rosnąc dalej.....
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.128.*]
    Jest zagrożenie utraty płynności finansowej, stąd takie wahania ceny MLSS.
    Ci co wierzą, że Zarząd znajdzie sposób na sfinansowanie bieżącej działalności i Spółka dotrwa do momentu aż sprzedaż zacznie pokrywać bieżące wydatki - kupują. Ci, którzy w to nie wierzą - sprzedają. Podobna sytuacja jest na naszej giełdzie na Brasterze i Nestmedicu. Ja osobiście jestem za tą pierwszą opcją. Jest już blisko do rozkręcenie sprzedaży i o finansowanie jest łatwiej niż gdy nie było gotowego produktu, FDA i kanałów dystrybucji. Zaciskam zęby i czekam dalej.
    Pozdrawiam Akcjonariuszy MMD.

• Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~dr_wezol [37.47.158.*]
    Wszystko jasne, poza jednym: walne było 30 maja, mamy 4 czerwca i dalej nie wiemy, czy mamy akcje spółki, która będzie nadal istnieć, czy nie? Komunikat jakiś nie łaska?
    Były targi w Kopenhadze, na których MMD miał być. Dziś się skończy. Był tam MMD? Jakiś komunikacik o spotkaniach, zainteresowaniu?
    Nic?
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~dr_wezol [37.47.180.*]
    Jednak podali komunikat po walnym. Wybrana rada dyrektorów i tyle:-)
    Nic nie wskazuje na razie, żeby tu jakaś tragedia miała się wydarzyć. Ba, biorąc pod uwagę ofensywę spółki matki i fakt, że mamy tego samego prezesa w Milestone Scientific i naszym Milestone Medical powinno być w sumie spokojnie i do przodu. W dodatku
    Milestone Scientific Inc.ma 98.33% akcji naszego MMD i skoro ostatnio chętnie wymieniał dwie akcje naszego MMD na jedną swoją to po prostu powinniśmy kosztować połowę tego co Milestone Scientific w Stanach.
    No to zajrzyjmy za ocean:
    https://finance.yahoo.com/quote/mlss?ltr=1

0,82 USD po 6,5 proc. wzrostu...A u nas 20 groszy zamiast jakieś powiedzmy 1,4 zł...
    Szczerze? Ja nic nie rozumiem.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.110.*]
    Jak istotnie ruszy sprzedaż, akcje MMD zaczną gwałtownie rosnąć. Cierpliwie należy czekać.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~mnich [79.185.74.*]
    W ostatni czwartek złamałem swoją zasadę nie usredniania ceny akcji, pisałem ,że miałem nieduży pakiet od dwóch lat z ceną 6 zł. z groszami, dokupiłem
    dwa razy większy pakiet po 0,33 gr. i mam obecnie średnią 2, 25 zł. Intuicja mi podpowiada, że to był dobry ruch, czas pokaże.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~Ricky775 [188.146.36.*]
    Sprawy idą we właściwym kierunku. Cierpliwości.
  • Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~bialy2727 [165.225.84.*]
    do poczytania
    https://www.bloomberg.com/quote/MLSS:US

https://translate.googleusercontent.com/translate_

• Re: Idą dobre czasy dla MMD Autor: ~mm [79.185.60.*]
    Lont podpalony, bomba cyka, kiedy wybuch?
    https://ir.milestonescientific.com/news/detail/275
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.