Apeluję do dużych akcjonariuszy Avivy i NN o czynny udział w WZA w celu wpłynięcia na spółkę, zarząd, RN oraz zgłoszenie wniosku o wycofaniu uchwały o skupie akcji. To była jedna z głupich decyzji, która zdołowała kurs. Tylko 5% plus akcjonariusz może taki wniosek zgłosić. Podobno jest coś takiego jak SI, ale kiedy chciałem coś się dowiedzieć przed zapisem do tej organizacji (płatne członkowstwo), olali mnie. Widać, że nic nie robią dla drobnych akcjonariuszy. Proszę o czynny udział pomimo 2 dni jaki zakład wyznaczył na zgłoszenie udziału w WZA (KNF nadal śpi).
Widzę że nie rozumiesz giełdy NIe jest ona po to by mali mieli oś do uszczknięcia Podstawą jest by duzi byli syci i to oni decydują o losach kursu a nie inne czynniki Jak będą chcieli to i ta spółka poszybuje nawet 10% PYTANIE TYLKO KIEDY? CZY W TYM ROKU? I ZA NIM TAK POSZYBYJE TO ILE jeszcze będzie spadać czy 100%?
Jestem praktycznie na miejscu (siedziba spółki) Akcji nie mam,ale interesuję się rodzimą spólką. Mógłbym akcje kupić ,tylko po to aby pójśc na walne,ale nie kupiłem. Pracują ,budują ,podwykonawcom nie płacą taka jest poczta pantoflowa. Problemów dużo. Kurs ,było prawie 13+ x,dużo za dużo,byłem zaskoczony. Norma 5-9 zł. Jak na każdej spółce tej szulerni,kurs ustala program algorytm z biura maklerskiego. Handlu brak,nikogo to nie interesuje,program stara się blokować aktywność inwestorów,i handel!! Mnie dziwi ,skąd tu się nabrali indtywuidualni.
niepokoi mnie to co piszesz o problemach - a na dodatek to potwierdza obserwacje i informacje dotepne w necie. mam wrazenie ze ostatnio jakos lejce tej bryczki sie rozjechaly - czy jest ktos kto to jeszcze w garsci trzyma? porzucenie robot, zatrudnianie nowych ludzi na dyrektorskich stanowiskach zupelnie nie zwiazanych dotychczas ze spolka, kary (no to to stara sprawa) - to wszystko nie buduje pozytywnej atmosfery. patrzac na free flow mzona pwoiedziec ze faktycznie insywisualny inwestor nie ma co tu szukac. akcjonariat wiekszosciowy ma co jesc, jest zainteresowany dokupieniem akcji z amaksymalnie niska cene -wiec i doluja jak moga. zoska ma cos jesc od dawna, od czasow kiedy mikoluszko kupil za bezcen akcje od pracownikow w czasach uwlaszczania polski za balcerowicza glodu nie czuje.
Nie oceniam Mikoluszki za biezace dzialania - oceniam prywatyzacje dzika i be zglowy. zlodziejska. bylo - minelo. ale brak dzialan wyjasniajacych, nieciekawy PR to powoduje dolowanie kursu. ale nikogo to nie interesuej. coz, w czasach kiedy KGHM przeestaje placic dywidende wszystkoi jest mozliwe ;-)
BPB-Bielskie Przeciębiorstwo Budowlane prywatyzacja. To wszystko było w rozsypce,w bałaganie. Sam kiedys w młodości tam pracowałem. Jak to nastąpiło nie znam szczegółów, Mikołuszko jakoś to pskładał uporządkował ,wyprowadził na prostą. To już było po Unibud. Istotne ,swój chłopak,u nas kształcił się,taki wieśniak. Niedobrze jak przyjeżdża ,przywożą kogoś obcego z dużych aglomeracji. Osobiście ,zawsze chciałem ( od 12 lat ) kupić trochę akcji Unibepu nigdy nie kupiłem. I teraz już nie kupię ,bo mam duże wątpliwości ,do tego co się tam dzieje. Zobaczymy jak wyjdzie im ten oddział Unihaus. Zresztą u nas jest duża firma budowlana Danwood i tam się dzieje ::))
Widzę że angażujesz emocje do oceny a to nie dobrze.Wiekszość polskich spółek była prywatyzowana na dziko stąd taki akcjonariat.(Pamietamy tego głupka balcerowicza )Po 10 gr od akcji do tej ceny społka nie dojdzie. Panie musiały mieć około 500 tys i to niekoniecznie w gotówce by stać się właścicielkami najwiekszej we wschodniej Polsce firmy. Która teraz co roku płaci im 750 tys. przy cenie 15 gr za dywidentę.Najlepiej teraz po latach jest by zdołowały kurs do maksimum i wyszly z gieldy.Nie trzeba by wowczas raportować.Wolność totalna.Tak jak totalna opozycja.W pieniadzach nie ma moralności dlatego mamy to co mamy.M.in.kwik totalnych i dzielenie na kazdym froncie nawet wykorzystaja niepelnosprawnych by ciemny naród tak jak pracownicy ciemni odsprzedali swoje udziały na szczęscie drożej niż 10 gr i tu jest ta linia którj nie przekroczą
po raz kolejny pojawiaja sie w internecie negatywne opinie o spolce, zwiazane z: - opoznienia w platnosciach do podwykonawcow lub brak platnosci - zatrudnianie po znajomosci na waznych stanowiskach
Nie wiem czy nie jest rozwiazaniem zatrudnianie kierownikow spoza regionu - moze to wstrzyma zatrudnianie "znajomkow krołika?"
zastanawia mnie tylko kto takie informacje o braku płatności dla podwykonawców rozsiewa i jakie ma ku temu podstawy? UNI to mocno sformalizowana firma i jeśli wykonałeś swoją pracę słabo lub źle, ewentualnie nie dostarczyłeś wymaganych dokumentów lub dostarczyłeś je nie w terminie to najzwyczajniej w świecie nie ma co się dziwić, że nie masz $$$ w terminie...
i to jest akurat bardzo dobra informacja dla inwestorów...