• UP Autor: ~Ferdek [37.47.178.*]
    Otwarte fundusze emerytalne przelały do ZUS w pierwszym kwartale 2018 roku środki w wysokości 2,26 mld zł w ramach tzw. suwaka - poinformował ZUS w informacji o wykonaniu planu finansowego FUS.Z kolei OFE otrzymały z ZUS 853,15 mln zł.
    Po prostu ofe masakrują giełdę.
    A pan Morawiecki znów przesuną o pół roku wprowadzenie PPK i likwidację OFE, czyli dopiero za rok.
    Mieli podobno inwestować w Polsce dwa biliony złotych, a inwestycje spadły do poziomu najniższego od 20 LAT!
    Ale co mozna spodziewać się po historyku, historii nie zna a co dopiero o gospodarce może wiedzieć.
    Mimo to odnośnie pmpg jestem bardzo wielkim optymistą a te poziomy niby atrakcyjne, czekam na jeszcze atrakcyjniejsze czyli 1 zł.
    Ach zbiorę jeszcze te 3572 akcje po 2,10. Resztę kasy zostawię na niższe poziomy

• Re: UP Autor: ~student [89.64.45.*]
    słowa oszusta
    ty masz jakieś rozdwojenie jaźni
  • Re: UP Autor: ~MiB [89.78.98.*]
    przynajmniej ma pieniądze i faktycznie skupuje akcje. A większość jest tu od narzekania i płaczów - grzecznie przypominam, że od tego kurs nie urośnie. Stawiam dolary przeciw orzechom, ze Ferdek nie obraziłby się, gdyby kurs nie doszedł do Jego 1 PLN, a ruszył już z tego poziomu w górę. I tego nam wszystkim życzę!
    Swoją drogą pamiętam studenta, jak opisywał tutaj swoje inwestycje mieszkaniowe za zarobione pieniądze na Polimku, to ciągle ten sam student?
    nie nie ten sam
    ja tu nigdy nie opisuję swoich ruchów
  • Re: UP Autor: ~mb [89.64.30.*]
    Dnia 2018-05-17 o godz. 09:36 ~Ferdek napisał(a):
    > Otwarte fundusze emerytalne przelały do ZUS w pierwszym kwartale 2018 roku środki w wysokości 2,26 mld zł w ramach tzw. suwaka - poinformował ZUS w informacji o wykonaniu planu finansowego FUS.Z kolei OFE otrzymały z ZUS 853,15 mln zł.
    > Po prostu ofe masakrują giełdę.
    > A pan Morawiecki znów przesuną o pół roku wprowadzenie PPK i likwidację OFE, czyli dopiero za rok.
    > Mieli podobno inwestować w Polsce dwa biliony złotych, a inwestycje spadły do poziomu najniższego od 20 LAT!
    > Ale co mozna spodziewać się po historyku, historii nie zna a co dopiero o gospodarce może wiedzieć.
    > Mimo to odnośnie pmpg jestem bardzo wielkim optymistą a te poziomy niby atrakcyjne, czekam na jeszcze atrakcyjniejsze czyli 1 zł.
    > Ach zbiorę jeszcze te 3572 akcje po 2,10. Resztę kasy zostawię na niższe poziomy

Czyżby to Pan vel Ferdek realizował transakcje po 7500 zł?
    17.05.2018 9:37:28  3572 akcji 7 501 zł
    no pewnie, że to on już dawno to pisałem i dawno go namierzyłem
    za wypowiedzi i za przestępcze działania też go wsadzą
    tak trzymać !
  • Re: UP Autor: ~Ferdek [37.47.178.*]
    Skłamałem, że już nie kupie przy tych poziomach, zaraz zwinę te 3489 akcji po 2,15
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.45.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Ferdek Autor: ~Znany [78.11.59.*]
    weź jeszcze te 6 tysi z prawej i już będzie arkusz lepiej wyglądał :-)
  • Re: Ferdek Autor: ~Slawek [94.254.241.*]
    Arkusz będzie lepiej wyglądał jak prezes zacznie dbać o firmę a nie o swoją kasę.
    Jak będzie wynik netto 10-12 mln zł a nie znormalizowany czyt. gł. pomniejszony o kasę wytransferowaną przez prezesa.
    Jak do tego dojdzie dobra prognoza i np. dywidenda. Min 2 mln zł.
    Tylko prezesowi musi zacząć zależeć.
  • Re: Ferdek Autor: ~dedalus [94.254.174.*]
    Widzę, że Tobie też już cierpliwość się skończyła.;)

Może jesteśmy już w momencie przesilenia i teraz zacznie się odrabianie zaległości w kwestii porządnej wyceny tej firmy. Wszystko zależy od wyników. Jeżeli pokażą 2 mln zysku a żaden proces nie będzie już nad nimi wisiał ( jak rok temu ), to nie będzie można tego zignorować. Zacznie się wyceniać te 10mln zysku w tym roku. A jakby w tym zapowiadanym wywiadzie powiedział coś konkretnego o dywidendzie, to moglibyśmy szybko 100% wzrosnąć.
    Oby!
  • Re: Ferdek Autor: ~Car [94.254.144.*]
    Z tym wzrostem to masz prawie rację bo na biznesradar pokazują 5 zł jako teoretyczny kurs wyceny. Jak by prezio kasy nie zapiepszyl to by tyle pewnie było jak w tym roku by zarobili te 12 mln i całość dał na dywidendę to pewnie i 10 zł by było ale pewnie znowu kasę wyprowadzi i będzie g.. no
  • Re: Ferdek Autor: ~dedalus [94.254.174.*]
    Ja nie wierzę, że będzie jakiś "nowy" numer. Teraz czas na budowanie wyceny majątku.
    Gdybym myślał inaczej, nie trzymałbym tych akcji. 5 zł powinno być szybko, jeśli pokażą dobre wyniki.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.45.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: UP Autor: ~prokurator [89.64.45.*]
    Pan vel Ferdek manipuluje akcjami i współpracuje z bankierem
[x]
PMPG -5,29% 1,70 2025-12-23 16:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.