• długi Libeta Autor: ~przewoźnik [78.11.180.*]
    Kolejni dostawcy usług podają Libeta do sądu. Zadłużenie tej firmy tylko za transporty to kilka milionów złotych.
    Dziwne, że znajdują się jeszcze naiwni przewoźnicy co chcą dla nich realizować transporty.
  • Re: długi Libeta Autor: ~Jaaa [94.254.226.*]
    A z jakiej kolego firmy jestes?
  • SKUP ? Autor: marioxx [91.189.219.*]
    Ciekawe skąd te nagłe transakcje ,może firma broni kursu i skupuje akcje.
  • Re: SKUP ? Autor: ~Jaaa [94.254.133.*]
    Chyba tak kolego zczynaja powoli wszyskim placic
  • Re: SKUP ? Autor: ~Jaaa [94.254.176.*]
    Po dlugim czasie stwierdzam i ja ze ta firma to juz dno nowy dyrektor to jakis gamon ktury nie ma pojecia o niczy potrzeby pracownika to dla niego nic on ma stala pensje i ma wszystkich gdzies a robolowi poucinac wszystko nawet godziny z tego co widze duzo ludzi odejdzie. Ale moze przyjda takie czasy ze ktos to kupi madry i da ludziom zarobic i bedzie szanowal
  • Re: SKUP ? Autor: ~Leonidas88 [188.146.230.*]
    Wiesz kolego że nie wypada obrażać nikogo na forum bo jest to karalny proceder.Wydaje mi się iż byłeś pracownikiem firmy i coś ci nie poszło tak jak byś chciał i teraz na siłę piszesz takie bzdury.Ja pracuje w tej firmie i uważam że nie dzieje się nic złego,apeluje do Ciebie o rozsądek oraz poszanowanie godności innych bo zbytnio ujmujesz gorliwością a to objaw bezradności i zagubienia,na koniec "KRÓLU INTERNETOWEJ NAPINKI"(pisząc kolokwialnie),proszę Cię o poprawne posługiwanie się językiem polskim nie jestem wybitny w tej dziedzinie ale ty strasznie to partaczysz.
  • Re: SKUP ? Autor: ~insajder [188.124.166.*]
    Jesli nie dzieje sie w firmie Libet nic złego to dlaczego nie płacą swoich zobowiązań? Uchwalanie skupu własnych akcji a w kasie pustki, jak nazwiesz taki proceder?
  • Re: SKUP ? Autor: ~Odwazny [159.205.113.*]
    Nie dzieje sie nic zlego, ale bardzo zlego tak
  • Re: SKUP ? Autor: ~Normalny [94.254.182.*]
    A może trzymaja kasę na koncie i bardziej oplaca się oprocentowanie z konta niż płacić odsetki za przeterminowane faktury i odsetki z tym związane...Różnie to z nimi bywa... raz płacą a raz nie. Wszyscy się zastanawiają co jest grane..
  • Re: SKUP ? Autor: ~Jaaa [94.254.231.*]
    Pewnie ktos to przejmie za grosze
  • Re: SKUP ? Autor: ~przewoźnik [78.11.180.*]
    Jeżeli pracujesz w tej firmie, to powiedź uczciwie, obcięli Wam wypłaty pensji w ostatnich miesiącach?
  • Re: SKUP ? Autor: ~Leonidas88 [188.146.97.*]
    Panowie więcej powagi,Nie obcieli nam wypłat,libet jak każda firma sezonowa miewa swoje kryzysy,ale podnosi się i ma się coraz lepiej,spłaca swoje zobowiązania a oraz dba o to aby każdy pracownik otrzymał wynagrodzenie za swoją pracę.Problem w tym że nie każdy pracownik jest lojalny wobec firmy bo znam przypadek,gdzie firma pomogła swojej jednostce a ta po podała rękę a ta została oderwana od organizmu w brutalny sposób.Życie nauczyło mnie że czasami trzeba coś dać, zainwestować aby później móc czerpać zyski.Czytając wasze komentarze zdecydowałem się odpisać choć obiecałem sobie że nie zrobię tego.Najlepiej kiedy coś jest nie tak obrażać kierownika,dyrektora,niewiem kogo jeszcze....może czas popatrzeć na siebie bo może tam jest problem zauważyłem że większość komentarzy jest adresowana od kilku osób które mają jakieś pretensje do mojej firmy,słabe to jest pisać i obrażać za plecami tutaj udając bohatera z pod "MONTE KALESON" gdzie honor ,ambicja,szacunek.........
  • Re: SKUP ? Autor: ~Paaaa [94.254.180.*]
    Wszystko wyjdzie na prosta za duza firma i bardzo dlugo sa na rynku
  • Re: SKUP ? Autor: ~insajder [188.124.166.*]
    Nie wiem komu spłaca zobowiązania, ja się na swoja kasę nie doczekałem . Musiałem złożyć pozew do Sądu, bo po dobroci to sie w Libecie już nic nie załatwi.
  • Re: SKUP ? Autor: ~insajdr [188.124.166.*]
    Tak na marginesie, życzę spółce jak najlepiej.Żeby dotrwała zanim komornik ściągnie moją należność.
  • Re: SKUP ? Autor: ~Operator [94.254.177.*]
    Kazda firma ma wzloty i upadki ale jestem pewny ze ta firma sie podniesie przez tyle lat byli i sa liderem na rynku i podejzewam ze bardzo dluho jeszcze beda firma ma problemy bo i firmy nie placily za towar i to sie podejzewam nawarstwilo wieze w to ze bedzie wszystko dobrze
  • Re: SKUP ? Autor: ~Uczciwy [188.124.163.*]
    Szanowny Panie Kolego,

Natomiast ja współpracuję,przepraszam współpracowałem 10lat z firmą Libet i teraz czekam na termin rozprawy o przeterminowane fakt na 300000tys pln ,więc Twój post o rzetelności,uczciwości i kilka słów obrony w kierunku Libetu to najłagodniej jakiś żart.

Kto pracował lub jeszcze współpracuje z tą firmą może mieć albo za dużo pieniędzy albo wie coś więcej niż ja i może po wyroku sądu Libet zapłaci zaległe fakt z odsetkami i będzie ok. i wszystko wróci do normy ale jednego Libet nie odbuduje tak łatwo,zaufania i uwierz mi ,że odebrałem trochę tel od potencjalnych firm które,chciały zacząć współprace z Libetem i uzyskały ode mnie szczegółowe informacje o rzetelności w przeciągu 10lat współpracy ze mną i kompletnie nie masz człowieku żadnych argumentów dzisiaj dla obrony wypompowania ze spółki 30mln a może i więcej ,masz tylko jedną rację w tym co napisałeś ,że obrażanie w tym miejscu kogokolwiek nie ma sensu i nic nikomu nie przyniesie oprócz frustracji,i na koniec, poznałem panów z zarządu i kilku innych ważnych w tej firmie i wiem co robili pod stołem ,więc jak dojdzie do rozprawy to może być nieciekawie jak dojdzie do konfrontacji.
    Tyle miły Panie obrońco na temat Libetu,można by jeszcze referat napisać ale po co....
    Pozdrawiam

• Re: SKUP ? Autor: ~Paaaa [94.254.128.*]
    Moze ma pan i racje pracujemy w tej firmie juz bardzo dlugo i wyplaty mamy szkoda ze nie wyplacili naleznosci ale mam nadzieje ze panu wyplaca i zmieni pan zdanie a w co pan zaopatrywal ta firme
  • Re: SKUP ? Autor: ~Normalny [94.254.183.*]
    Czy dobra ocena firmy to jest to czy płaci wypłaty?!
    To chyba juz nie te czasy.... Co Libet daje oprocz gołej pensji?
    Nie wspominaj czasem o premiach czy socjalnym, ponieważ jeżeli tu pracujesz to dobrze wiesz jak to wygląda.
    Doświadczeni pracownicy i ci, co wnosili coś dobrego do firmy odchodza i kto zostanie?
    Firma oprócz gołej stawki nie daje nic.
    Jeżeli jeszcze w okresie remontowym jest to zrozumiałe, to w okresie produkcyjnym wcale.
    Cała logistyka paletowa dla 8 zakładów w Polsce i proszę mi uwierzyć ,że nigdy Libet nie płacił na czas ,ale w końcu płacił.
    Nie mogę powiedzieć złego słowa na kadrę w zakładach produkcyjnych oraz pracowników z którymi miałem kontakt w biurze we Wrocławiu, w końcu to 10 lat i bywało różnie,ale tak jak pisałem w poprzednich postach nikogo nie obrażając fakty są niepodważalne.
    Jaki będzie tego finał zobaczymy,napiszę jak odzyskam swoje pieniądze albo i nie.
    Ta kwota nie zapłaconych fakt.dla mojej firmy jest gwoździem do trumny na wiele lat to najbardziej łagodnie pisząc i tylko szkoda tego,że w Polsce jeszcze mamy prawo,które chroni tych największych a mali zostają po latach walki na rynku z niczym ,taka proza robienia uczciwie interesów.
    Prośba do wszystkich ,którzy sądzą się z Libetem ,żeby napisali jak dojdzie do spraw w sądzie czy udało odzyskać się należności i jak przebiegają rozprawy.
    Pozdrawiam

• Re: SKUP ? Autor: ~biznesmen [188.246.132.*]
    Stary, skoro wiszą Ci 300 mln zł to co ty z nimi za interesy robiłeś ??
  • Re: SKUP ? Autor: ~Odwazny [159.205.108.*]
    Potrafisz odczytac dobrze cyfry
  • Re: SKUP ? Autor: ~biznesmen [188.246.132.*]
    Dnia 2018-05-28 o godz. 18:19 ~Odwazny napisał(a):
    > Potrafisz odczytac dobrze cyfry

Jeśli do mnie to pytanie to odpowiem że potrafię. Dla mnie kwota zapisana w postaci 300000 tys pln to jest 300 mln pln.
    Ale ok , autor się pomylił w pisowni. 300 tys czy 300 mln, trzymam kciuki aby odzyskał pieniądze.
    Przyznaje rację 300000tys to 300000mln pln,mój bład
  • Re: SKUP ? Autor: ~betonik [195.200.88.*]
    Chyba mu zaplacili bo od 3 tyg nic nie pisze. Ps. Kierowcy mowią ze zaklady znowu stoją. Ktos cos wie? Czy to juz rownia pochyla.
  • Re: SKUP ? Autor: ~Odwazny [77.255.211.*]
    Ja wiem , ze na Mietkowie po 2 tygodniach upalow, szanowny kierownik kupil ludziom wode
  • Re: SKUP ? Autor: ~betonik [195.200.88.*]
    Ciekawe czy za swoje? :-)
  • Re: SKUP ? Autor: ~Normalny [94.254.181.*]
    A co ma pisać? Zanim sprawa znajdzie się w sądzie to musi minąć duuuuużo czasu w Polsce.
    A "uczciwy" slusznie wcześniej napisał i musi miec rzeczywiście dowody na te 30 mln, ponieważ w innym przypadku to niezłe pomówienie by było.
    Czekamy na dalszy rozwój wypadków...
  • Re: biznesmen Autor: ~Uczciwy [188.124.163.*]
    Panie Biznesmen....
    300000pln (trzysta tysięcy pln ) słownie
  • Re: długi Libeta Autor: ~przewoźnik [78.11.180.*]
    a jakim celu pytasz?
[x]
LIBET -2,68% 1,27 2026-03-26 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać