• 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: ~zyga_1 [81.190.239.*]
    ............ale nie wszyscy w to wierzą. Pisałem ,że dywidendy nie będzie, gdyż wielu grubszych inwestorów podejrzewało, że zysk przeznaczony będzie na kapitał zapasowy w razie kłopotów ABC. Pod naciskiem grubszego podobno akcjonariatu Rada Nadzorcza zarekomendowała ( ale to się może jeszcze zmienić) wypłatę dywidendy. Tego nie wiem, ale może to być związane, - jak niektórzy piszą - z problemami z US, albo ucieczka z kasą właśnie przed Urzędem Skarbowym . Wiem natomiast, że władze spółek ABC i MCI dążą do wykupienia was po jak najniższej cenie - właśnie po 1 zł lub jeszcze .......niżej i oczywiście wyjście z giełdy. Będziecie płakać, ale i tak zostaniecie zmuszeni oddać po tyle, po ile zechcą od was odkupić. Wytrzymacie ciągłe spadki??? Oni tak!!! Może się okazać ,że oddacie akcje bez ogłoszenia wezwania - wezmą was na wytrzymałość. I co im zrobicie? Dziwię się ,że są matołki cieszące się z dywidendy, przecież natychmiast po jej ogłoszeniu akcje spadną o tyle samo. Widzicie tu jakąś korzyść? Kupicie sobie za dywidendę kolejne akcje po np 1,50 - 1,70 i one dalej będą spadać razem z tymi, już posiadanymi. Gratuluję ekonomicznego wyedukowania - ograniczonych akcjonariuszy ma ta spółka.
  • Re: 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    Dnia 2018-05-16 o godz. 10:54 ~zyga_1 napisał(a):
    > ..... . Wiem natomiast, że władze spółek ABC i MCI dążą do wykupienia was po jak najniższej cenie - właśnie po 1 zł lub jeszcze .......niżej i oczywiście wyjście z giełdy.

Poza powyższym zdaniem - w zasadzie podzielam twą opinię. Ale powyższe - udowodnij, ze wiesz. Bo pisanie "wiem natomiast" o niczym jeszcze nie świadczy...

• Re: 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: ~ja [79.184.8.*]
    Nigdy nie zrozumiem ludi kupujących akcje dywidendowe, wypłacające wysokie dywidendy, płaczących że dywidendy są wypłacane. Niech mnie ktoś oświeci bo ja nie jestem w stanie tego zrozumieć.
  • Re: 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    no to przeczytaj:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jednak-wyplaca-23gr,28149851.html
  • Re: 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: ~ja [79.184.8.*]
    ale jaki masz problem? nie kupuj spółek dywidendowych jeśli nie odpowiadają ci dywidendy
    nadal nie rozumiem takich ludzi jak ty
    spółki dywidendowe kupuje się na wiele lat a nie na 2-3
    Dnia 2018-05-16 o godz. 13:58 ~ja napisał(a):
    > ale jaki masz problem? nie kupuj spółek dywidendowych jeśli nie odpowiadają ci dywidendy
    > nadal nie rozumiem takich ludzi jak ty
    > spółki dywidendowe kupuje się na wiele lat a nie na 2-3

i kto powiedział, że mam problem?
    to ty masz problem z moimi wpisami... :D

> spółki dywidendowe kupuje się na wiele lat a nie na 2-3? - tak? powiedz to tym, co od 4 lat nie mogą wyjść z waloru bez straty... :D
  • Re: 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: cineknt [134.191.220.*]
    Takie i inne wyssane z palca scenariusze można napisać o każdej spółce.

Spółka płaci od lat wysokie dywidendy (nie licząc 2016), ma rozsądny zarząd i dość jasną politykę. Moim zdaniem pesymizm na spółce jest z powodów niskiej marży, co w cięższych czasach, które ostatnio wiele osób przewiduje, może spowodować gorsze wyniki finansowe.

Dla mnie natomiast ten pesymizm jest przesadzony i jest to dobra okazja na zakupy jeśli jest się inwestorem długoterminowym (np. 5 lat).
    Dnia 2018-05-16 o godz. 13:58 cineknt napisał(a):
    > Takie i inne wyssane z palca scenariusze można napisać o każdej spółce.
    >
    > Spółka płaci od lat wysokie dywidendy (nie licząc 2016), ma rozsądny zarząd i dość jasną politykę. Moim zdaniem pesymizm na spółce jest z powodów niskiej marży, co w cięższych czasach, które ostatnio wiele osób przewiduje, może spowodować gorsze wyniki finansowe.
    >
    > Dla mnie natomiast ten pesymizm jest przesadzony i jest to dobra okazja na zakupy jeśli jest się inwestorem długoterminowym (np. 5 lat).

wyssany z palca jest fakt, ze po każdej dywidendzie kurs tylko spadał i zadna dywidenda nie wyrównała straty na kursie? - nie kompromituj się taki bzdurami...

a co do reszty - masz prawo do każdej opinii i swego myślenia życzeniowego, tyle twojego...
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Myślenie_życzeniowe

i nie myl pesymizmu z racjonalną oceną spółki
  • Re: 1 zł. za akcję coraz bliżej....................., Autor: cineknt [134.191.220.*]
    A widział pan wyniki za 2016 i wcześniejsze lata? Były dobre wyniki przed 2016, to była dobra wycena, są słabe wyniki od 2016, to jest słaba wycena. Niby z jakiej racji kurs miałby być na takim poziomie jak sprzed kilku lat?...
    Dnia 2018-05-16 o godz. 15:34 cineknt napisał(a):
    > A widział pan wyniki za 2016 i wcześniejsze lata? Były dobre wyniki przed 2016, to była dobra wycena, są słabe wyniki od 2016, to jest słaba wycena. Niby z jakiej racji kurs miałby być na takim poziomie jak sprzed kilku lat?...

znam tę spółkę od 4 lat i niemal codziennie widziałem niemal każda transakcję, dlatego wiem, kiedy i jaka taktyka tu jest stosowana... :D

no i wykazujesz się słaba wiedzą o spółce - nie wiesz nic o ruchach kadrowych, o nieudzielanych absolutoriach, o wpływie mci...
    w ogóle mało wiesz o reakcjach rynku na wszelkie wyniki i niusy...
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.