• Jest nowy raport Autor: ~Tata [145.239.80.*]
    Pojawił się nowy raport link co o tym myślicie?
  • Re: Jest nowy raport Autor: ~AiA [79.184.255.*]
    Chciałbym wszystkich przeprosić za nie docenienie sprawności pieca 4M do palenia pieniędzy, o którym pisałem w poprzednim poście. To jest na prawdę niewiarygodne żeby przy przychodach 780tys mieć koszty 2,4mln i taką sprawność osiągnąć na 280 pojazdach. Coż za efektywność to przecież nawet jakby leasingi na te auta kosztowały ich 0pln to i tak jeszcze będą całkiem efektywnie palić kasę. Myślę że można teraz już przejść śmiało do realizacji strategi zapisanej przez pana prezesa i jego pociotków czyli 1500 aut w Polsce w szybkim czasie. Hmm będzie to oznaczało stratę kwartalną na poziomie 5mln czyli rocznie 15mln. Chce się zwrócić z szerokim apelem do inwestorów o natychmiastowe dostarczenie wsadu bo trzeba będzie zaraz piec wygasić.
    oczywisty błąd strata nie 15 a 20mln rocznie ale to i tak chyba jest bez znaczenia
    acha i ostrzegam przed czytaniem "wstępniaka" od prezesa na pierwszej stronie raportu bo ja na przykład zwymiotowałem

• Re: Jest nowy raport Autor: shadowinvestor [89.70.106.*]
    Mnie natomiast na wymioty bierze jak widzę bezczelne murowanie kursu po takim raporcie.
    Czy oni naprawdę inwestorów na NewConnect uważają za skończonych debili, wykorzystując niską płynność tego parkietu?
    Co im da podbijanie kursu, jeżeli za chwilę i tak będą musieli złożyć wniosek o upadłość?
    Może zapatrzyli się w GetBack i prezes oraz jego pociotki mażą żeby chociaż raz media coś o nic napisały (nie ważne czy dobrze, ale byle napisały)?
    Oni na prawdę są niesamowici. Bezczelność posunięta do granic absurdu. Czy im się na prawdę wydaje że są wstanie zakrzywić czasoprzestrzeń ???
  • Re: Jest nowy raport Autor: ~Joe [31.0.82.*]
    Ja obserwuję to całe przedsięwzięcie i być może jeszcze się uratują- nie takie akcje przecież były. Ale to jest coś dziwnego, nawet przy założeniu że w biznesie jest te 280 aut tak jak podają to średni przychód miesięczny na auto przy takim biznesie i klasach aut (a powinien to być najbardziej marżowy model ze wszystkich rodzajów wynajmów aut) musi być conajmniej 5-6 krotnie wyższy. Więc albo nie ma tyle aut w użyciu albo jeżeli są faktycznie używane to coś jest nie tak i taki model biznesu jest natychmiast do zastopowania bo to niesamowite pikowaniew dół. Ja nie rozumiem jak to się ma kiedykolwiek poskładać, nie rozumiem również tłumaczeń tego biznesu przez zarząd i tłumaczeń tych kwartalnych wyników. Ale myślę że konkurencja Panek czy Traficar nie ma lepszych wyników tylko mają ten komfort że nie są na NC i mogą szyć inne historie a tutaj można coś rzeźbić ale ekonomia to ekonomia a transparentność ma swoją cenę. Ciekawe co będzie dalej bo nadzieję na blue chipa już straciłem.
    zadałem sobie trud i policzyłem na podstawie podanych danych 20.000 wynajmów na flocie 280 pojazdów w 3mc dało przychód 700k tzn że przy średniej prędkości 50km/h jeden pojazd średnio generował poniżej 30pln/dziennie. Ciekawsze są jeszcze wyniki co do użycia czasowego pojazdu.
    1. ŚREDNIO SAMOCHÓD JEŹDZI 20MIN/DZIENNIE A STOI 23.40 MIN/DZIENNIE BUAHAHAHA I GDZIE TEN CARSHARING W WYKONANIU 4M GDZIE MIAŁ TAK ZWIĘKSZYĆ WYKORZYSTANIE POJAZDÓW I ODKORKOWANIE MIASTA????
    2. SKORA MAJĄ PRZYCHÓD PONIŻEJ 30PLN/DZIENNIE/POJAZD I ICH SAMOCHODY CAŁY CZAS STOJĄ A NIE JEŻDŻA TO PRZECIEŻ NIE ZARABIAJĄ NAWET NA OPŁATĘ ZA PARKINGI !!! I CAŁY SEKRET ZAPYCHANIA BEZPŁATNYCH PARKINGÓW OSIEDLOWYCH ROZWIĄZANY

[x]
4MOBILITY 3,92% 1,06 2026-05-15 09:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.