Nas zdradzono o świcie. Pomimo niezłych dochodów z czosnku, Tomasz, nasz gnębiciel, nie zezwolił na wypłatę dywidendy, niszcząc zaufanie do spółki i rozwalając kurs. My, ofiary dymarki MCI, zazdrościmy wam i przestrzegamy, nie tykajcie MCI, bo was ogołocą!
BC, spotkałeś w końcu Tomka na jakimś bieganiu? Nawrzucałeś mu - merytorycznie - od serca? Bo chyba ktoś powinien mu trochę powiedzieć, by co nieco przemyślał?
pozwolicie ze odejde od mci . mamy ciekawą sytuacje w 2016 dywi. spowodowała spadek kursu ,, w 2017 dywi. -spadek kursu , a dziś do góry . duża formacja rgr , podwójne dno na wigu , wzrosty na świecie po korekcie , wszystko pasuje do wzrostu kursu , a tu zarzad ogłasza dywidenę ,która może usztywnić lub obniżyć kurs , po co ? się pytam . naprawde nie mogli się wstrzymać z 3 tyg i ogłosić jej przy 3 zł lub przy 3,50 wilk byłby syty i owca cała . jeśli kurs nie urośnie , nie będzie mi po drodze z tym zarządem , a podejrzewam że moje zdanie nie jest odosobnione , powodzenia
Dnia 2018-05-09 o godz. 20:53 ~wykres napisał(a): > BC, spotkałeś w końcu Tomka na jakimś bieganiu? Nawrzucałeś mu - merytorycznie - od serca?
Nawrzucałem mu na Facebooku, tak porządnie mu napisałem o moim wiszeniu na haku od 32 zł i innych faktach. Spowodowałem wtedy wzrost kursu o jakieś 4 % ale mnie to nie urządziło wcale. A teraz bez tej dywidendy to dramat.
na szczęście nie jesteś tym pajacowatym marem (widziałem, że on teraz pisze jako antymartoł lub za każdym razem zmienia nicka i tylko po IP oraz abderytowatym stylem pisania daje się rozpoznać) i nie ty nawrzucałeś na FB, ale lubię i doceniam twe poczucie humoru oraz kpinę z właściwego martoła :D
ale co meritum - to krętactwo T.Cz. w sprawie dywidendy mocno odbija się na wizerunku i kursie MCI
mam nadzieję, że ty - w przeciwieństwie do prawdziwego martoła - nie trzymasz akcji od 32 pln... :)