dobrze wiedział że więcej nie dostanie za przejęcie bytomia przez vistule więc oddał po 3 więc reasumując ci co mają średnią powyżej 3zł na tym przejęciu raczej nic nie zarobią, ci co będą mieli średnią koło 2,70-2,80 to zarobią max 5%
pisałem na początku maja że kurs vistuli zmierza w okolice 4,00-4,10 więc kurs bytomia przy połączeniu to MAX 2,95. i prawie 2 miesiące później jest coraz bliżej tego pułapu.
.... i kolejny miesiąc później - kurs Vistuli (tak jak pisałem w kwietniu) już zahaczył 4,10 więc co z tego wynika dla Bytomia przy połączeniu, ano kurs połączenia 4,10 Vistula i 2,95 Bytom. do usłyszenia pod koniec sierpnia
a może...........się nie sprzedadzą i.......dzięki zajefajnym wynikom, wzrośniemy na 4 bez żadnego głupiego łączenia ?! i wtedy kurs vistuli mamy w du..ie !
no i mamy na Vistuli kurs 4zł czyli przy ewentualnym połączeniu i ustalonym parytecie kurs max Bytomia to 2,85-2,95, tak jak pisałem od początku maja ci co mają pow 3 zł nic na tym połączeniu nie zarobią ci co mają średnią kupna poniżej 2,95 mogą zarobić kilka, kilkanaście%
ja swoje 10% (a dokładnie12,2%) zarobiłem na tym połaczeniu, wszystko sprzedane w okolicy 2,99-3,03zł Też uważam że połączone VISTULA i Bytom to będzie bardzo dobra spółka ale to potrwa zanim wszystko będzie zauważalne w wynikach połączonych spółek, myślę że wyniki dopiero za 3 i 4 kw 2019 roku pokażą synergie z połączenia.
jasne że żart, głupi zresztą , ale o 3,40 to też juz słyszę z rok albo dwa ?! ile mozna czekać?! żebym wiedział gdzie iść to bym chetnie oddał i jeszcze chetniej zapomiał !
szacun dla ciebie 'tojestsłabe' za przewidzenie tego co na tym papierku sie będzie wyprawiać żałuje że nie posłuchałem i nie sprzedałem tego syfa w okolicy 3, bo znowu wrócił na 2,66-2,70
witam ponownie na pokładzie tej dziurawej łajby, po moim wyjściu w okolicy 3zł naprawdę nie sądziłem że odkupie to to jeszcze i to w cenie poniżej 2,50 !! Powiem szczerze że nie sądziłem że zjadą z kursem tak nisko - zarówno Bytomia jak i Vistuli. Na teraz wygląda to że połączenie będzie w okolicy 3,75 - 3,80 Vistula i Bytom w okolicy max 2,70, więc ponownie zagram na 10-12% zysku.
i tak jak pisałem 24.10 po raz kolejny zarobek 11% , wyszedłem wszystkim po 2,70 narka Bytomiu, muszę przyznać że to totalnie słabe to jest, choć łącznie 23% (w dwóch turach) na tym połączeniu zarobiłem w tym roku, kto słuchał też mógł się podłączyć . Do zobaczenia na przełomie 2019/2020 na Vistuli. pa