Czytam od dłuższego czasu wypociny i obiecanki Prezesa. Uspokaja , łagodzi , zapewnia ze na dniach będzie komunikat itp. A cena akcji zbliża się do najniższego poziomu w historii. Wydaje mi się ze ktoś tu robi sobie jaja. Ze ktoś udaje prezesa. Wątpliwe jest , żeby prezes Astro w ogole pochylał się nad taką forumową dorbnicą jak my . Pewnie teraz siedzi pod palmami i gdżeś ma to , źe wpakowałem roczne oszczędności w Jego spółkę. A wy jak uważacie ,?.?
To prawdziwy prezes. Wiem to z dwóch powodów. 1) Korespondowałem z nim mailowo na temat informacji o rzeczywistej i księgowej wartości nieruchomości spółki 2) Byłem akcjonariuszem Astro także po jej debiucie na Newconnect gdy spółka zabierała się za robienie telewizji 3D. Wtedy Prani prezes Karolina Szymańska (piszę z pamięci, za ewentualny błąd przepraszam) też wypowiadała się regularnie na forum bankiera. Wtedy pod nickiem astro_ir czy jakoś tak. Oni interesują się drobnymi akcjonariuszami i utrzymują z nimi kontakty. Zwyczajnie jeden projekt biznesowy im nie wyszedł ale to nie znaczy, że kolejne nie wyjdą. Opóźnienia w komunikatach to normalka. Pan Krajewski jest bardzo obrotnym przedsiębiorcą i po tylu latach obserwowania go wierzę mu na słowo, że negocjują wiele rzeczy i komunikaty prędzej czy później się pojawią.
Prezes akcjonariuszy ma gdzies , tyle akcji ludzie kupili bo uwiezyli w slowa prezesa ,a sypanie akcji jest ciegle coraz nizej, Jeszcze jakis czas temu podaz akcji w karnecie byla do 6000 tys a teraz jest ponad 60.000 tys i kto to ma kupowac, a podobno spolka jest nie dowartosciowana.
Sami drobni akcjonariusze sypią. Zresztą co to jest 60tys akcji czyli 30tys złotych. Wielka mi podaż, grubas sypie jak popadnie. Śmieszni jesteście z tym psioczeniem
Teraz jak trzeba to Prezes milczy. Mógłby podać jakieś konkrety . A takto wielu drobnych co chwila ucieka z waloru. A kto to ma kupić. Jak nic nie wiadomo,. Nie ma perspektyw itp. Masakra normalnie. Żałuję że nie puścił tego w diabły przy małej stracie po 75 gr. Ehhh
Jak na razie nie przebieram się. Apelowałem o spokój, i dalej o to apeluję, ale nie mogę nikomu zakazać rozdawać własne akcje. Robią to ludzie albo bardzo niecierpliwi, albo spekulanci. Firma ma dwa kanały telewizyjne, z których jeden ma bardzo obiecujące perspektywy, firma jest znanym od ćwierćwiecza producentem telewizyjnym z własnym zapleczem itd itp. I gdyby pomnożyć ilość akcji przez dzisiejszą cenę, wyjdzie na to że firma jest warta 10 milionów złotych. To gigantyczny absurd. Ale cóż, jeżelio ktoś chce rozdawać swoje akcje. Bardzo proszę.
Jezeli akcje sa tanie dlaczego Pan jako Prezes nie kupuje, albo zarzad spolki jak jest robione w innych spolkach gieldowych. Nie kupuje zarzad dlatego ze cos wiedza co inni akcjonarjusze niewiedza , albo wiedza ze dalej bedzie spadac. Jezeli jest okolo 450tys akcji w obrocie nie bylo by problemu dla Pana skupic troche akcji i poprawic wizerunek spolki bo spadek z 8zl na 0.50zl jest czyms nienormalnym , a tak sie zachowoja spolki ktore sa na skraju upadlosci. Pewnie teraz wyniki spolki co kazdy kwartal beda straty bo zyski nie wiadomo kiedy sie pojawia.
Co jest z reklamai w e-sport nie bylo komunikatu czy beda czy nie ? Kiedy moga sie pojawic sie zyski w spolce ?