Pierwszy naprawdę dobry raport od lat. Wartość księgowa 1,30, ho, ho. Szkoda, że natomiast, że zarząd skąpi informacji o bieżących sprawach wszak zainteresowanych posiadaczy akcji jest wielu, większość ze średnią koło 5-6 złotych. Sam kupiłem przed 4 laty za 0,58 przed scaleniem. I to dużo.Teraz nie wierzę, by kiedykolwiek to odzyskać, lecz pojawia się nadzieja, że straty będą mniejsze. Lark jak się okazuje wbrew wszystkim malkontentom to nie tylko piach i trup.
Dnia 2018-05-03 o godz. 08:14 ~Grzegorz napisał(a): > Pierwszy naprawdę dobry raport od lat. Wartość księgowa 1,30, ho, ho. > Szkoda, że natomiast, że zarząd skąpi informacji o bieżących sprawach wszak zainteresowanych posiadaczy akcji jest wielu, większość ze średnią koło 5-6 złotych. Sam kupiłem przed 4 laty za 0,58 przed scaleniem. I to dużo.Teraz nie wierzę, by kiedykolwiek to odzyskać, lecz pojawia się nadzieja, że straty będą mniejsze. Lark jak się okazuje wbrew wszystkim malkontentom to nie tylko piach i trup.
ho ho ho, czekaj sobie następne 4 lata może coś z tego będzie ;) nadzieja jest matką ...
Dnia 2018-05-04 o godz. 08:14 ~Grzegorz napisał(a): > Zdaje się, że nie mam innego wyjścia. Ze wszystkiego zostało mi jakieś 1500 zł.
nie ma się czym przejmować tylko należy wyciągnąć wnioski na przyszłość przy podejmowaniu decyzji w które spółki inwestować, ja kupowałem po 0,63 przed scaleniem, z zainwestowanych 6300 zł zostało mi jakieś 150 zł ;) marzy mi się tutaj chociaż 2 zł (stare 20 groszy) to bym sprzedał od razu ale nie wierzę w taki rozwój sytuacji.
Dnia 2018-05-03 o godz. 08:14 ~Grzegorz napisał(a):
> Szkoda, że natomiast, że zarząd skąpi informacji o bieżących sprawach wszak zainteresowanych posiadaczy akcji jest wielu, większość ze średnią koło 5-6 złotych. Sam kupiłem przed 4 laty za 0,58 przed scaleniem. I to dużo.Teraz nie wierzę, by kiedykolwiek to odzyskać, lecz pojawia się nadzieja, że straty będą mniejsze. Lark jak się okazuje wbrew wszystkim malkontentom to nie tylko piach i trup. Dnia 2018-05-04 o godz. 08:14 ~Grzegorz napisał(a): > Zdaje się, że nie mam innego wyjścia. Ze wszystkiego zostało mi jakieś 1500 zł.
z tego co piszesz to "tak na oko" powinieneś mieć jakieś 50 tyś zł straty :(
Dnia 2018-05-05 o godz. 08:15 ~czart napisał(a): > Dnia 2018-05-03 o godz. 08:14 ~Grzegorz napisał(a): > > > Szkoda, że natomiast, że zarząd skąpi informacji o bieżących sprawach wszak zainteresowanych posiadaczy akcji jest wielu, większość ze średnią koło 5-6 złotych. Sam kupiłem przed 4 laty za 0,58 przed scaleniem. I to dużo.Teraz nie wierzę, by kiedykolwiek to odzyskać, lecz pojawia się nadzieja, że straty będą mniejsze. Lark jak się okazuje wbrew wszystkim malkontentom to nie tylko piach i trup. > Dnia 2018-05-04 o godz. 08:14 ~Grzegorz napisał(a): > > Zdaje się, że nie mam innego wyjścia. Ze wszystkiego zostało mi jakieś 1500 zł. > > z tego co piszesz to "tak na oko" powinieneś mieć jakieś 50 tyś zł straty :(
I mam.Prawie trafiłeś. Choć jak to się mówi, strata niezrealizowana jest wirtualną, niby-stratą. Wątpliwe pocieszenie. Tak jak w portfelu giełdowym mamy wirtualne pieniądze, bo przecież fizycznie nimi nie obracamy itd. Dlatego łatwiej kliknąć i kupić niż pójść do przykładowego banku, biura maklerskiego z plikiem banknotów i zaszaleć. Do rzeczy. Na jednym z kont mam 6000 akcji ze średnią zakupu (na dziś) 5,90. Hipotetyczna strata na teraz to 34.638,06. Na koncie drugim uśredniałem, wobec czego 7000 akcji ze średnią 1,61. Strata na dziś to 10,223. W międzyczasie "zrealizowałem" stratę na Larku w sumie dodatkowych 4.000. W tamtym czasie miało być na krótko i z dużym zyskiem. NIe wyglądało to źle. A teraz pewnie wielu mądrali bez akcji wyleje na mnie kubły pomyj, że się użalam, że leszcz itd. Nie użalam się i na pewno nie leszcz trudno, leję na to.Odpowiadam uczciwie rozmówcy. Niełatwo mi z tą inwestycją, lecz...cóż. Mam jeszcze jakieś pieniądze, świat mi się szczęśliwie nie zawalił. Pozdrówka.
W pewnym sensie suplement-sprostowanie, Przy tej iskali inwestycji na MIT, sorry - Larku, na dziś w "okienku" zostało mi 1050 + 950 tj. 2000 zł, nie 1500 jak pisałem wcześniej. I co? Przecież tego nie puszczę.
nie rozumiem nad czym tak co niektorzy sie zachwycaja raaport jest koszmarny 2 mln zysku bo te 10 mln to sprzedaz aktywow spolka nie generuje zysku a zarzad nie informuje akcjonariusz ba ma ic w tyle!!!!
moze wskazesz gdzie tak mowilem golym okiem widac ze to przewal trzeba tylko uwaznie czytac raport , spolka ma zyski warzywniaka a 10mln to sprzedaz majatku co bedzie jak sprzedadza wszystko???
masz racje ale nie widzialem wtedy struktury zysku a to jest najwazniejsze jezeli spolka zarabia niewiele ponad 2mln rocznie a w 2007 roku przy 160mln akcji placi 1zl dywidendy to do czego te miernoty zarzadzajace doprowadzily!!
ciągle nudzisz na forum.....
dla mnie raport jest ok wreszcie zysk i to jest podstawa
zagłębiając się więcej zauważyłem że ziela współpracuje ze znanym i cenionym na świecie włoskim projektantem butów był wywiad z pokazu w Monte-Carlo ....po co o tym posać najlepiej ling podać ....
a taki wał znawcą ....
co z tego że jest zysk , ty masz jakiś zysk w ostatnich czterech latach ? oprzytomnij , to już jest koniec nie ma już nic ... lark, mni, hyperion zawieszone to pewnie przypadek ;)
sam odp na pytanie jak to możliwe że po 4 latach jest zysk ....
zapominasz że hyp tylko w 16 z hakiem%należy do gr mni reszta nas nie interesuje
mni poda wynik jak lark poda bo z jego wyniku przeczytasz wszystko....a zawieszenie knf jest normą na gpw ....
warto zwrócić uwagę że deskoroliki kawasaki ładnie się sprzedają szkoda tylko że ich nie firmują ....
Dnia 2018-05-13 o godz. 11:26 ~nemo napisał(a): > lark imni sa zawieszone z powodu niskiego kursu ponizej 50gr i za to ze przez rok nic z tym nie zrobili!!!!!!
e... no za alerty groszowe 6-ty raz z rzedu to mni jest zawieszone (scalaja od lutego 2017 i nic z tego nie wynika) , a lark to za raport jest zawieszony (na alertach groszowych to jest bodajze 3-ci raz z rzedu, chociaz tez podjeli w styczniu 2018 decyzje o scaleniu a tu ani widu ani slychu) - zaczynam szczerze watpic ze cos pozytywnego z tego sie urodzi ;)
Dnia 2018-05-15 o godz. 11:08 ~luk1 napisał(a): > Dnia 2018-05-13 o godz. 11:26 ~nemo napisał(a): > > lark imni sa zawieszone z powodu niskiego kursu ponizej 50gr i za to ze przez rok nic z tym nie zrobili!!!!!! > > e... no za alerty groszowe 6-ty raz z rzedu to mni jest zawieszone (scalaja od lutego 2017 i nic z tego nie wynika) , a lark to za raport jest zawieszony (na alertach groszowych to jest bodajze 3-ci raz z rzedu, chociaz tez podjeli w styczniu 2018 decyzje o scaleniu a tu ani widu ani slychu) - zaczynam szczerze watpic ze cos pozytywnego z tego sie urodzi ;)
o tym ze 6 krotnie upominano ich aby cos zrobili z niskim kursem nie warto pisac bo to jest oczywiste spolka zgodnie z regulami powinna kosztowac co najmniej 50 gr ponizej moze na gpw funkcjonowac przez 6 miesiecy potem won najwyrazniej komus zalezy aby wszystkie spolki lark mni hyperion wywalili z gieldy nie beda musieli publikowac raportow i ujawnic w co zainwestowali kase z obligacji!!!!!!!