Zysk netto mniejszy niż oczekiwałem, ale z komentarza do raportu jasno wynika, że premia nie jest zaksięgowana - wyraźnie piszą, ze będzie wypłacona do 31 lipca.
- wzrost zysku netto r/r 58% - wzrost przychodów r/r 80% - premia jeszcze nie rozliczona - Creative pracuje nad portalem dla Ukraińców w Polsce - ich jest 2-3 miliony - zobowiązania w pełni pokryte gotówką w kasie - z miesięcznych wiem, że będą przedstawicielstwa w Holandii i na Białorusi
Sorry, ale do tej spółki to trzeba mieć cierpliwość 1000 aniołów. Tu NIE będzie wzrostów, dopóki nie pojawią się liczniejsi akcjonariusze, może jakiś fundusz. Raport bardzo pozytywny, a chętnych do kupna BRAK !!!!!!! Do 1,20 leży już ponad 50K. A może byśmy się tak policzyli? Zobaczyli, iloma szablami dysponujemy? Kiedyś Gordon coś chciał w tej materii zrobić, jak było zamieszanie w czasie domniemanej emisji. Ja wiem, że KAŻDY tu chce przechytrzyć innych, ale jeżeli wierzymy w spółkę, to może warto "zawiązać" jakieś sprzysiężenie długoterminowych akcjonariuszy?
Dnia 2018-04-26 o godz. 14:51 ~Sajmon napisał(a): > Sorry, ale do tej spółki to trzeba mieć cierpliwość 1000 aniołów. Tu NIE będzie wzrostów, dopóki nie pojawią się liczniejsi akcjonariusze, może jakiś fundusz. Raport bardzo pozytywny, a chętnych do kupna BRAK !!!!!!! Do 1,20 leży już ponad 50K. A może byśmy się tak policzyli? Zobaczyli, iloma szablami dysponujemy? Kiedyś Gordon coś chciał w tej materii zrobić, jak było zamieszanie w czasie domniemanej emisji. Ja wiem, że KAŻDY tu chce przechytrzyć innych, ale jeżeli wierzymy w spółkę, to może warto "zawiązać" jakieś sprzysiężenie długoterminowych akcjonariuszy?
masz rację, niektórzy przechytrzyli innych, wyszli i już tu się nie udzielają( przynajmniej 2 do kilku) ale wcale to nie świadczy o złej kondycji spółki. Wszyscy wiedzą,że tu się zarobi i to dużo ale w tym przypadku potrzeba dużo cierpliwości a niektórym jej brakuje, poza tym mamy gości ze stopa i ich negatywne wpisy na niektórych wywierają wpływ i w strachu sprzedają to co maja nawet ze stratą- co w związku z tym proponujesz???
Mylisz pojęcia eksperciku, nikt wam tego gniota z rąk nie wyrywa, sobie go miejcie i wierzcie w mity. Tutaj pojawia się wiele sprzecznych informacji które nie mają racji bytu, pojawiają się by zwołać naiwnych inwestorów, więc trzeba dostarczyć informacji z innej perspektywy, żeby przyszły inwestor miał możliwość dokładnie ocenić potencjalną inwestycje. Tutaj oczywiście pojawia się konflikt interesów, ale kogo obchodzi los naiwniaków którzy dali się złapać? Ważne żeby kolejni nie wpadli po uszy.
Dnia 2018-04-26 o godz. 15:12 ~aaa napisał(a): > rozumiem KOLEGA że piszesz o stoppoint. no faktycznie jesteście po uszy w g....
Jeżeli na spółce wypowiadają się elementy na tak niskim poziomie, to nie liczcie na sukces. Rozumiem waszą frustrację z powodu utraty kapitału ale kultura i poziom wypowiedzi świadczy o człowieku i o spółce na której jest umoczony. Dno i dwa metry mułu.
Dnia 2018-04-26 o godz. 15:17 ~kolega napisał(a): > Dnia 2018-04-26 o godz. 15:12 ~aaa napisał(a): > > rozumiem KOLEGA że piszesz o stoppoint. no faktycznie jesteście po uszy w g.... > > Jeżeli na spółce wypowiadają się elementy na tak niskim poziomie, to nie liczcie na sukces. > Rozumiem waszą frustrację z powodu utraty kapitału ale kultura i poziom wypowiedzi świadczy o człowieku i o spółce na której jest umoczony. > Dno i dwa metry mułu. >
oczywiście masz na myśli stopa,który na orlenie nie ma co szukać bo weszła tam Poczta Polska hi hi he
Na giełdzie w 2017 roku można było nieźle zarobić. Teraz jest pora na zapłacenie fiskusowi 19% podatku. Radzę uzbroić się w cierpliwość, kwiecień się kończy - podaż też się zmniejszy. Zdrówko!