@outdata
Ale konkretnie:
1.kto ratuje ta spółkę?
2.na czym to ratowanie polega?
Bez urazy ale nic poza szantazem wobec banków finansujacych ten NIERENTOWNY biznes nie wiadomo. Może insiderzy coś wiedzą więcej.Moze.Nadal tego nie wykluczam. Fakty, szczególnie ostatnie wypowiedzenie umowy przez d.BIGa zachwialo moje przesłanki na pozytyw scenerio. Konkretnie na co liczysz?
szukasz odpowiedzi na takie proste pytania? sam nie potrafisz sobie odpowiedzieć? bez urazy, ale pomyśl, przemyśl, przeanalizuj i zastanów się. miałem już kiedyś osobiście do czynienia z taką sytuacją (bardzo podobną, ale branża inna) firmy, z tym że firma dużo mniejsza i tez wyparowało kilka baniek razem z pewnymi ludźmi i jednak znalazł się ktoś, kto ją uratował, a dzisiaj ta osoba jeździ nówką panamerą. więc....
@outdata
No właśnie chciałem poznać Twoje odp. W mojej ocenie plan ratowania spółki przedstawiony przez zarzad nie znalazł ich aprobaty.Ocenili go dając temu wyraz rezygnacja. Na czym konkretnie ma polegać to ratowanie. Spółka od czasu raportowania wykazywała trwała nierentownosc na poziomie cash flow.Teraz to audyt niby wywleka.Co tam jeszcze wykaza to inna bajka, o ile opublikuja w terminie.Dla mnie chcą przypalić jeszcze trochę forsy i szantażuja banki, że jeśli nie dadzą dalszego finansowania to idą w upadlosc.Do tej pory można było mieć nadzieję,ze jakaś ugody będzie.Mbank podał jako ryzyko przy wypowiedzeniu brak RN. Po nieodbytym NWZA zareagował Mil. Pomimo tego nadal liczysz, że będzie jakaś ugoda?
Rozumiem że Ty myślisz że RN zrezygnowała bo plan był do tupy? Czy może czmychnela bo była umoczona w wałki czapli ? A bynajmniej RN powinna nadzorować, a tutaj gdzie był nadzór jak czapla robił walki? Pomyśl i nie pisz głupot
@outindata
Poza inwektywami i atakiem ad personam stek bzdur. Ad RN : dokładnie tak uważam, nie zaakceptowała planu zarzadu. Reszta nie ma co komentować, Pgnig ma ratować spółkę?Zalezna wygrała przetarg w konsorcjum i tyle. Utrzymując dotychczasowe działanie znów do niego dołoży o ile będą mieli kim i za co to zrobić. Rada wybrana? O celu złożenia wniosku wg mnie pisałem. Kluczem programu naprawczego jest poszukiwanie rentownosci tzw roi.Dobra spadam, szkoda czasu jednak
a ratowanie spółki konkretnie polega na: - ktos złożył wniosek o upadłość chroniąc spółkę przed wierzycielami, - ktoś nie wycofał się z nowych projektów (pgnig), - ktoś zwołuje NWZA w celu wybrania RN, - ktoś zarządził audyt, - ktoś rozmawia z bankami (wcześniejsze info), mało? sam tego nie możesz wywnioskować? potrzebujesz pomocy? cięcia w załodze, sprzedaż domenomanii, nowe projekty, odzyskiwanie należności, ktoś to robi. Zbierają po cichu kapuchę na spłatę części zobowiązań.