Jak przedsiębiorca może ochronić swój biznes przed upadłością? Jeśli firmie brak płynności finansowej i nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań finansowych, wtedy wierzyciel może złożyć wniosek do sądu o ogłoszenie upadłości, co może zadziałać na niekorzyść przedsiębiorcy. Ratunkiem w tej sytuacji jest złożenie wniosku o restrukturyzację, o czym też napisano w Art. 9a. Prawa upadłościowego: „Nie można ogłosić upadłości przedsiębiorcy w okresie od otwarcia postępowania restrukturyzacyjnego do jego zakończenia lub prawomocnego umorzenia.”Co w przypadku, gdy do sądu zostały złożone jednocześnie oba wnioski? Tu pierwszeństwo ma zawsze restrukturyzacja. Sąd upadłościowy zobowiązany jest do wstrzymania rozpoznania wniosku o ogłoszenie upadłości do czasu wydania prawomocnego orzeczenia w sprawie wniosku restrukturyzacyjnego.
Nie trzeba czekać na komunikaty spółki w tych sprawach... możecie dzwonić do sądu to jest spółka publiczna więc nie ma problemu z dostępem do informacji . . . . .
No i co? Teraz będzie "wyszczał"? Nagle mityczny gruby przyjdzie i zacznie kupować PKC bo ten skład budowlany to jest inwestycja życia. Ta spółka to padlina.
Mnx powiedz szczerze kto ci zrobił krzywdę że tak męczysz? Wczoraj ci napisałem że przesadzasz z oskarżeniami. Myślę że te wpisy twoje znajdą ciąg dalszy ale nie na bankierze.
Mnx módl się żeby było tak jak piszesz, bo chyba zdajesz sobie sprawę że jeżeli będzie tutaj odpał powiedzmy na 40 gr albo i więcej wiele osób może Cię pozwać za to że celowo wywoływałeś panikę i siałeś strach i że przez twoje wpisy stracili przez to sporo kasy? Są na to artykuły a i Ty pod nickiem wiedz że jesteś do namierzenia.
Hahaha
Zalosni jesteście
Firma publikuje klamliwe komunikaty o ktorych budimex mowi ze nie mialy miejsca, ba nawet sama spolka gdy byla zawieszona gieldzie tlumaczyla ze kwoty sama sobie rynkowo skalkulowala, nie splacone obligacje, wnioski o upadlosc a wy.. hahaha
Bredzicie cos o mojej winie, odpale i odpowiedzialnosci.
Haha
Nawet nie wiem jak to skomentowac, pasowalo by po chlopsku ale moderator zablokuje !!