• kapitalizacja 18 413 613,24 zł Autor: ~obywatel-M [83.6.128.*]
    Ceny mieszkań w Warszawie poszły ostro w górę. Czas na urealnienie wartości spółki .
    W moim przekonaniu spółka jest mocno niedowartościowana. Pytanie nr 1 . Komu tak zależy na niskim kursie ?
  • Re: kapitalizacja 18 413 613,24 zł Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    jak to komu? wiadomo komu.
    ps. co do kapitalizacji to w tym roku Wikana sprzedaje jedną z bodajże 6 nieruchomości kupionych pare lat temu od Redevco. Hala Komfortu w Krakowie według komunikatu pojdzie za 9mln netto, to pokazuje jak rzeczywistość odbiega od realnej kapitalizacji
  • Re: kapitalizacja 18 413 613,24 zł Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2018-04-12 o godz. 12:53 ~Gallileo napisał(a):
    > jak to komu? wiadomo komu.
    > ps. co do kapitalizacji to w tym roku Wikana sprzedaje jedną z bodajże 6 nieruchomości kupionych pare lat temu od Redevco. Hala Komfortu w Krakowie według komunikatu pojdzie za 9mln netto, to pokazuje jak rzeczywistość odbiega od realnej kapitalizacji

ok 9 000 000 zł : 20 014 797 = ok. 0,45 zł / akcja

niema szału
  • Re: kapitalizacja 18 413 613,24 zł Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    Nowy na mastersie... przecież to jest tylko jedna z sześciu takich nieruchomości, do tego działki w Lublinie, w Rzeszowie (także ta atrakcyjna na Podpromiu), inne działki w Przemyślu, Tarnobrzegu, Zamościu, innych miastach, biogazownia za 14 mln w Piaskach, budynek Biedronki Krasnobrodzie, czy w Milejowie, reszty już mi się nawet nie chce wymieniać. Nawet jak się odliczy dług względem B. za obligacje to i tak spokojnie zostanie więcej niż te nieszczęsne 18mln, badzmy powazni
  • Re: kapitalizacja 18 413 613,24 zł Autor: ~Ada [77.65.65.*]
    do dwóch jajek wartych złotówkę dodajesz trzecie jajko warte złotówkę i wszystko razem też warte złotówkę lub jak w naszym przypadku 60 gr ?
  • odsetki trzeba splacac Autor: ~lopopo [46.134.21.*]
    gaglileo ty jak zwykle wow, maja nieruchomosc na 9 mln, od 10 lat jestes na tej spolce i nie widzisz ze spolka to nie tylko aktywa ale i pasywa ?? ale kto by sie tam przejmowal pasywami. masz przyklad getback, pbg itd. nie mowie ze ta sama sytuacja ale wiem ze zaraz napsizesz ze wikana to nie getback i ze naganiam, wez relanium i wyluzuj z pisaniem tych superlatywow, odkad jestes na spolce kurs stoczyl sie o 90%, wiec sory ale jestes najgorszym z mozliwych doradcow tutaj. oczywiscie wiemy ze dobierasz i kupuj wszystkie akcje, i pokazuj wyciag z konta bo jaki masz w tym interes zeby sie tak chwalic, chyba zeby inni kupili a pozniej oddali po 30 gr jak juz beda gasic swiatlo heh.

sa spolki ktore zarabiaja i maja dobry bilans i kurs rosnie, bo tylko glupiec oddawalby dzisiaj akcje ktore zaraz beda warte 30x tyle zeby je odkupic od Ciebie i dac ci zarobic? to nie caritas. jezeli ktos wystawia zlecenia na S to ktos wie i powoli od 8 lat sprzedaje, bo wie ze i tak to jest wysoka.

popatrz na zadluzenie, ktos je musi splacic, niewazne kto jest wierzycielem, a spolka nie generuje wystarczajacych dochodow, wiec jak to sie skonczy? a no nikt tego nie wie ;]
  • Re: odsetki trzeba splacac Autor: ~pedro [94.254.239.*]
    Koles nie jest w stanie przelknac, ze wtopil. Nie bedzie mu juz stawac a i tak bedzie twierdzil, ze ma czas na zysk. Intelektualny beton i tyle.
  • Re: odsetki trzeba splacac Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    A Pedro tylko to mnie rozbawiłeś to nawet nie będę dluzej się rozpisywal :)
    Po pierwsze jak się do kogoś zwraca to warto zachować odrobinę kultury i szacunku napisać jego nick poprawnie. Po drugie gdzie Ty tu widzisz superlatywy? Od czasu do czasu jak mi się coś nie podoba to jadę po spółce i Wikanie, że mi moderator usuwa moje posty. Ale jak widzę, coś pozytywnego, albo ktos pisze coś z czym się nie zgadzam to też to zauważam. Być może nie jestem do końca obiektywnym obserwatorem, bo jestem mocno zaangażowany finansowo w spółkę i tego nie ukrywam, ale mam prawo oceniać i interpretować tak, jak mi się podoba. Ja nie jestem żadnym doradcą i nikomu nie doradzam, każdy ma swój rozum i sam podejmuje decyzje.
    Piszesz, że wywalają to to na pewno oznacza, że te akcje sa nic nie warte bo to przeciez to nie jest idiota. To że ktoś teraz ustawia nototorycznie na S, trzyma kurs w ryzach poniżej 1zł,  albo sypnie od czasu do czasu to nie znaczy ze wywala bo nie widzi szans na zarobek. Gdyby tak było to by wywalił wyżej, a nie robił to pakietami po kilkadziesiąt sztuk. To co się dzieje to moim zdaniem to co już pisałem wiele razy przygotowywanie gruntu pod jakąś emisję (albo wezwanie) i konieczność zjechania ze srednią. Moim zdaniem najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest zjechanie ze srednią do 1zł i jakaś emisja, ale jak bedzie czas pokaze.
    Co do pasywów to już nawet mi się nie chce tego po raz 10 tłumaczyć. Podniecasz się duzym zadłużeniem nie znajac albo udajac ze nie wiesz jak to działa w przypadku deweloperów. W skład zadłużenia wchodza nie tylko kredyty, pozyczki, obligacje, ale też mieszkania w trakcie budowy, które nie zostały jeszcze przekazane aktem notarialnym nabywcom. Jesli Wikana buduje powiedzmy 100-200 mieszkan na raz to policz sobie jaka to jest kwota? Jesli odejmiemy to od zadłużenia to długi nie sa wcale takie duze jak Ci sie wydaje i sugeruje bilans.

• Re: odsetki trzeba splacac Autor: ~pola [5.172.235.*]
    Pleć pleciugo byle długo!!!!!!!!
    no... i to jest merytoryczna odpowiedz... dzieki
  • Re: odsetki trzeba splacac Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    WIKANA - notowania spółki
    Kurs odniesienia:0,91 złKurs otwarcia:0,91 złMax 1D:0,91 złMin 1D:0,91 złWolumen obrotu:15 szt.Wartość obrotu:14 złLiczba transakcji:1Stopa zwrotu 1R:-48,88%Max 1R: 1,78 zł (2017-04-18)Min 1R: 0,90 zł (2018-04-11)System notowań:ciągłe
    Mało? zawsze możesz kupić jedną akcję po 3 pln tym sposobem podniesiesz kurs do godziwej wartości i dasz odpór manipulantom masz j..a działaj
    taaa? a to ciekawe.... To kup dzisiaj 1 akcję za 3zł, a dostaniesz ode mnie stówę...śmiało
    to co napisałaś/napisałeś świadczy tylko ze nie masz zielonego pojęcia o GPW, bo jest to po prostu niewykonalne, przykro mi
    Złóż zlecenie z ceną 3 pln i zobaczysz
    co zobaczę??? jak kurs skoczy do jak to napisałeś/napisałaś godnej ceny 3zł? daj lepiej spokój...
    Jest dokładnie 78 akcji po 3 pl w arkuszu sprzedaży niestety brak j..j pisać bzdury tak działać to niech inni ja pooglądam i ponarzekam wstyd
    człowieku o co Ci  w ogóle chodzi?:) No i co z tego ze jest 78 sztuk po 3zł w arkuszu sprzedaży? Jakie to ma w ogóle znaczenie? Sorry, ale nie nadążam za Twoim tokiem "rozumowania"... Przecież nawet jakbym ustawił zlecenie kupna 1 sztuki po 100zł to i tak nie miałoby to większego znaczenia jeśli chodzi o kurs i kupiłbym po 95gr
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.235.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
WIKANA 0,73% 6,90 2025-12-17 15:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.