Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,91 zł , zmiana od tamtej pory: 652,75%

Re: odsetki trzeba splacac

Po pierwsze jak się do kogoś zwraca to warto zachować odrobinę kultury i szacunku napisać jego nick poprawnie. Po drugie gdzie Ty tu widzisz superlatywy? Od czasu do czasu jak mi się coś nie podoba to jadę po spółce i Wikanie, że mi moderator usuwa moje posty. Ale jak widzę, coś pozytywnego, albo ktos pisze coś z czym się nie zgadzam to też to zauważam. Być może nie jestem do końca obiektywnym obserwatorem, bo jestem mocno zaangażowany finansowo w spółkę i tego nie ukrywam, ale mam prawo oceniać i interpretować tak, jak mi się podoba. Ja nie jestem żadnym doradcą i nikomu nie doradzam, każdy ma swój rozum i sam podejmuje decyzje.
Piszesz, że wywalają to to na pewno oznacza, że te akcje sa nic nie warte bo to przeciez to nie jest idiota. To że ktoś teraz ustawia nototorycznie na S, trzyma kurs w ryzach poniżej 1zł,  albo sypnie od czasu do czasu to nie znaczy ze wywala bo nie widzi szans na zarobek. Gdyby tak było to by wywalił wyżej, a nie robił to pakietami po kilkadziesiąt sztuk. To co się dzieje to moim zdaniem to co już pisałem wiele razy przygotowywanie gruntu pod jakąś emisję (albo wezwanie) i konieczność zjechania ze srednią. Moim zdaniem najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest zjechanie ze srednią do 1zł i jakaś emisja, ale jak bedzie czas pokaze.
Co do pasywów to już nawet mi się nie chce tego po raz 10 tłumaczyć. Podniecasz się duzym zadłużeniem nie znajac albo udajac ze nie wiesz jak to działa w przypadku deweloperów. W skład zadłużenia wchodza nie tylko kredyty, pozyczki, obligacje, ale też mieszkania w trakcie budowy, które nie zostały jeszcze przekazane aktem notarialnym nabywcom. Jesli Wikana buduje powiedzmy 100-200 mieszkan na raz to policz sobie jaka to jest kwota? Jesli odejmiemy to od zadłużenia to długi nie sa wcale takie duze jak Ci sie wydaje i sugeruje bilans.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WIKANA -3,52% 6,85 2025-12-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.