• ..tylko dla cierpliwych... Autor: ~ggg [178.43.8.*]
    ...czytam rożne wpisy np:"niestety, miałem rację nic z tego nie będzie" i inne...- zawsze można wyjść ,zrzucić akcje i ruszyć na kasyna gdzie nagania Józek i Tadek czyli na Partner Nieruchomości czy Krezusa i inne...
    ...tutaj jak napisałem własna opinie zostało wywrócone wszytko do góry nogami - gdy zmieniacie profil działalności to jest budowanie nowej konstrukcji i zaczynamy od fundamentu - a to potrzeba czasu i gdy ktoś myśli ze natychmiast będzie świeca w gore to niech idzie na Forex tam jest cały czas 24h/doba dynamika...
    ...zakup to jedno i następnie cala papirologia...nawet gdy kupisz samochód to nie natychmiast Ty jesteś formalnie właścicielem ,przerejestrowania i inne...to tak już na poziomie budowy cepa myślę ze wyjaśniłem ...
    ..ja zwyczajnie czekam na rozwoj sytuacji - bo, jestem realista ...

Pozdrawiam...
  • Re: ..tylko dla cierpliwych... Autor: libra314 [188.146.144.*]
    Jakie ramy czasowe przewidujesz? Rok, pół, czy może dłuższa perspektywa? Pozdrawiam
  • Re: ..tylko dla cierpliwych... Autor: ~ggg [178.43.8.*]
    ...nie znam kalendarza prac po stronie nowego właściciela czyli Kamienic Śląskich... tylko wiem ile trzeba czekać na wszelkie sformalizowania u nas w Polsce...

polecam lekturę...-często mało ktoś czyta infa i liczy na nie-wiem co...co pozytywnie wpływa na działania spekulantów...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/SLASKIE-KAMIENICE-S-A-Uzupelnienie-raportu-dot-zawarcia-istotnej-umowy-nabycia-aktywow-spolki-Mobile-Partner-S-A-7581221.html

cyt:"..W ocenie Zarządu Emitenta, dokonanie ww. inwestycji oraz rozpoczęcie przez Mobile Partner S.A. działalności dotychczas prowadzonej w ramach spółki zależnej Emitenta - Hornigold S.A., przyczyni się do zwiększenia zarówno potencjału rozwoju spółki, jak i tempa wzrostu ww. prowadzonej działalności, co może mieć wpływ na wyniki finansowe Emitenta.

Celem realizacji ww. planów w zakresie zmiany prowadzonej przez Mobile Partner S.A. działalności, Emitent działając jako akcjonariusz posiadający 80,81proc. kapitału zakładowego Mobile Partner S.A. oraz 80,81 proc. w głosach na Walnym Zgromadzeniu, planuje w najbliższych dniach złożyć żądanie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Mobile Partner S.A. wraz z proponowanym porządkiem obrad oraz projektem uchwał m.in. w przedmiocie zmiany przedmiotu działalności Mobile Partner S.A., powołania nowego składu Rady Nadzorczej spółki oraz zmiany siedziby oraz firmy spółki. .."...

...i myślę ze każdy realnie i normalnie myślący człowiek ze potrzeba czasu przynajmniej terminów administracyjnych...

Pozdrawiam...
  • Re: ..tylko dla cierpliwych... Autor: ~leszcz [85.198.204.*]
    Co do samochodu to kiepska analogia - jeśli kupisz, to jesteś właścicielem. Przerejestrowanie to inny temat. Na siebie rejestruje WŁAŚCICIEL. Wyrejestrować ten co sprzedał nie może, bo już NIE JEST WŁAŚCICIELEM. Może jako zbywca jedynie zawiadomić o zbyciu.
  • Re: ..tylko dla cierpliwych... Autor: ~ggg [178.43.8.*]
    ...wspomniałem o sprawach formalno administracyjny -pisząc jak pamiętam "terminy administracyjne"...to jest jak z pełnoletnością..obywatel RP uzyskuje pełnoletność w chwili ukończenia nie 18 czy 21 lat -tylko gdy konczy lat 35(tzw: Pełnoletność Konstytucyjna)- do tego wieku masz prawo do pewnych czynnosci np; cywilno prawnych ale ...
    ...tak czy inaczej wiemy co autor ma na mysli ...reszta to już "semantyka",,,

Pozdrawiam.
[x]
HORNIGOLD -5,75% 0,04 2023-05-31 11:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.