• Wyjaśniam komunikat Autor: ~MARK [94.254.190.*]
    1.Spółka  Microsystemfuel podpisała umowę z T2P na kupno 3 systemów kogeneracyjnych o wartości 420.000 EUR.
    2. Spółka ogrodnicza zmieniła zamówienie, zamiast 50 kWe chcą systemy kogeneracyjne o mocy 200 kWe. umowę mają podpisać w kwietniu, z tą różnicą że wartości umowy to nie 500 tyś. jak pierwotnie zakładano, a 1,5 ml. PLN ( większe urządzenie , więcej pieniędzy ).
    3. Tu jest pomyłka, chodzi o raport 5/2018 cytuję:
    Emisja spalin jest uzależniona od rodzaju zastosowanego paliwa. Pomiar poziomu wszystkich emisji zawartych w spalinach zakończy się w marcu - kwietniu 2018 r.A to z dzisiejszego komunikatu:jednak nie została zakończona pełna analiza emisji spalin (w odniesieniu do siarki, dioksyn, nox itp.). Zostanie ona wykonana, podsumowana i udokumentowana w trakcie kwietniowej wizyty Zarządu Spółki we Włoszech. 
    Chodzi o te urządzenia:
    Dostępne moce: od ok. 20 kWt – 50 kWt dla gospodarstw domowych i do około 1 MWt dla odbiorców przemysłowych. Moc jednostki jest również zależna od wartości zastosowanego opału. Systemy byłyby oferowane jako mikrokomory spalania połączone z kotłem grzewczym lub z kotłem parowym z dodatkowo zintegrowaną jednostką kogeneracyjną Termo2Power S.A.
    Przypominam że wysłałem meila dzisiaj, może to jest odpowiedzi :-), a tak na poważnie, pytałem też, czy firma ABB miała możliwość obejrzeć urządzenie w pracy.

• Re: Wyjaśniam komunikat Autor: ~Termo [178.165.130.*]
    Brawo Ty .Wcale nie będę zaskoczony jak na dniach pojawi się info o zakończeniu konwersji
  • Re: Wyjaśniam komunikat Autor: ~Paweł [212.180.147.*]
    Może jutro, :)
  • Re:komunikat Autor: ~Gordon [178.43.58.*]
    Konwersja też będzie cierpliwości. Dzisiaj jedno info o trzech sprawach. Pokaz się odbył, który spełnia normy redukcji odpadów. Teraz spełnić normy emisji gazów i będą sprzedawać. Pierwsze oficjalne umowy są, ogrodnik chce lepsza instalacje. Tak więc na chwilę obecną mają roboty na ten rok, który zapewni przychód ok 3,5mln zł. Po tych infach czas na info o konwersji, może w przyszłym tygodniu...? :)
  • Re: Re:komunikat Autor: ~src [46.134.22.*]
    Mnie zastanawiają koszty. Marża jest tu kluczowa. I gdzie oni to zbudują?
  • Re: Re:komunikat Autor: ~Gordon [178.43.58.*]
    Src z tego co wiem to na chwilę obecną podwykonawcy, w ponzniejszym czasie we własnej fabryce....
    Gdzieś kiedyś znalazłem, że marża ma wynieść ok 30%, ale pewny tego nie jestem..
    Czemu Ci ogrodnicy nie zamówią tego tu?
    http://www.poweroilsystem.com
    Firma ma magazyn i jak widać ten sam produkt co t2p. Nie klei mi się to
  • Re: Re:komunikat Autor: ~Inwestor [109.173.149.*]
    Bo produkt T2P wytwarza 10% więcej energii przy tym samym spalaniu śmieci co inne produkty innych firm. Poczytaj starsze infa to może coś zrozumiesz. Dlatego też ABB się interesuje naszymi urządzeniami T2P. Czekam rok i wychodze w przedziale 50-100 za 1akcje. Pozdrawiam tylko cierpliwych, naganiacze precz stąd.
    10% więcej? kto tak twierdzi? T2P?
  • Re: Re:komunikat Autor: ~Inwestor [109.173.149.*]
    Tak :) szukaj sobie jesteś naganiaczem na spadki, a takim tu nie odpisuje już, robię wyjatek dla Ciebie, tylko dlatego że grzecznie zapytales. Wkleje tylko wycinek z infa musi Ci wystarczyć :)

jednak w połączeniu z systemami ORC pochodzącymi od Termo2Power S.A. uzyskuje się dodatkowe 10% sprawności elektrycznej, przy użyciu tej samej ilości paliwa
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.157.187.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Re:komunikat Autor: ~src [31.11.128.*]
    Co Tam Cwaniak? Jestem naganiaczem na spadki?
  • Re: Re:komunikat Autor: ~Paweł [212.180.147.*]
    Termo2power robi Micro orc dla przedsiębiorców było to w dokumencie informacyjnym tym bardziej że wytwarza więcej energii przy tym samym spalaniu
  • Re: Re:komunikat Autor: ~leo [89.77.169.*]
    o co .kaman
  • Re: Re:komunikat Autor: ~MARK [94.254.183.*]
    Gordon przypomnieć należy, że T2P ma być jedyną firmą w Polsce i Holandii która będzie sprzedawać te palniki. W kwietniu mają dokończyć badania i dokumenty i...sprzedawać.
  • Re: Re:komunikat Autor: ~LEO [89.77.169.*]
    j.w
  • Re: Wyjaśniam komunikat Autor: ~MARK [94.254.183.*]
    Termo o konwersję też pytanie zadałem. Ale z tym ABB robi się poważna sprawa, bo nie muszą pokazywać filmiku z Youtube, mogą zaprosić do Włoch i zaprezentować działające urządzenie.
  • Re: Wyjaśniam komunikat Autor: ~hej [79.191.83.*]
    dla mnie konwersja to akurat wielki minus... kiedyś pisałem o tym
    odnośnie ABB- każda firma techniczna organizuje sobie sympozja, szkolenia pogadanki przy ciastkach
    z dostawcami, "nowinkami" itd. na chwilę obecną nie przykładałbym wielkiej wagi do tego
[x]
COREY 0,00% 0,21 2026-04-30 15:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.