To było do przewidzenia, pisałam o tym kilka dni temu. Co najciekawsze zjazd do tych kuriozalnych wycen trwa na bardzo małych obrotach. Cały WIG20 leci na ryj -1,7% przy obrocie 250 milionów na godz. 12:50. To pocieszające, bo jak widać rynek jest chyba wyprzedany, nie ma komu rzucać papieru na rynek. Ciekawe co będzie jak obrót będzie wzmożony?
A zobaczcie sobie na Energę....... Ja mimo wszystko wolę mieć w portfelu biznes prądowy ( którego klientem jest dosłownie każdy z nas - i kazdy musi karnie co miesiąc zapłacic - bo jesli nie to pstryk i nie ma "życia") aniżeli jakiś tam Getback, CD Projekt czy inny bez którego obejść sie można.... A 10 zł faktycznie odpływa ale wiem że kiedyś przypłynie - może za tydzien, może za miesiąć , może za rok......ale przypłynie....
Tu się zgadzam z moim przedmówcą ze na ciężkie czasy to tylko trzymać energetyke w portfelu , moze spada ale nie zbankrutuje a jest duży potencjał wzrostu .
Patrząc na ilości to mali sprzedają - tak przestraszeni że oddają za pół darmo ? masakra no wg mnie oczywiście to nie zarabili na PGE a spółka topowa !? Sprzedają ze stratą ? PGE ? chora ta nasza GPW.