Do 90 % brakuje im około 17 %. Na tak niepłynnym rynku przy śmiesznie niskiej cenie to zakrawa na żart ze strony sarmaty. Nic innego jak ochłap sondujący rynek. Następna realna propozycja będzie około 4 pln. I wątpie żeby po tyle dostali. Spieszą się bo po wejściu ppk skonczą się wałki na małych spółkach.
Wąsaty będzie się dwoił i troił, próbując zmęczyć przeciwnika, ale z funduszami mu się nie uda, to one teraz dokupują. Za przejęcie kontroli i zdjęcie spółki z giełdy trzeba zapłacić. Wąs się jeszcze słono przeliczy oferując minimalną kwotę w wezwaniu.
Tak z ciekawości, skąd wziąłeś te 4 zł? Ogłaszanie ceny wezwania na poziomie minimalnym jest uzasadnione gdy spółka ma kłopoty, trupy w szafie etc. Tutaj można się zastanawiać czy wartość księgowa odzwierciedla wartość godziwą czy też ją zaniża. A to już jest ok 4.70 zł jeśli dobrze liczę. No więc pytanie do wszystkich zainteresowanych, dlaczego w przypadku tej spółki należy odpowiedzieć na wezwanie z ceną poniżej wartości księgowej? Czekam na propozycje. Mnie nic do głowy nie przychodzi.
Wg mnie spolka jest warta duzo wyzej niz obecny kurs i cena wezwania. Poza marką na rynku i dywesyfikacją jaką mają w portfolio dochodzi jeszcze min. 5% akcji vistuli oraz gotowka, którą wąs ciuła od lat skąpiąc na dywidende. Dla mnie realnie spolka warta jest ok 6zl. Jednak 10% Powyzek WK czyli jakies 4.95-5.05 mogę oddac. A mam niemaly pakiecik zbierany przez ok5 lat.
Ciekawi mnie dlaczego wogole ktoś handluje tym papierem teraz,skoro wiadomo że będzie podniesiona cena wezwania. A jak widać obroty są niezłe od wezwania. Niektorych widocznie akcje parzą w ręce. Muszą koniecznie coś kupić i sprzedać. Mam nadzieję że fundy nas nie zawiodą i będą walczyć. Trochę obawiam się bo różnie z tym bywa. W końcu nie obracają swoją gotówka...Tak to odbyło się na Pelionie... Tak czy inaczej trzymamy do końca!!
Tez trzymam do konca. Jaka jest realna cena? Super byloby 5 zl, ale chyba nierealne - fundy maja mniejsze udzialy niz w Tarczynskim i udzial rozprosszony jest na wieksza ilosc graczy, ciezej sie dogadac. Moze 4,50?
bazując na danych z stooq. pl wychodzi mi że fundusze mają około 33,3 mln akcji , wąsaty wezwał do sprzedaży 41,8 mln akcji . I teraz pytanie po ile oddadzą ?