• Jest nowy komunikat Autor: ~Ola [145.239.80.*]
    Najnowsze info ze spółki link wartościowy?
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~mniejszościowy [148.81.137.*]
    Kto wyczekał tego szczęście a kto wcześniej kupował i tak zarobi, zmieniamy kierunek na północ a jeśli spółka jest już w stanie generowac takie zyski i przy tym kursie euro to za jakiś czas zobaczymy jeszcze historyczne szczyty :)
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~Endrju [81.133.175.*]
    Naiwnych szukasz? Niemcy dalej ciążą, zysk ze sprzedaży oraz operacyjny bardzo słaby, a w Niemczech spora strata, a Ty tutaj zapowiadasz odbicie do góry? Serio?
    Czekałeś czekałeś i właśnie się zorientowałeś że zostałeś na peronie, a on już rusza, no trudno, zawsze możesz jeszcze próbować wskoczyć zanim odjedzie całkiem tyko żeby wskoczyć musisz dobrze ocenić prędkość a krzyczenie tutaj nie wiele go spowolni :P
    na ten moment tyle resztę zobaczymy
    Masz jakieś argumenty na poparcie swojej tezy, czy tylko tak pitolisz od rzeczy?

Ponad 4% spadek dzisiaj przy całkiem dużym (jak na Izoblok) wolumenie mówi wiele.
    Aaaa i jeszcze jedno, żeby nie było uważam, że to bardzo fajna spółka, wtopili tylko z tymi Niemcami... Na pewno wyjdą na prostą i zobaczymy wzrosty, ale chyba jeszcze nie teraz.
    No zaczyna mi się podobać co piszesz. Też jestem zdania że to porządna spółka. Co do Niemiec to faktycznie nie wygląda to dobrze na pierwszy rzut oka ale czy jesteś pewien że w dłuższym terminie to była wtopa ? dwóch głównych udziałowców ( w tym prezes ) kontrolujący spółkę nie zważają raczej na pozytywny wynik w sprawozdaniach w perspektywie dwóch-trzech lat, za to w dłuższym okresie już bardziej. Wszędzie pcha się chiński kapitał, może to była najlepsza okazja do przejęcia spółki z problemami ale stosunkowo tanio żeby nie przejął jej nikt inny ( przejęcie przede wszystkim jej klientów).
    Co do wzrostów to raczej moje poczucie że po tych nieuzasadnionych spadkach wywołanych paniką tych którzy przyzwyczaili się do solidnych zysków w tej spółce, moim zdaniem nastąpi teraz pewne uspokojenie nastrojów. Spółka pokazała że przejęcie i 200 za akcje nie było wywołane biciem piany tylko stopniowym strategicznym przejmowaniem rynku. Restrukturyzacja zakładu w Niemczech musi dalej postępować aż stanie się on rentowny albo należy przenieść produkcje w inne miejsce (Polska, Indie).
    Mam nadzieje też że im dłużej spółka jest na rynku tym więcej uwagi przyciągnie sensownych długoterminowych inwestorów, którzy raporty czytają dokładniej niż tylko zysk na akacje, ważne są też zapasy, rezerwy należności, zobowiązania itd.
    Ja tylko troche za szybko zacząłem skupować i teraz brakuje mi kapitału do większych zakupów, ale to co mam i tak pozwoli mi dobrze zarobić. Tobie radzę nie czekaj zbyt długo ta cena i tak jest niebywałą okazją. Powodzenia
    A dzisiejszy spadek to tylko strach przed wynikami :) ( który już minął )
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~xyz [165.225.64.*]
    Tak jak już wspomniałem - Izoblok inwestycja na trochę dłuższy czas. Jak liczę na zarobek w okresie dwuletnim.
    Najważniejsze, że firma ma zamówienia oraz to, że branża automotive dobrze stoi.
    Owszem zadławili się spółką niemiecką. Ale niestrawność potrwa z rok i potem będzie wzrost.

Najważniejsze są zamówienia. Skoro je mają i mają park maszynowy to uważam, że daje to solidne fundamenty do dalszego rozwoju.
    Endrju zwracam honor, nie doceniłem rynku, to co się dzisiaj stało to już jest dla mnie kompletnie nie zrozumiałe, bo jak można za taki bezcen oddawać takie akcje. Zobowiązania mniejsze, zyski są a i plany dalszego rozwoju. Wczorajsze zachowanie nazwałem paniką dzisiejszego nie będę nazywał. No nic nie będę już tutaj prawił kiedy na północ a kiedy na południe, robię swoje, dzisiaj troszkę dokupiłem i będę dalej kupował.
  • Re: Jest nowy komunikat Autor: ~longaminus [84.40.137.*]
    Rynek kapitałowy jest bezwględny, kapitalizacja musi podążać za wynikami. A wyniki niestety jakie są wszyscy widzą. Okazuje się, że dramatyczny spadek marż to zjawisko systemowe, kolejny kwartał bez oznak poprawy. Pojawiły się oznaki paniki, więc jakieś odreagowanie kursu będzie ale bez radykalnej poprawy wyników dalsze spadki całkiem realne. A co będzie jak koniunktura w automotive sie skończy? Jeśli spółka przetrzyma ten kryzys, świetna pozycja w nowym cyklu giełdowym.
[x]
IZOBLOK -0,82% 24,20 2025-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.