Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  66,00 zł , zmiana od tamtej pory: -63,33%

Re: Jest nowy komunikat

No zaczyna mi się podobać co piszesz. Też jestem zdania że to porządna spółka. Co do Niemiec to faktycznie nie wygląda to dobrze na pierwszy rzut oka ale czy jesteś pewien że w dłuższym terminie to była wtopa ? dwóch głównych udziałowców ( w tym prezes ) kontrolujący spółkę nie zważają raczej na pozytywny wynik w sprawozdaniach w perspektywie dwóch-trzech lat, za to w dłuższym okresie już bardziej. Wszędzie pcha się chiński kapitał, może to była najlepsza okazja do przejęcia spółki z problemami ale stosunkowo tanio żeby nie przejął jej nikt inny ( przejęcie przede wszystkim jej klientów).
Co do wzrostów to raczej moje poczucie że po tych nieuzasadnionych spadkach wywołanych paniką tych którzy przyzwyczaili się do solidnych zysków w tej spółce, moim zdaniem nastąpi teraz pewne uspokojenie nastrojów. Spółka pokazała że przejęcie i 200 za akcje nie było wywołane biciem piany tylko stopniowym strategicznym przejmowaniem rynku. Restrukturyzacja zakładu w Niemczech musi dalej postępować aż stanie się on rentowny albo należy przenieść produkcje w inne miejsce (Polska, Indie).
Mam nadzieje też że im dłużej spółka jest na rynku tym więcej uwagi przyciągnie sensownych długoterminowych inwestorów, którzy raporty czytają dokładniej niż tylko zysk na akacje, ważne są też zapasy, rezerwy należności, zobowiązania itd.
Ja tylko troche za szybko zacząłem skupować i teraz brakuje mi kapitału do większych zakupów, ale to co mam i tak pozwoli mi dobrze zarobić. Tobie radzę nie czekaj zbyt długo ta cena i tak jest niebywałą okazją. Powodzenia

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IZOBLOK -0,82% 24,20 2025-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.