A sprawdziłeś, czy kiedykolwiek ich rekomendacja tu sprawdziła się? I kiedy tu było ostatni raz 2,35? I czemu od dawna tu nie ma kupujących, a jest tylko obrona przed spadkami?
Piszcie, chcecie. To tylko bicie piany. Od ilości waszych naganiających postów kurs nie urośnie. Na razie widać, że ani naganianie na dywidendę, ani na produkty xiaomi, ani na comiesięczne raporty o przychodach - nic nie daje. Po ostatniej zaliczkowej dywidendzie kurs znowu spadł i ja widzę, że jest podtrzymywany przez wywalających (ale możecie uważać inaczej - wasze prawo). Przydałoby jakieś sensowne info o nowym inwestorze strategicznym, ale MCI nie potrafi od lat sprzedać swego pakietu, bo nie ma kupującego, żaden nowy inwestor nie jest zainteresowany ABC. Ani chiński, ani inny. Do tego nie ma wciąż decyzji o kontroli skarbówki, a tu wystarczy tylko plotka i kurs runie jak na actionie.
Jesteś tu nowy więc powtórzę ci to co już wielokrotnie mówiłem innym :)))))) ABCData to spółka dywidendowa która płaci duże dywidendy :)))))) Akcje takich spółek kupuje się żeby brać dywidendę :)))))) Na forum dyskutujemy czy i w jakiej wielkości będzie wypłacana dywidenda :)))))
Leszczyki liczące na jakieś podbitki ceny z okazji jakiegoś info nie mają tu czego szukać :))))))
Dnia 2018-03-26 o godz. 12:20 ~janek napisał(a): > Jesteś tu nowy więc powtórzę ci to co już wielokrotnie mówiłem innym :)))))) > ABCData to spółka dywidendowa która płaci duże dywidendy :)))))) > Akcje takich spółek kupuje się żeby brać dywidendę :)))))) > Na forum dyskutujemy czy i w jakiej wielkości będzie wypłacana dywidenda :))))) > > Leszczyki liczące na jakieś podbitki ceny z okazji jakiegoś info nie mają tu czego szukać :))))))
i co z tego, że płaci dywidendy, skoro za każdym razem od kilku lat po odcięciu dywidendy kurs tylko dalej spada? i po co dyskutować o o wielkości dywidendy, skoro to i tak ustala zarząd? i czemu obrażasz każdego, kto ma inne zdanie niż ty?
Dnia 2018-03-26 o godz. 13:00 ~janek napisał(a): > Ale sam się obrażasz nie myśleniem i małą wiedzą :)))))))) > Dywidendę nie ustala zarząd tylko WZA ( o ile wiesz co to takiego) :)))))))))))))))
znów obrażasz i nie odpowiadasz na niewygodne dla ciebie pytania o dywidendę, do tego robisz błędy w pisowni, a WZA uchwala dywidendę, zaproponowaną - wiesz przez kogo?
Dnia 2018-03-26 o godz. 13:10 ~janek napisał(a): > No widzisz zaraz będziesz rozumiał różnicę między "ustala" a "rekomenduje"(proponuje) :)))))))) > Dzięki mnie robisz się mądrzejszy :)))))))
na razie ty wciąż nie rozumiesz, że mimo dywidend wciąż nie zarabiasz na ABC, ale to już twój problem niczym cię nie obraziłem, uprzejmie spytałem o kilka rzeczy, a ty...
nie chcę być tak mądry jak ty, bo tylko spamujesz, obrażasz innych i unikasz odpowiedzi na niewygodne pytania
nie czuj się zobowiązany już do odpowiedzi, bo poza małostkową złośliwością chyba niczego więcej nie należy oczekiwać z twej strony