Spółka odnotowała w miniony piątek 9 wzrostową sesję z rzędu. W sumie od początku marca akcje drożeją już o ponad 10% przy podwyższonym wolumenie. Wykres w skali tygodniowej pokazuje, że odbicie zostało zainicjowane przy strefie wsparcia opartej o wcześniejsze dołki. W ubiegłym tygodniu cena przełamała poziom poprzedniego wierzchołka, co może sugerować kontynuację wzrostów. Głównym celem kupujących powinny być maksima z ubiegłego roku czyli okolice 16 zł. link
Panowie podziwiam Wasz optymizm. Powiedzcie mi tylko kto ma kupować te akcje. Spółek jest ponad 500 a zarządzający ta perełką doszli do wniosku że poza oficjalnymi raportami z rynkiem kapitałowym komunikować się nie będą. Kto bogatemu zabroni w końcu? Podsumowując wnet i tak skończymy w d...pie. dział relacji inwestorskich nawet na proste pytanie nie odpowiada, zajęci są z pewnością... Jedyne info które może nas wyrwać z marazmu to kwota dywidendy plus ewentualnie skup akcji
Jaki tam optymizm, przecież niecałe pół roku temu np Grzegorz Stulgis kupował pakiet 10% po 15,69 - obecny kurs nie odreagował jeszcze korekty z przełomu roku a wyniki rosną ...
Wracamy do marazmu i osuwania dzień po dniu do poziomów 12 z hakiem. powinni ściągnąć spółkę z giełdy, bo szkoda na to patrzeć. Po zdjęciu zacząłbym traktować K2 jako dostawcę dożywotniej renty, a tak to zawsze jest głupia nadzieja że zrozumieją po co się jest na rynku kapitałowym notowanym.
Ja lubię papiery wartościowe w formie dokumentu. Zniesienie dematerializacji jak to fajnie brzmi. Ponieważ do cytryny mi daleko wycisnąć bym się nie dał.
Mozesz miec racje, ale niekoniecznie. Strukture akcjonariatu mozna wywnioskach po: protokole z WZA spolki, po transakcjach pakietowych i zmianach w KRSie. A to, ze spolka jest tajemnicza, to'oczywista oczywistosc'.Moim zdaniem weryfikacja bedzie stopa dywidendy. Pozdrawiam.
Minęło 2 ,5 roku od ogłoszenia słynnego przeglądu opcji strategicznych i ciągle nie wiadomo jak będzie wyglądała działalność spółki . Żaden poważny inwestor nie zainwestuje w spółkę nie wiedząc jak będzie ona wyglądać za pół roku czy za rok .
Niestety muszę się teraz zgodzić z Kacprem. Chyba po raz pierwszy. Ja jestem niepoważny i jaja sam z siebie sobie robię i dlatego dziś odkupiłem część tego co oddałem kiedy jakiś jeszcze mniej poważny gość ode mnie kupował po 14,65. Od dziś zacznę do Emilii wydzwaniać już nie będę pisał maili.
Samej firmie nie można nic zarzucić. Poprawili diametralnie wyniki w ciągu 3 lat. Oprócz tego wypłacają regularnie dywidendę powyżej 6%. Przy obecnym poziomie ceny oczekuję że to będzie co najmniej 10%. Wystarczy poczekać. Z resztą, jak co roku.
Teraz widać że ktoś wyleszcza drobnych pod dywidendę i jeszcze lepsze wyniki w przyszłym roku. Nie ma co biadolić. Odbicie będzie czy to przy ogłoszeniu dywidendy czy przy nowych informacjach o reorganizacji OKTA.
Tak widzę. Wyleszczanie. Ktory bank przy obecnych stopach procentowych nie chciałby zgarnąc 7% z dywidendy, tym bardziej ze nie ma pewności co do dywidend z WIG20.
:) wyleszczanie przy 54 tys. obrotu.
Może niech jutro powyleszczają przy 5,4 tys. obrotu. A może tylko emeryci handluja ta spółka :)
Ps. Jak to jest ze spółką która zajmuje się marketingiem nie potrafi komunikować się z acjonariatem?
wszystko fajnie tylko że wyniki są znacznie lepsze od 2 poprzednich lat, więc .... jak jest tak dobrze, a kurs nie chce rosnąć .... to może zacznijmy kupować w najbliższym tygodniu ... po 12 zł, potem po 11, aż dojdziemy do 10 :)
Ale z ogłoszeń parafialnych. Kwota dywidendy jak zwykle końcówka maja. Przeniesienie ZPC do Oktawave planowane na koniec kwietnia. Konferencje call II kwartał przy okazji wprowadzenia nowych produktów w K2. To tyle, czyli zjazd do 12 po publikacji bieżącego z wynikami wstępnymi za I kwartał podbicie na 13 z hakiem potem zjazd na 13 publikacja oficjalna podbicie na 14 z hakiem info o dywidendzie 15 z hakiem i zjazd od początku. Już czuję się emerytem...
Obstawiam, że jak nie będzie sypania codziennie po 50k do połowy kwietnia, to cena pod koniec kwietnia będzie w okolicach 14-15 pln. Kto nie musi raczej nie sprzeda akcji przed czatem inwestorskim (czyli potwierdzeniem dywidendy i planów związanych z OKTA).
Myślę też z uwagi na kontynuacje dobrych wyników w tym roku, średnia ceny skoczy nam o na 14 pln.
W tym roku życzyłbym sobie mixu dywidendy i skupu akcji. Dywidenda jako instrument dystrybucji zysków do inwestorów może jest bardziej demokratyczna lecz spełnia swą rolę bardzo dobrze w spółkach odpowiednio wycenionych ze stabilnym akcjonariatem finansowym. W przypadku K2 można powiedzieć że mamy do czynienia ze spółką quasi rodzinną gdzie akcje są w posiadaniu zarządu (podprogowe znaczne pakiety) rady nadzorczej kilku instytucji i kilkuset pasjonatów tej spolki wśród inwestorów indywidualnych. Z założenia więc Ci którzy spółkę znają są już w posiadaniu jej akcji. Chcąc nie chcąc stają się trochę jej zakładnikami, zakładnikami dywergencji między osiąganymi wynikami a zachowaniem kursu. Niemożność, nieumiejętność zainteresowania spolka nowych akcjonariuszy powoduje, że niedługo wiedzę o jej niedowartościowaniu zabierzemy do grobu umierając jednak bogaci li tylko w wiedzę i przeświadczenie, a nie w atrakcyjnie wyceniony składnik majątku.
Przy tak niskiej wycenie skup akcji powinien być rozważany jako alternatywa bądź uzupełnienie dywidendy.
Kolejna rzecz to pokrycie analityczne, tak na zlecenie. A jakże, odpłatne zlecone dla bm. Spółka musi się stać se...y dla nowych inwestorów. Ma swoje niezaprzeczalne walory, ale skupiajac się tylko na tworzeniu obowiązkowych raportów bieżących i okresowych nie zapewni dopływu świeżej krwi inwestycyjnej.
Akcja, cena to towar. Super że wyprodukowano ładny, solidny i trwały - teraz czas na jego sprzedaż.
K2 dla Was to możliwe!
W jednym się z tobą zgadzam że to spółka quasi rodzinna . Jedynie członkowie tej rodziny tak naprawdę zarabiają poprzez zasiadanie w zarządzie bądź radach nadzorczych . Dla reszty pozostaje dywidenda , która w żaden sposób nie pokrywa spadku wartości akcji .
Zamiast kierunek 16 zł mamy kierunek 12 zł . Na nic nie zdają się posty naganiaczy piszących o wspaniałych perspektywach tej spółki .Krótkoterminowo można sztucznie podciągnąć kurs ale na dłuższą metę to nic nie daje . Dopóki ta spółka będzie trwała w letargu bez pomysłu na dalszą działalność należy zapomnieć o jakimś trwałym wybiciu . Do wszystkich powinno dotrzeć że Oktawave to kula u nogi a nie ósmy cud świata . Skoro do tej pory nie przynosi zysku to małe są szanse że zwrócą się zainwestowane w nią pieniądze .
Skokami kursu się nie przejmuj. Wykres trzyletni pokazuje, że po każdym dniu dywidendy kurs jest wyżej niż rok wcześniej. Oktawave uruchomił piąty subregion. W tym kwartale premiera dwóch nowych produktów.
Chcialbys Kacper. Bylo byc takim madrym i skomentować wyniki roczne i to co sie dzialo z kursem tydzien temu:) Twoj komentarz nie zmienia sie od kilku lat. Ciagle narzekanie i pierdzenie w pokoju w którym siedzisz sam. Jakie to zalosne.
Jestes ignorantem i naganiaczem na spadki pierwszego sortu:)
Na CDR raczej nie mamy szans, ale trzeba doceniac takie stabilne spolki jak K2, a jak nie to wyjść ze spolki i nie narzekać bez konca.
Skoro kurs jest typowo sezonowy to czemu nie handlujecie tym tylko to kisicie? Osobiscie kupowałem po 12z małym hakiem na poczaktu roku a wyszedłem po 14z hakiem pare dni temu. ,teraz czekam aż zejdzie znów do 12 ,a moze i niżej(się okażę), poczekam na odbicie do 10-30% po cenie wejścia i wyrzucę. I powiedziałbym ,że skoro nie działają "analizy" to warto nauczyć się własnych metod.
Jur a kto powiedział ze nie handlujemy. Tylko ze jak się ma w rodzinie blisko 2% akcji to mozna zahandlowac drobiazgami. Ja zastanawiam sie czy w porozumieniu z innymi inwestorami czy rodzinnie jednak nie przejsc przez próg 5%. Dyskusje trwają... Tak powoli od 2012 roku. Ale miec swojego przedstawiciela w RN w ramach porozumienia to juz byloby coś
@yoyod no to chłopie pochwaliłeś się tym, że przespałeś całą hossę na beznadziejnym papierze.... ludzie zarabiali po kilka tys % na innych papierach! a k2 chyba jakieś 20% w 6 lat! tylko nie opowiadaj, że sprzedawałeś na każdej górce i odkupowałeś w każdym dołku Ty tak na serio się tym chwalisz?
A Ty myślisz że K2 to mój cały portfel? Jak myślisz z czego bym uzbierał ten pakiecik? O mnie się nie martw, oczywiście wszystkim zarobionym po kilka tysięcy % gratuluję. Rozumiem niedowiarku że miałeś co najmniej kilka takich ruchów...