Abstrahując od marży na tym projekcie,to taki jeden komunikat w miesiącu przejaśniłby politykę informacyjną firmy. Quasi deweloper,jaki są SLK , powinien podawać co miesiąc raportem ilość przekazanych lokali nabywcom
teraz już prawie 90 % mieszkań na wynajem pokrywa wszystkie koszty rok temu było to ok 80 z tego co widzę . Na każdym mieszkaniu spółka ma chyba od 30 do 40 % dla siebie . Myślę że za kilka miesięcy będzie powyżej 8 zł .
myślę, że po zgromadzeniu akcjonariuszy i prezentacji dla klientów i inwestorów oferty spółki oraz info o debiucie na głównym parkiecie tą cenę akcji o której piszesz zobaczymy dużo szybciej.
dupnie to wszystko aż miło... lockup maja do września, finalizacja umowy koniec października. ciekawe, czy te dwie osoby fizyczne mają w nazwisku "kita". A, wiecie, że lauren pesso to też Kita?
tak sirra są tam mniejszościowym akcjonariuszem w lauren to firma szkoleniowa całkiem inny biznes i inne kwoty i obroty możesz zadać pytanie czy kupujący te 20 mieszkać są powiązane z członkami zarządu spółki SLK czy zasiadają w Zarządzie. wyślij maila, daj znać czy wysłałeś a jak nie to ja wyślę :)
nie obawiam się jak to określiłeś dupnięcia, nie w tej chwili i nie z tego poziomu,
Dnia 2018-03-23 o godz. 14:34 ~slk napisał(a): > tak sirra są tam mniejszościowym akcjonariuszem w lauren to firma szkoleniowa całkiem inny biznes i inne kwoty i obroty > możesz zadać pytanie czy kupujący te 20 mieszkać są powiązane z członkami zarządu spółki SLK czy zasiadają w Zarządzie. > wyślij maila, daj znać czy wysłałeś a jak nie to ja wyślę :) > > nie obawiam się jak to określiłeś dupnięcia, nie w tej chwili i nie z tego poziomu, >
nie sprawdzalem aż tak... wyślij i podziel się odpowiedzią. oczywiście wybiegam w daleką przyszłość...
Bardzo cholera nie podoba mi się,że wartość umowy na sprzedaż mieszkań pokrywa się z kwotą przeznaczaną na skup akcji. Zbieg okoliczności; mamy wydać 2,1 mln na skup i tuż przed skupem zdobywamy 2,19 mln sprzedając mieszkania. Obawiam się,że mieszkania poszły do zaprzyjaźnionych osób/firm. Cena 100 K za mieszkanie wydaje mi się trochę trochę niska. Bo posiłkując się serwisem gratka wychodzi na to,że było to 20 mikroapartamentów.
wyślij pytanie o to jaka powierzchnia tych mieszkań oraz o inne wątpliwości. Odpowiedzą ci :) Byłeś wczoraj o 13:30 na prezentacji ? Wiem wiem lepiej na bankierze i anonimowym forum zadawać pytania ;)
oczywiście, ze miewam i ciągle ma natomiast jak je mam staram się dojść do odpowiedzi. rzucenie pytania takie jak twoje z domysłem, że sprzedali pewnie swoim i po kosztach po to by mieć na skup akcji pewnie też od swoich i w ustawianych pulach cenowych każe to zdementować lub potwierdzić najlepiej u źródła :)
Swoją drogą najbardziej mnie boli akcjonariusz Michał Przyłęcki co rusz ma coraz mniej akcji na dzień 08.09.2017 2 874 762 27,590 natomiast na stronie slaskiekamienice.pl ma Michał Przyłęcki - 25,64% na dzień 23.03.2018
Pytanie czy sprzedaje w rynek czy umówionych transakcjach odbiera Zarząd bo jeśli wali w rynek to by nie było jak na ACREBIt gdzie on jest Prezesem. Zobaczymy ile akcji na ZWA zarejestrował czy te 25,64 % czy mniej bo powinni podać akcjonariuszy z ponad 5%udziałem.
O Boże,IP muszę sprawdzać przy odpowiadaniu,bo jak się okazało,cierpisz na rozdwojenie jaźni i wielonickowość. Ale ciebie wątpliwości nie powinny męczyć,przecież wszystko jest jasne i proste,no bo przecież; ""będzie skup akcji,prezes kupi 4 akcje,prezentacja jest świetna,jakiegoś Hordigolda(??) upublicznią wartego miliard, no i przejście na główny""". Kto chce,to może sam sprawdzić jak zachował się Sescom po przejściu na główny
o hordigoldzie nie pisałem ja bo nie ma takiej firmy haha o tym, że pewnie to zrobią pisałem już wtedy gdy sprzedawali w nim udziały raport nr 18/2017 październik 2017 a później je zwiększali w lutym 2018 więc dla mnie to żadna nowość, też bym tak na ich miejscu zrobił. Licząc ilość akcji po cenie emisyjnej po której to sprzedawali ostatnio (5zł) kapitalizacja tej spółki to pod 50 mln zł podchodzi a nie miliard.
większość z ich członków rady nadzorczej to ludzie związani i zasiadający w różnych radach spółek na giełdzie i można było to łatwo wywnioskować.
nie udawaj tutaj guru ONR bo nim nie jestem przynajmniej dla mnie