• Wg mojej wiedzy dadzą radę. Autor: ~Dress [188.65.44.*]
    jw
  • Re: Wg mojej wiedzy dadzą radę. Autor: ~Janek [37.248.253.*]
    Ubrać akcjonariuszy?
  • Re: Wg mojej wiedzy dadzą radę. Autor: ~Johny [94.254.130.*]
    Już ubrali, nie ma więcej towaru
  • Re: Wg mojej wiedzy dadzą radę. Autor: ~Jakub [37.248.152.*]
    Byłem dzisiaj tam na zakupach z samego rana.... ruch niesamowity miałem problem żeby dostać sie na plac i zaparkować auto... Wszystkiego jest pełno Pustak , Bloczki ,Stal , Styropian .  tarcica itp. do wyboru do koloru... radze niedowiarkom się przejchac i zobaczyć na własne oczy. Ja z  siostra zaczelismy budowę dużego bliźniaka i jak na razie nie narzekamy ! Polecam
  • Re: Wg mojej wiedzy dadzą radę. Autor: ~Mnx [5.172.232.*]
    Nie pij tyle!
  • Re: Wg mojej wiedzy dadzą radę. Autor: ~Jakub [37.248.152.*]
    ~mnx Damskie sie nie liczy ;) wszyscy wiedzą kim jesteś..... co tutaj robisz . etat jak etat ale moze idz do Lidla na kase dobrze płacą i przynajmniej sobie oczy od komputera nie popsujesz a tak to przesiadujesz tu całe dnie i noce.........a jeśli będziesz mocno podskakiwał to będę pisał z imienia i nazwiska kim jests..... także luzuj warkocz ;)
    Może się ty lepiej przedstaw w czyom imieniu tu nadajesz :)
    Ja mojego imienia i nazwiska się nie wstydzę bo nie jestem oszustem tylko tu wyśmiewam i pietnuje działania tej grupy osób która tu delikatnie mówiąc wciska kit i akcje leszczynie. Pozdro
    Skoro widziałeś te wszystkie cuda, cudeńka, ruchy, eldorada...to może masz jakiś pomysł na to dlaczego spółka niema pieniędzy i straciła płynność?
    Za duze koszty dzialalnosci, konkurencja na rynku i obnizka uzyskiwanych marz handlowych, ustawa o odwroconym VAT i odejscie duzych graczy (i dobrych platnikow) bezpośrednio do producentów (w tym roku się to pogorszy), podwyżki cen materiałów budowlanych (być może w umowach długoterminowych nie zabezpieczyli się u kontrahentów z podwyżkami które dołożyli im dostawcay materialow(nie ma zmiłuj biznes to biznes Minox to tylko jedna z setek w mazowieckim woj. hurtowni! Producent i tak sprzeda) , złi klienci tzn. małe marże długie terminy płatności i trudność w ściąganiu należności (Widać to w raporcie) i zyski zjadane przez koszty bankowe nie mówiąc już o klientach bankrutach (pytanie kiedy uruchomia odpisy) i sprzedaży które nie były zabezpieczone w np. Hermesie itpitd
    Jeszcze bym wymienił sporo opcji :)
    Zobacz na zobowiązania u dostawców materiałów, Nie spłaca nie dostaną kolejnych materiałów = Nie sprzedadzą swojemu klientowi=nie zarobią i kółko się zamyka. Do tego skarbówka za 2012 r a jak z latami kolejnymi? Oni to wiedzą a czy ulica i inni szczęśliwi akcjonariusze to wiedzą? NIE :)
    Pytałem właśnie Jakuba co ma dobyć powiedzenia w tej kwestii bo dla niego widać liczy się tylko ruch w hurtowni i ilość materiału. A to że niema płynności, brak pieniędzy na wykup obligacji, brak kontroli nad spółka, że nawet walnego nie są w stanie zwołać, nie mówiąc już o podjęciu jakichkolwiek uchwał. To są mało istotne rzeczy?
    Oj tam:)
    Dla nich ważne że na placu samochód w lizingu i trochę cegieł wziętych na kredyt od producenta
    No to już pisałem wcześniej, ze cegiełki na akcje będą wymieniać albo obligi na bloczki betonowe. Jak się ktoś buduje to może na tym skorzysta...Tak szczerze to za bardzo się nie interesowałem tą spółka. widziałem po wykresie, że musi być kiepsko. Wszedłem małą sumką po 20 gr. licząc na podbitkę na wysyp. W sumie była do 23 gr. Liczyłem, że podciagną wyżej pod te info o emisjitym za 1.20 :) Ale sprawa sie rypła bo nawet nie są w stanie walnego zwołać. Po raporcie i braku płynności tu już nic się nie da ugrać. Jedyne ich atuty to trolle na forum :) Nawet jak wychodziłem po 16 to widziałem jak te niby wsparcia znikają szybko jak ktoś zaczyna sypac.. Tutaj 5-10 tys. wystarczy żeby podać rękę fachowcom :)
[x]
MINOX 16,67% 0,07 2019-02-15 09:41:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.